Šta je novo?

Xonar U7 vs Xonar STX

Razmisljao sam da uzmem Xonar STX ili SB Zx (trenutno imam alc1150 integrusu), ali sada vise nisam siguran da je to dobra ideja.
Za slicne pare bih mogao da uzmem neki DAC (drugar ce uskoro ici u USA, tako da u obzir dolaze Fiio E17, Schiit, ODAC), sto mi deluje kao bolja opcija. Da li gresim?

Zavisi za sta ces ih koristiti. Ako je primarna namena slusanje muzike na slusalicama koje imaju mali otpor (ispod 100 oma), onda je bolje ici na Fiio i slicne koji imaju mali otpor headphone out konekcije. STX i slicne imaju otpor headphone out od 10 oma i nisu pogodne za slusalice koje imaju manje od 100 oma otpor (nemoj pomesati sa specifikacijom "up-to 600 ohm" za STX). Odnos otpora slusalica i otpora samog headphone out-a bi optimalno moralo biti >10. Procitaj na netu o damping factor-u pa ce ti biti jasnije.
Ja bih licno prvobitno isao na Objective2 ODAC+AMP kombo (AMP za svaki slucaj, nikad se ne zna ako zatreba), potom Magni+Modi pa onda Fiio E17(K).

Primarna namena je slusanje muzike na slusalicama od 35 oma. Hvala na savetu.

Imam i zvučnu karticu i DAC i nema tu dileme DAC je puno puno bolji izbor.
Više je razloga.
Zvučna karta radi i procese obrade zvuka, ima procesor u sebi za potrebe 5.1 i 7.1 zvuka, taži softver što zna biti problem jer ili boji zvuk, ili nema podrške ili u dogledno vrijeme neće biti podrške.

A DAC je samo konverter i to mu je jedina namjena.

Kod dac-a gledaj da ima kvalitetno napajanje. Nikako ona koja liče na punjače za mobilni telefon ili da se puni preko USB-a.
Dakle bilo bi dobro ili posebno napajanje ili da ima jedan ili još bolje dva trafoa u sebi, posebno za digitalni deo posobno za analogni.
Nastoj doći i do slika unutrašnjosti, pogledaj koji su npr kondenzatori ugradjeni. Nastoj da nisu smd- tip kondenzatora.

To je ukratko to.

EDIT: Ne bi išao na fiio, dobio sam jedan E7 na testiranje i probao ga sa Asus xonar dx i svojim DAC-om.
Vrlo skučena pozornica, instrumenti bez jasnog razdvajanja. Asus i DAC to mnogo bolje odradjuju.
Bačen novac osim ako se ne koristi kao portabilna solucija, tad je OK, ovako jok.

Poslednja izmena:
Vrh Dno