Šta je novo?

XORO DVD - spojeni tredovi

Takodje, jos jedan problem, moguce da je bilo ali nisam primetio, imam Creative Inspire 5300 5.1 sistem i hteo bih da ga koristim u kombinaciji sa XORO-om, nazalost koliko sam video bice mi potrebni dodatni kablovi, gde sve to mogu da kupim i sta mi zapravo treba?

DVD+RW Prime disc 4x, cita bez problema...

ne znam sta mu je... videcu da nabavim prime disc pa da probam...

iNCUBUs je napisao(la):
btw ja sam trenutno AUX povezao sa tim razdvojenim iglica/2xchinch kablom na R i L i na zvučnicima radi samo 2x stereo mod iako sam probao da uključim 5.1 u podešavanjima na XORO-u.

Takodje, identican problem, znaci sve 101% povezano kako valja, ali se cuju samo levi i desni prednji kanal, zadnji i centralni ne rade :(, u setup meniju su sve opcije za 5.1 zvuk zatamnjene?

Ja sam pre neki dan kupio Xoro 402+ i za sada je sve super. Kako imam Yamaha RX-v440 risiver Xoro sam povezo optickim kablom za njega i to sve super radi. Kako u mnogim diskusijama na forumu se kaze da je bolje dvd player povezati na tv preko skart-a a kako moj tv podrzava rgb konekciju onda sam i ja to ucinio. Imam sledeca pitanja: Je li moguce podesiti Xoro da ne pusta zvuk istovremeno i preko pojacala i preko tv ( u podesavanju sam lepo namestio na spdif_raw)? Slika preko rgb konekcije jeste bolja nego preko s-videa ali je mnogo tamna. Je li moguce podesiti brightness i kontrast na samom playeru kako bi slika bila svetlija? Da li je samo kod mene slika tamnija preko rgb nego preko s-videa? Unapred zahvalan na pomoci.

@Igor
Moras da ukljucis dekodiranje.

Uspeo sam upravo na nacin koji si rekao da to sredim :D Hvala puno ipak :)

Poslednja izmena:
Bio je link, pa su ga uklonili, ja bih ipak sacekao, mozda su imali nekih problema sa softwerom.

Moguće, ne bi bilo prvi put da na lokalnim Xoro sajtovima puste beta verzije firmware-a.

I jel neko probao v41523ce?
Ili da cekam da nasi postave....

PJ je napisao(la):

Ja sam probao. Ima meni na slovenackom. Slova su veca za 33% :D (izmerio sam... na mom TV-u, standardna su bila 1.5cm, ova su 2cm). Ali ima problem: ako red ne moze da stane u okvire ekrana (jer je zbog vece velicine sada i duzi) tog reda jednostavno... NEMA :S: Kako da vratim na stari firmware? Gde ima stari za download?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Poslednja izmena:
Slova su presitna, a taj probelm sa duzim titlom koji nestane sam vec imao :(
Sto se linka tice, pogledaj http://www.zemun.net/files/xoro/, pa vidi da li ima neka verizja koja ti odgovara....

Drugar ima Xoro 402 Plus model. Takodje ima i jedan problem. Uradio sam jedan xvid film sa originalnog dvd-a. Znaci film je uradjen u XviD 1.0.3 codecu sa AC3 zvukom preko Gordian Knot-a 0.35. Fajl je 1/3 dvd-a tj. 1.45 GB. I ovaj drugarov Xoro ovo nece da pusti. Pusta sve ostale dvix/xvid filmove koji idu na po 2 cd-a. Ne znam zasto mu je problem da pusti film od 1.45 GB? Xoro ima najnoviji dostupan firmware. Da li neko zna sta je ovde problem i kako ga resiti?

Malo glupo pitanje...jel mogu da spojim neki od xoro modela na moj tv koji ima SAMO antenski ulaz tj. RF? Ili mi treba neki adapter? Ako je odgovor da, onda gde ima da se kupi i koliko kosta?

Treba ti RF modulator...

Ok hvala. Samo...koliko to kosta i gde ima da se kupi?

Napisao bih da znam gde ima...

PJ je napisao(la):
Ili da cekam da nasi postave....

Na domacem Xoro sajtu objavljena je ispravljena verzija poslednjeg firmware-a (4.1.52.3ce) - koliko sam do sada imao prilike da ga isprobam, rekao bih da je odlican i da je resio vecinu stvari koje su mi smetale u prethodnim verzijama:

- titlovi su znacajno veci;
- pomereni su nanize, tako da su kod filmova koji su u "wide-screen" formatu, prikazani na donjem crnom delu pa ne zaklanjaju sam film;
- sredjen je i problem sa titlovima koji nisu mogli da se prikazu u jednom redu - sada se prelamaju u dva reda;
- podrzana je i cirilica.

Do sada nisam naisao ni jedan problem, tako da svima mogu da ga preporucim.

I ja sam ubacio novi FW. Jedina mana mu je sto su mu titlovi i previse veliki pa se desi da budu u 4 reda ako je prevod duzi tako da prekriju skoro celu sliku. Npr ovako bi izgledao jedan prevod

Ali ako želiš da ti brak traje
moraceš
da menjaš neke stvari
Razumes

Morate da priznate da je malo bezveze. Mnogo bolje je prethodno resenje gde prevod ide u 2 reda samo da je taj prevod spusten kao i ovaj da bude ispod slike. Ali da ne bude da mnogo trazim slobodno instalirajte ovaj novi jer sve super radi. Takodje sam primetio da sa ovim novim FW ispisuje se delovi prevoda koje stari nije ispisivao.

Stavio sam ovaj fw sa xoro.co.yu i jeste pomalo smesno sto onako izlomi titl u 4 reda, ali ti bar sve prikaze. Plus sto sada (uvek) otvari titl koji je istog imena kao i naziv filma...
Sada sam stvarno zadovoljan playerom (iako nije moj, niti ga ja koristim :)).

Da li ste videli novi Xoro 4000? Ima Zoran chip, čita sve titlove, čita ID3 tagove iz mp3-ca, ima kvalitetniju sliku u odnosu na ESS u 415-ci.
Ko planira da kupi Xoro, neka malo sačeka dok se ovaj model ne pojavi na tržištu.

ZoNi je napisao(la):
xoro 415, original softver...

mogu li da nekako da preskocim one reklame na pocetku "kiosk-DVDa" i da idem direktno na film ili meni? Znaci, nesto kao AnyDVD na softverskim plejerima...

Imas taster "PBC" na daljinskom upravaljacu, pomocu njega mozes da izaberes sta ce ti Xoro pustiti. Izaberi najveci fajl i to ti je film... Pozdrav...

Možeš i da pritisneš dugme next na daljincu...

Nazad
Vrh Dno