Šta je novo?

Xonar U7 vs Xonar STX

mikiPSY

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
24.09.2011
Poena
290
Imao neko, probao ? Kakav je kvalitet zvuka na ove dve zvucne ?
U7 je osetno jeftinija, novija i prenosiva. Po specifikacijama je tu negde kao STX.
Ali dal je dovoljno samo gledati specs ?

Da bi ti dali odgovor moras da navedes i koje zvucnike posedujes i slusalice(ukoliko ih imas).

U7 je vise za prosecne zvucnike,dok je STX za skuplju HI-FI masineriju.

Obe poseduju CMedia cipove koji se kotiraju kao najbolji (bolji su i od Creative-a),tako da je i zvuk odlican.

Ma kakva specifikacija, to se ne sluša.
Da specifikacija radi posao nebi postojali prodajni saloni.

U7 ima manu jer se napaja preko usb-a što je nesrećno rješenje (prljava struja) a stx takodje nema srećno napajanja, ali ima bolju filtraciju.

Najsrećnije rješenje je da ganjaš dac koji ima svoje napajanje iz zida i stoji naravno van kućišta računara.

Kao npr. ?

Do 100 evra maksimum. I da moze da se kupi kod nas. Polovno, novo, nebitno.

hsv ispraznii inbox :)

xonar d1 .

say-what17.gif

[YOUTUBE]W3tGvIM0F9A[/YOUTUBE]

Mozda ovako nesto za 100-120e

I moj bi predlog bio Xonar D1

Za zbog cega ?

Do 100 evra maksimum. I da moze da se kupi kod nas. Polovno, novo, nebitno.

FiiO Andes E07K definitivno za tu cenu, bez ikakvog razmišljanja, moćna spravica lepog izgleda, sa kvalitetnim komponentama (Wolfson WM8740 DAC, opamp AD8692, izlaz za slušalice MX97220).
Odličan zvuk, u rangu Asus Xonar STX, sa veoma jakim izlazom za slušalice i niskom izlaznom impedansom (0,25 Ω).

Kod nas ih zastupa 4audio, nazovi i pitaj da li imaju E07K na stanju:

FiiO Andes E07K (link ka ponudi za FiiO E07K u 4audio)

Prilozi

• 20130412111856.jpg
    20130412111856.jpg
    78.8 KB · Pregleda: 145
Poslednja izmena:
Ovo mogu i na tablet da kacim preko OTG kabla ?
Fakticki sa svakim uredjajem koji ima USB 2.0 ?
Verujem da je za sluske odlicna sprava, a kakva je u radu sa mini linijama, hifi komponentama i sl ?

Poslednja izmena:
Hvala Accuphase za preporuku, i na objasnjenju za steinberg.

Mozes i kokana da poslusas,covek se bar naizmenjivao kartica i probao/budzio svasta ;)

može al neće. ne svidja mu se da sluša muziku sa kartice od 50e. :)

a to što pomenuta d1 ne zaostaje za auzentech forte/meridian/xonar stx nikom ništa.

human desire ti je ćudo .

Mana joj je samo prevazidjen priključak za ploču.
Biće sve teže naći ploću sa tim priključkom.
Ostalo je sve isto kao i sa xonar dx odnosno stx osim što nema pojačalo za slušalice.

I da mana joj je napajanje preko kompjutersko napajanja a iskoristivost zavisi i od toga koliko mu je kućište pretrpano komponentama da ne pokupi neku interferencu sa druge.

Načelno PC za audio namjenu svima djeluje kao veoma jeftino rješenje ali kad se želi sve ispoštovati kako treba da bude to prvazidje cijenom višu srednju klasu cd plejera.

Doduše ako nema ništa , onda nek kupi ono što kupe svi koji ulaze u ovaj sport tj. PC a kasnije nek ispravlja i traži sebe.

U7 je osetno jeftinija, novija i prenosiva. Po specifikacijama je tu negde kao STX.

Sacekaj karticu STX II, uz koju idu dodatni OP-AMP-ovi, pa mozda i resis da kupis novo pojacalo, ko zna :D
STX i U7 nisu za poredjenje, tj. veoma se razlikuju u performansama, u korist STX naravno.
Ja imam STX i zaista sam prezadovoljan, koristim je za 5.1(optika) i monitore. Cekam STX II. Nema nikakvih smetnji i problema zbog napajanja, kartica nije uopste tako osetljiva da ima takvih oscilacija koje se odrazavaju u zvuku.. njoj je potrebno jako malo struje, smesno.

Poslednja izmena:
Sacekaj karticu STX II, uz koju idu dodatni OP-AMP-ovi, pa mozda i resis da kupis novo pojacalo, ko zna :D
STX i U7 nisu za poredjenje, tj. veoma se razlikuju u performansama, u korist STX naravno.
Ja imam STX i zaista sam prezadovoljan, koristim je za 5.1(optika) i monitore. Cekam STX II. Nema nikakvih smetnji i problema zbog napajanja, kartica nije uopste tako osetljiva da ima takvih oscilacija koje se odrazavaju u zvuku.. njoj je potrebno jako malo struje, smesno.

Nemam ni ja smetnji na xonar dx koja troši još manje ali očekivati maksimum od kartice na napajanj tipa lc power je sve samo ne realno.
To je klasična prljava struja. Više potrošača na jedno loše filtrirano napajanje je siguran put za jitter.
Naravno nije to čujno iz prve i ne može se čuti dok se ne u poredi sa drugačije koncipiranim sistemom.
Ja zato i izmještam sav audio iz kučišta, skoro sam sve završio i dac i pojačalo, ostaje mi samo da ugradim strujni filter odmah nakon zidnih 230V.

Inače ne sporim ja da je stx dobra karta, svakako ne.
Ono što je veći problem je što se slušanjem jednog uredjaja ne može steći tačan utisak.

Najispravniji su A-B testovi i onda tu porediš dac vs karta, pa dak sa svojim napajanjem nalik punjaču za mobilni vs zasebnim dobro filtriranim napajanjem, pa pojačalo sa jednom lampom pa sa drugom lampom, pa do različitih formata fajlova itd.

Ono što je problem kod poredjenja, i to je i moj problem je što ja ne mogu da poredim nešto što slušam sa nečim što sam davno slušao. To je opet put za nešto drugo a to je placebo :)

Zbog toga kažem što god da čovjek hoće da kupi treba da proba, tj. da čuje.
Ne postoji relevantniji test.

A pisanije i čitanije review-a je mlaćenje prazne slame.

Zato fino nek odredi koliko može da plati i to što može da se uzme za te novce posluša i uporedi i to je to.

Poslednja izmena:
Ако хоћете добру карту ѕа релатвно мале паре, ДХ или Д1 и само менјајте опампове, разлика је огромна. Све друго на њима нема никаквог утицаја на звук па и пеглање напона кондензаторима, и то пре него што стигне до карте. Све сам покушао.

xonar D2 ( mnooogo dobra karta )

A gde da je rodi?

Koliko mozes videti niko je nije probao... Pogledaj teme na head-fi. ;) Uostalom naruci preko neta pa ako ti se ne svidi vrati je u roku.

Da li je neko imao priliku da cuje/uporedi U7 sa DX? Bas me zanima koja karta ima bolji kvalitet zvuka.. znam da je STX ispred obe. U7 ima pojacalo za sluske i zanima me da li je to jedina razlika u odnosu na DX ili je kvlitet zvuka malo losiji/bolji?

Evo ja imam Asus Xonar U7 vec par meseci, u kombinacji sa cambridge audio 340a pojacalom i zvucnicima tannoy mercury v1i daje solidne rezultate, nista spectakularno al za taj novac je ok, inace slusam takodje i preko cd plejera harman kardon 7525, i tu je tek pravi zvuk, rezem audio diskove i to zvuci jako dobro, bolja zvucna slika, stereofonska baza ima sirinu i dubinu, pozicioniranje umettnika u kompoziciji je solidno, s obzirom na ulozeno....eto mislim da sam koliko toliko pomogao, pre ove karte sam imao jedno 8-9 godina creative live 5.1, takodje odlicna zvucna karta, sve je bolje nego integrusa.

Nove integruse daju jako dobar kvalitet. Tek nesto losije od samostalnih resenja.

Nove integruse daju jako dobar kvalitet. Tek nesto losije od samostalnih resenja.

^
Potvrdjujem. Mada mozda nekome deluje kao obican marketing ali sa Crystal Sound II sistemom na Asusovoj X99-S ploci stvarno imam osecaj da je jednak pa cak i u nekim situacijama bolji audio prenos na slusalice (Sennheiser 449) od Xonar DGX koji sam koristio ranije.

Znam da nemam potrebne uredjaje da to potvrdim ali na moje uho i slusanje stvarno mi tako zvuci.

Znam da zvuci kao da radim u marketing odeljenju Asusa ali moje iskustvo govori drugacije, bar sto se tice poredjenja sa jeftinijim resenjima (DGX Xonar npr.)...

Vrh Dno