Šta je novo?

XORO DVD - spojeni tredovi

NSdjanin

Čuven
Učlanjen(a)
09.10.2003
Poena
609
XORO DVD DIVX plejer...Ima li ga ko?

Planiram sledece nedelje da uzmeme neki dvd plejer koji moze da pusta i divx-e i koji podrzava nasa slova. Posle puno traganja po netu ostale su mi dve varijante Philips 630 ili Xoro 401 plus. Imam sve informacije o ova dva plejera, ali na papiru. Molio bih ako neko ima plejer Xoro 401+ da napise kako je zadovoljan s njim. Znaci utisci u realnom radu. Da li su problematicni kao sky vision ili su robustniji. Kakav je kvalitet slike pri pustanju raznih formata, a najbitnije divx-a i xvid-a.

Hvala unapred na informacijama.
Pozdrav iz NS.

NSdjanin je napisao(la):
Planiram sledece nedelje da uzmeme neki dvd plejer koji moze da pusta i divx-e i koji podrzava nasa slova. Posle puno traganja po netu ostale su mi dve varijante Philips 630 ili Xoro 401 plus. Imam sve informacije o ova dva plejera, ali na papiru. Molio bih ako neko ima plejer Xoro 401+ da napise kako je zadovoljan s njim. Znaci utisci u realnom radu. Da li su problematicni kao sky vision ili su robustniji. Kakav je kvalitet slike pri pustanju raznih formata, a najbitnije divx-a i xvid-a.

Hvala unapred na informacijama.
Pozdrav iz NS.
Imam ja taj Xoro .. ok je .. pustio je sve shto sam ubacio u njega, ali ne mogu da ga uporedim sa drugim "plejerima" ...
poz

O.K. Evo ti neke informacije za zvanicnog sajta...

HSD 401
DVD, DVD+R(W), DVD-R(W), MPEG-4, XviD, SVCD, VCD, CD, MP3, WMA, Audio-CD, CD-R/RW, JPEG-CD, Kodak foto-CD
DivX-kompatibilan
Podržava titlovanje DivX-a (.sub, .srt, .smi .txt)
Dolby Digital i DTS digitalni izlaz (koaksijalni, opticki)
Odlican video signal preko YUV-prikljucka sa progresivnim ocitavanjem.
Ugraden Dekoder (5.1)
PAL i NTSC reprodukcija
RGB-kompatibilni Scart-izlaz
VGA-izlaz za jednostavno spajanje PC-monitora ili projektora
PAL ocitavanje preko YUV-izlaza
Nezavistan od regiona
VGA-izlaz za jednostavno spajanje PC-monitora ili projektora
Mogucnost obnavljanja softvera pomocu citaca ugradenog u uredaju
Daljinac
Moguce boje: srebrna

Sto se tice razlike izmedju njega i SkyVision-a tu ima vise stvari a ja cu probati neke da ti napisem:

1. Xoro ima jaca vratanca sto je glavna mana kod SkyVision-a i nacesci kvar...
2. Iako ima manji font, Xoro ima crno-prozirnu "pomoc" tako da kod citanja prevoda u nekim svetlim scenama nije problem...
3. Ima sve moguce izlaze koji ti trebaju... (skart, cinc, vga, digital pa biraj)
4. Jedina mana Xoro-a je sto je jedini servis tj. i uvoznik u subotici mada to nije problem...
Inace ima ga u TEHNOMANIJI u Durmitorskoj 2 za 120E i oni zamenjuju uredjaj ako je neki kvar u pitanju

HAIL TO SCOURGE...

Da li uopste neko zna da li titlovi moraju da budu istog imena kao i film i da li moraju da budu u istom direktorijumu ili je to nije bitno kao kod SkyVision-a?

mirzallica je napisao(la):
Da li uopste neko zna da li titlovi moraju da budu istog imena kao i film i da li moraju da budu u istom direktorijumu ili je to nije bitno kao kod SkyVision-a?
nije bitno :smoke:

Jesi li siguran u to? Jesi li probao ili mislis,posto sam na mnogo mesta nalazio da se ljudi zale da moraju da ponovo rezu diskove jer naziv titla i filma moraju da budu isti ili bar da pocinju isto(za ovo bas nisam siguran).Jedino ako u medjuvremenu nije isasao novi firmware,pa je ovo ispravljeno...

Za Mustek sigurno znam da titl mora da bude u istom direktorijumu i mora da bude samo jedan.

Ima li neko iskustva sa CAT playerima koje prodaje Neckerman preko kataloške prodaje

Ime filma i ime prevoda ne moraju biti isti,niti pocinjati na isto slovo. Imam Xoro 310 i ovo je provereno, jedino jos moram proveriti da li mogu biti u razlicitim folderima.

Pozdrav

Munja je napisao(la):
Jesi li siguran u to? Jesi li probao ili mislis,posto sam na mnogo mesta nalazio da se ljudi zale da moraju da ponovo rezu diskove jer naziv titla i filma moraju da budu isti ili bar da pocinju isto(za ovo bas nisam siguran).Jedino ako u medjuvremenu nije isasao novi firmware,pa je ovo ispravljeno...
jesi citao prethodne postove ? ja imam xoro 401+ i iz licnog iskustva kazem da ne moraju imati isti naziv, sve sto je potrebno da pre pushtanja filma izaberesh titl dugmetom subtitle na daljinskom
poz

NSdjanin je napisao(la):
Ime filma i ime prevoda ne moraju biti isti,niti pocinjati na isto slovo. Imam Xoro 310 i ovo je provereno, jedino jos moram proveriti da li mogu biti u razlicitim folderima.

Pozdrav

Zeljno iscekujemo odgovor...

sira je napisao(la):
Za Mustek sigurno znam da titl mora da bude u istom direktorijumu i mora da bude samo jedan.

negde sam procitao da ne mora da bude jedan je pozeljno da ne budu prevodi istog imena u istom folderu...nisam probao jos uvek ;)

Dakle prevod ne mora biti u istom folderu kao i film... Provereno

Koji XORO DVD je najbolji?

Ima li neko iskustva sa sledećim XORO DVD/DIVx plejerima, odnosno koji je najbolji za gledanje DIVx filmova: Xoro HSD 400 Pro, Xoro HSD 415 ili Xoro HSD 401 plus?

NSdjanin je napisao(la):

Pozdrav

Jel' razlika izmedju 310 i 401 modela, samo 5,1 izlaz za zvucnike kod 401,
a 2,1 kod 310? I VGA izlaz za monitor, koji mi ne treba anyway?
Ostale funkcije deluju identicne. 310 ima i u crnoj boji, zato pitam, nije neka
velika razlika u ceni, svejedno.

Razlike su te sto si napisao, kao i Karaoke koje 401 plus ima a 310 nema.

Da li neko zna kako XORO stoji sa update-om firmware-a, odnosno da li se firmware moze update-ovati i da li su od pojavljivanja na nasem trzistu izasle neke nove verzije firmware-a?

Da li neko moze da objasni kako tacno treba da se update-uje firmware?
Jos jedno pitanje: Kako se ovi divX player-i "snalaze" sa cinjenicom da non-stop izlaze sve noviji i noviji divX kodeci?

Uzgred i ja sam zainteresovan za pomenuti XORO, video sam text u Digital-u, bas su ga nahvalili...

Koliko vidim u konkurenciji su mi ovaj XORO 401+ I PHILIPS 603 za sad mi je prednost ovom drugom zbog, verovatno, redovnijih update-ova FIRMWARE-A...ipak je xoro noname!

Ima u novom Digitall-u test tog XORO-a i jako ga nahvalise. Uspeo je da da titl cak i na cirilici. Titl moze biti biti bilo gde na disku i vi mu govorite odakle da ga uzme.
Nisam nista od toga probao ali tako pise u novinama pa reko ajd da prenesem.

Ja ga kupio pre 20-ak dana i mogu da vam kažem samo jedno-ovaj player čita sve što je okruglo, i veličine je CD-a! Bukvalno! Dakle, podmetao sam mu i izgrebane, i svakakve DivX-ove, i razne buvljačke audio CD-ove i nijednom me nije izdao!

Naravno, prvi film koji sam gledao na njemu je "Crvena violina" :D :D :D, divx, ovaj film ima nekoliko jezika u prevodu, i player se odlično snašao.

Jedina, ali zaista jedina mu je mana što prikazuje prvih 14 karaktera u imenu mp3 fajla i ništa više! Sve preporuke! Nadam se da će update-om firmware-a i ovaj problem biti rešen. Do tad neću ništa da updatujem, da ne pokvarim nešto.

P.s. ako neko naleti na firmware koji ima prikaz više od 14 karaktera u imenu mp3 fajla, neka postuje ovde.

Raspitao sam se malo, u BGd-u vise nigde nema da se kupi taj 401+ vec samo noviji model 415 cena 105evra ili ti 8400 dinara.
Pojma nemam u cemu je razlika, ali cenim da moze da bude samo poboljsanja...

Ne znam koja je ovde cena za taj Philips 630 ali ako je preko 9000 dinara nemam vise dvojbe kupicu XORO!!!

Xmmm, greška, Xoro 401+ i 415 su isti, s tim što 401+ ima i ulaz za karaoke...

reference: www.xoro.com

Daj da neko okaci sliku da vidimo izgled titlova, pa da se onda bacimo u nabavku

Video sam ga pre juce u prodavnici, dizajn mu je katastrofa!!!

Da ima 5.1 dao bih blagu prednost Philips 630-ci!
philips 720SA je verovatno skup...

401+, ja ga imam, odličan, čita sve što je okruglo i makar malo podseća na CD!

Kazu da su isti samo 415 nema karaoke. Inace 401+ nigde nema da se nadje u BGD-u a 415 kosta 8600.00dinara.

Nazad
Vrh Dno