Šta je novo?

XORO DVD - spojeni tredovi

Pa bas zbog tih ulaza za mic je 402-jka naslednik 401+. Ostatak je identican na 415 i 401+...

Da li mi neko moze reci da li je moguce na 402+ nekako pojacavati posebno ton za svaki zvucnik?
Kada pustam 5.1 zvuk, nekako mi je bas slab (inace imam VS3151R) a kada pustim stereo koji se simulira na 5.1 onda je bas kako treba.

da li mi je potreban risiver da bih imao 5.1 zvuk na Xoro-u?

Jok.

Uzeo sam Altec Lansing 5100 zvučnike i izgleda da mi je potreban risiver da bih imao 5.1

Ili možda update firmware-a? kako mogu da pogledam koju verziju fw-a imam?

Ne treba ti risiver, posto ima dekoder.

Poslednja izmena:
izvini, pojasni mi malo, nikada se nisam razumeo previše u a/v opremu :)

No frx! ;)

Imas "pozadi" :) 6 chincheva kojima se distribuira dekodirani signal.
Znaci, ako na zvucnicima imas 3 mini-jack-a, trebaju ti 3 adaptera mini-jack <-> 2x chinc, i to je to.

poz. :wave:

evo šta je sa zadnje strane zvučnika:

pic03.jpg

a radi lakšeg snalaženja, ovo je pozadina Xoro-a :)

audio.jpg

šta tačno ide u šta?

btw ja sam trenutno AUX povezao sa tim razdvojenim iglica/2xchinch kablom na R i L i na zvučnicima radi samo 2x stereo mod iako sam probao da uključim 5.1 u podešavanjima na XORO-u.

Xoro -> 5.1 channel (chinch-evi) <----------------> Zvucnici:

FR (prednji desni) <-------------------------------> Front Input (prednji levi i desni)
FL (prednji levi)

RS (desni surround) <-----------------------------> Rear Input (surround levi i desni)
LS (levi surround)

CEN (centar) <-----------------------------------> Center Input (centar i subwoofer)
LFE (sub)

Znaci, kao sto sam vec napisao, trebaju ti 3 adaptera mini-jack <-> 2x chinc, i to je to.

Koji bug-ovi?
Ja ih na digitalnom izlazu nisam primetio. Jedino me nervira sto mi pucne zvuk (kad je napanjen :)) na Yamaha-i pri prelasku sa DolbyDigital ili DTS formata na stereo, recimo pri browsovanju menija.

Ko je skinuo, skinuo :) Ako ima zainteresovanih da to negde okače na neki server, rado ću im mailom poslati firmware.

Ja sam ga flashovao i moram da priznam da bolje reaguje na komande u meniju, znatno je brže.
I naravno čitljivije je :)

Jedino me malo brine garancija sa neoficijalnim firmware-ima... :S:

Pomozite laiku:

Jel Xoro ima scart prikljucak. U stvari zanima me kako se povezuje video signal sa Xoro-a i TV? Scartom ili S-Videom ?

Sad videh na www.xoro.co.yu da je model 402+ siri od 415 za 2 cm.

402+ ima 450 cm a 415 standardnih 430 cm.

Bas bezveze, posto je standardna sirina audio komponenti ~420-430mm

Uzeo sam XORO HSD 415 i naravno prva stvar koju sam uradio je flash :), e sada koristio sam firmware HSD415_v41522_arial_narrow_CE_bold_20px_2005-05-06.zip (naravno procitao sam ceo ovaj thread), ali javlja se problem, svi natpisi (OSD, tipa: kada se pojacava zvuk, kada treba da ispise ucitavanje diska i slicno) su postali zamrljani (sve sem srpskih slova koja se i dalje vide normalno, titlovi su znaci uredu, setup meni se vidi lepo, ali je osd zamrljan).

Da li se nekome ovo vec desilo (danas cu naravno probati i neke starije firmware-ove)?

Poslednja izmena:
Igor je napisao(la):
Uzeo sam XORO HSD 415 i naravno prva stvar koju sam uradio je flash :), e sada koristio sam firmware HSD415_v41522_arial_narrow_CE_bold_20px_2005-05-06.zip (naravno procitao sam ceo ovaj thread), ali javlja se problem, svi natpisi (OSD, tipa: kada se pojacava zvuk, kada treba da ispise ucitavanje diska i slicno) su postali zamrljani (sve sem srpskih slova koja se i dalje vide normalno, titlovi su znaci uredu, setup meni se vidi lepo, ali je osd zamrljan).

Da li se nekome ovo vec desilo (danas cu naravno probati i neke starije firmware-ove)?

Probaj da flashujes ovaj firmware, bio je bug u prethodnoj verziji sa OSD-om:
http://mercury.walagata.com/w/xorofw/HSD310_v41522_arial_narrow_CE_bold_20px_2005-05-06.zip

Ljudi jel vama XORO 415 cita DVD+RW diskove? Meni nece ni Verbatim i Memorex da iscita (oba su 4x mada sam probao da ih rezem i na 2.4x)... Samo klikce i posle par minuta izbaci poruku da nema diska

Meni čita bez problema.
Odgledao sam LOTR: Return of the King produženu varijantu koja je na 3cda, a koje sam narezao na taj jedan RW.

edit: tek sada videh, ti misliš na DVD+RW a ja imam DVD-RW, Verbatim DL+ 4x.

Poslednja izmena:
glupo pitanje, kako da vidim koju verziju FW imam u uredjaju? u pitanju je 402+ ako nesto znaci...

Bilo je već u ovom tredu. Otvoriš ladlicu i na daljincu pritisneš 1,2,3 redom.

Za Player PA: Moj čita uredno DVD+RW, probano sa Memorex, TDK i Verbatim medijma.

Nazad
Vrh Dno