Šta je novo?

XORO DVD - spojeni tredovi

POsle tacno godinu i 7 dana meni se Xoro 415 POKVARIO!

Znaci u sred filma (dvd) kvrc, stade i nece ni da mrdne dalje!
Neznam sta mu je, nece da prepoznaje nista sto ubacim u njega, cak ni CD sa novim FW-om!

Kad ga upalim i ubacim cd on na TV-u ne prikazuje onaj uvodni ekran sa menijem a na displeju pise LOADING ali nista se ne desava.
Ubacio sam CD sa novim FW-om i isto se dogadja samo sto posle nekog vremena (kao da se muci da procita CD) na displeju ispise STOP!

Da li je neko imao slicnih problema?

PS. Pre mesec dana sam instalirao neki FW sa XORO sajta i sve je bilo OK a onda sam poceo primecivati da nece da procita neke subtitlove na divX-ima, pa da secka pri citanju CD-a, da se blokira i iskljucuje...i sad ovo totalni krah, nece ni da procita CD, ni DVD!

twister je napisao(la):
Drugar ima Xoro 402 Plus model. Takodje ima i jedan problem. Uradio sam jedan xvid film sa originalnog dvd-a. Znaci film je uradjen u XviD 1.0.3 codecu sa AC3 zvukom preko Gordian Knot-a 0.35. Fajl je 1/3 dvd-a tj. 1.45 GB. I ovaj drugarov Xoro ovo nece da pusti. Pusta sve ostale dvix/xvid filmove koji idu na po 2 cd-a. Ne znam zasto mu je problem da pusti film od 1.45 GB? Xoro ima najnoviji dostupan firmware. Da li neko zna sta je ovde problem i kako ga resiti?

ja imam 415 i spajao sam naprimer king kong koji je isao na 3 cd-a u jedan fajl, znaci 2.1gb i pusta ga bez problema......

Evo upravo dolazim od majstora, kaze da je najverovatnije neki motor otisao.
Inace kaze da je dobar Xoro, nisu imali reklamacija na optiku, medjutim javljao im se vise puta ovaj kvar sa tim motorom!

Ostavi adresu majstora koji ti je sredio Xoro-a, za ostale korisnike sa problemima :)

Da li imate problema sa Š i Ć u titlovima novijih divX-a?

Ja imam najnoviji divX (sa xoro.co.yu), 4.1.52.3ce i evo, upravo gledam Jarhead a juce sam gledao Half Lite i uzasno me nervira ta greska. Slovo Š cak i ne ispisuje pa makar i pogresno )kao u slucaju kad naidje na Ć), vec ga samo preskoci!

Ako je titl drugacijeg naziva od avi fajla onda ga i ne ucitava (sto na nekim drugim plejerima nije slucaj)! Npr The Constant Gardener sam probao da pustim pre neki dan i sve je ok samo til u opstre ne ucitava. posle sam video da se titl zove const,srt a avi constant.avi?!

Ima li leka ovome...?

Titl će učitati ako ga pre puštanja filma selektuješ, i pritisneš na daljincu SUBTITLE, a zatim pustiš film. Za problem YU slova pogledaj da li je za jezik OSD-a izabran srpski.

Videh u novom broju Digital!-a da se reklamira Xoro 2100. Na njihovom zvaničnom sajtu za SCG nema još uvek pomena o tome.
Da li neko zna ima li negde kod nas da se nabavi ovaj plejer ili je to samo najava da će se pojaviti?

psihodel je napisao(la):
Videh u novom broju Digital!-a da se reklamira Xoro 2100. Na njihovom zvaničnom sajtu za SCG nema još uvek pomena o tome.
Da li neko zna ima li negde kod nas da se nabavi ovaj plejer ili je to samo najava da će se pojaviti?
Vidi na www.xoro.de .

E imam i ja jedno pitanje:
Jedan ortak se pravio pametan pa je kupio Xoro u Nemackoj za neke malo manje pare, otprilike ga je izasao oko 55eur pre par meseci ali je model onaj 402 ili 401 bez onog + pa ne moze da cita nikakve titlove, pisali smo mail nemcima ali oni kazu da ovaj model ne podrzava titlove, pa me sada zanima da li bi mogao da mu se ubaci firmware sa nekog od ovih + modela i da prorade titlovi?

Zoran021 je napisao(la):

Video sam da ga ima na Nemačkom sajtu, ali kod nas se uopšte ne pominje na sajtu, a ne mogu da nadjem nikakve informacije o tome kada će se i da li će se pojaviti kod nas u skorije vreme. HSD2100 bi trebalo da je malo slabiji model od trenutno aktuelnog 3100 (nema DTS i radio).

Citao sam dosta u predhodnim porukama u vezi vecine xoro plejera ali nisam dosao do zakljucka koji bi bio najbolja kupovina. Pre svega interesuje me misljenje korisnika koji imaju plejer 2100 koji se skoro reklamirao. I koja je bolja kupovina 402+ ili 2100e

Poslednja izmena:
Sutra kupujem Xoro 2100 za sestru, pa cu javiti utiske.

Dali ste primetili da model 2100 ima USB? Navodno moze da pusta filmove sa USB fioka, dali je neko probao ovu opciju? Dali neko zna na kojim cipovima je zasnovan?

Da, tako je... Ima USB, ali jos nisam stigao da isprobam kako to funkcionise... Na samom plejeru postoji taster kojim se plejer prebacuje iz DVD na USB mod.

Sto se tice citanja diskova, za sada je uspeo da procita sve DVD-ove sa filmovima koje sam mu podmetnuo (sto originale, sto rezane DVD-R, DVD+R. Nisam jos isprobao DVD+-RW). Takodje, odlicno cita CD-R-ove sa DivX i Xvid filmovima. Titlove uglavnom sam prepoznaje (probao sam srt i sub format), ukoliko su u istom direktorijumu kao i film. Ukoliko nisu, magicni "Subtitle" taster na daljinskom upravljacu resava problem.

Jedini disk koji je pravio problem je neki sestrin CD sa jpeg slikama, ali nisam siguran kako je taj disk narezan (nisam ga isprobao na racunaru). Moguce da je problem do prevelikog broja fajlova u jednom direktorijumu i sl. Drugi CD sa fotkama je procitao iz prve (tri direktorijuma sa oko 100-inak slika u svakom).

Po ukljucivanju plejera, meni je postavljen na srpski jezik, mada sam ga ja, nakon setanja po opcijma, prebacio na engleski, jer su mi nazivi na engleskom logicniji... Zanimljiva stvar je sto nase titlove prepoznaje kao da su na rumunskom jeziku, ali ih ispravno prikazuje na ekranu... Cak i cirilicne titlove prepoznaje bez problema ("Bambi", narezan sa cirilicnim tiltom zbog nekih klinaca). Jedina mana mu je sto su titovi u sitnom belom fontu. Pronasao sam neki firmware na slovenackom Xoro sajtu i planiram da ga isprobam. Pre toga, pokusao sam da rastumacim na nekim njihovim forumima sta kazu komsije Slovenci o ovom modelu i sta donosi novi firmware, ali ni rec slovenackog ne razumem :(

Uredjaj se proizvodi u crnoj i sivoj varijanti.

Sve u svemu, sasvim OK plejer za manje od 70e.

Poslednja izmena:
Evo pronasao sam site na ruskom koji ima test uredjaja
http://www.ixbt.com/dvd/xoro-hsd2100.shtml
Koristi procesor SPHE8202D kompanije sunplus za koji do sada nisam cuo, negde sam procitao da ne pusta divx 3.11, takodje me zanima kakav je sa QP, GMC i paket bitstreamom?

I na kraju balade koji je u ovom trenutku najbolji xoro ?

I na kraju balade koji je u ovom trenutku najbolji xoro ?

Da, i mene to zanima, a narocito zato sto mi se vise svidja 2100.
Mada, gledajuci sajt xoro.co.yu, i uporedjujuci 2100 i 3100 vido sam neku nelogicnost: U specifikaciji 2100 nema navedene podrske za MP3!
Predpostavljam da je to greška...

xoro2100.gif

xoro3100.gif

Nego, ajde da mi neko konkretno kaze: Koji su nedostaci 2100 u odnosu na 3100?!
Znam za radio, a da li ima jos nesto?!
I u vezi DivX-a: Da li cita sve formate YU titlova?!

Vidim da je ova tema jos uvek popularna, pa evo da se i ja javim. Možda će moje iskustvo nekome da pomogne a nekome da odmogne. Inace polemike o DVD uređajima pratim skoro dve godine otkako sam počeo da planiram da pazarim neki od njih. Moj izbor je pao na Xoro 415. Nije morao da se otključava, niti da se flešuje. Bio je kompletan, doneseš uključiš i koristiš. Njega sam uzeo u februaru 2005. Još u startu bio je malo tvrdoglav, nije hteo da čita neke diskove. Naročito noname i slične, pa mu to nisam uzimao za veliko zlo. Međutim posle par meseci se jednog dana zaglavio. Mislio sam da je to nešto jednostavno kao što mi se dešavalo da se zaglavi i CD plejer, a prodavnica mi je bila suviše daleko da ga nosim, pa sam ga sam otvorio i ako je bio pod garancijom. Naravno ja ništa nisam mogao da uradim osim da izvadim disk. Odneo sam ga u servis (ne ovlašćeni). Tamo mi rekoše da je crko integralac i da su poručili nov od uvoznika. To sam čekao nekih 7-8 nedelja da stigne, i nije nikad ni stigao. Uzmem plejer i odnesem ga u drugi servis i tamo ga čovek opravi za jedan dan. Pogađate, crkli su motori a ne integralac. Majstor je zamenio motore u uređaj je proradio. Ali je sada zaglavljivao do daske. jednostavno stane i ni makac. Onda sam ga vraćao još dva puta u servis na doštelavanje položaja glave i šta ti ja znam šta već. Rad se popravio ali on i dan danas zaglavljuje i to čak i sa dobrim diskovima. To me nervira, jer odgledam veći deo filma i onda jednostavno po njegovom mišljenju ja sam sasvim dosta odgledao i nema dalje. Često završavam filmove na računaru, a neke nisam nikad odgledao do kraja.
Nešto pre mene jedan poznanik je uzeo XORO 310 i on nema tih problema. Puštali smo diskove koji kod mene nisu prošli na njegov uređaj i kod njega sve ide lepo. Nikad mu nije crko. A sad je ohrabren uzeo i novi XORO valda 6000. U principu ova dva uređaja (415 i 310) su identična što se tiče mehanike i optike. Ne znam šta to toliko utiče u mojoj mašini na njen loš rad. Da li su i dalje loši motori ili nešto drugo. Vidim da i drugi imaju sličnih problema. Ako neko ima neki savet dobrodošao bi mi.
Par meseci kasnije odem ja do mog majstora nekim drugim povodom, a on mi se hvali da je kupio, pogađate XORO ali koliko sam shvatio model 402. Nisam mogao da verujem da je posle mog iskustva uzeo tu firmu. I naravno to nije sve. Lepo mi kaže da su mu posle 3 meseca zvekli motori, isto kao meni, da neće sve da reprodukuje već se zaglavljuje isto kao meni itd. ista priča. Međutim on kaže da je pored svega zadovoljan. Kao majstor imao je priliku da popravlja svakakve DVD-je i da je ovaj XORO jedan od boljih.
Idemo dalje. Moj poznanik iz videoteke drži Philipsa 737 u lokalu i jednog dana mu zveknu... pa motori šta bi drugo. I on je to rešio privremeno ovako. Izvukao kabal iz uređaja i udenuo ga u DVD rom i to je odlično radilo. To sam hteo i ja na XORO da izvedem ali drugačije je spojen kablovima unutra.
Za kraj ostavljam jedan problem na XOROu za koji nisam još video da se neko ovde žali. Evo o čemu se radi. Odmah po kupovini primetio sam da se to javlja i na DVD i divx filmovima. Naime kad se pojavi titl slika se malo zatamni, a kad se titl skloni slika se posvetli. Ovo je posebno primetno na tamnijim scenama i ako su kopije lošije. Nisam probao da promenim skart niti da ga zakačim na drugi tv. Ja imam tv Samsung ne tako star. Ima li neko ideju šta je razlog ovoj pojavi.
Planiram na proleće da uzmem još jedan uređaj, jer klinci ne vade crtaće iz ovog, a ja bi slušam mp3 na XOROu. Najverovatnije će to biti Pioneer. Gledam da što manje koristim divx pa će Pionir i bez fleša dobro doći. Iako ovo nije tema za Pionire, samo jedno blic pitanje, da li moraju da se otključavaju regionalno pre upotrebe.
Pozdrav svima i hvala na pažnji.

Kupio sam xoro 2100 najvise zbog usb prikljucka, i zaista odlicno cita sa usb memory stick-a, takodje cita sve moguce diskove koje sam imao kod sebe bez problema.

Moja zamerka su jedino titlovi, koji su ubedljivo najgori titlovi koje sam video na nekom dvd-divx plejeru (sitni i necitljivi).

Dali neko zna neki firmware u kome je ovo sredjeno. Probao sam firmware sa slovenackog sajta ali je isti kao i onaj koji je vec bio u uredjaju.

Tesko da ces naci neki firmware, u njemu su novi cipovi - koliko znam jos nisu "provaljeni", jedino da cekas zvanici update na xoro site-u.

jedno pitanje.Da li je neko probao firmware za hsd 2100 sa slovenackog xoro sajta od 15.11.2006 i da li donosi neka poboljsanja posto ne razumem slovenacki.Inace sve ovo pitam jer me uzasno nerviraju divx titlovi.nikad gori i manji i nepregledniji.
Ajd nek neko odgovori posto me jako zanima

ajde dajte neko uputstvo za update fw-a. Pre svega mislim na rezanje bin-a iz nera i ostalo

Prilozi

• Xoro FirmwareUpdate.pdf
    71.6 KB · Pregleda: 150
Poslednja izmena:
prvenstveno sam pazario ovaj uredjaj zbog USBa. odmah sam udradio update firmware-a, ali posto sam imao 402+, gde sam rucno birao titl koji se pusta, ne snalazim se sa ovim 2100 modelom. izgleda on sam provaljuje ako ima titl pa ga pusti ili ne. sada nisam siguran zasto ga pusti ili ne pusti.

da li ima neka fora da rucno selekutjem BASH jedan titl i da znam da ga je ili nije uchitao?!? naravno, sve sa USBa...

Poslednja izmena:
Titlovi treba da su u istom direktrorijumu sa filmom, pritiskas subtitle, uredjaj vrti redom sve titlove iz direktorijuma.

da, ali ja sam stavio u isti direktorijum nekoliko titlova: engleski, srpski, itd. i on mi ispisuje na ekranu samo jedan i to srpski, koji nestane posle 3minuta filma, a kada ga otvorim u wordpadu ima sve.

zatim, ne mogu da recimo na dugme SUBTITLE iskljuchim titl, kao sto sam mogao na xoro 402+, meni ispishe OFF gore levo na ekranu, ali titl ide i dalje...

bem ga luda, valjda ce da izbace neki bolji firmware...

Nazad
Vrh Dno