Šta je novo?

Xonar Essence STX

ljudva

Cenjen
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poena
159
Dakle,o čemu se radi:
Posedujem zvucnu iz naslova teme.E sad,interesuje me da li je isplativo menjati postojeći op amp za neki kvalitetniji i koji,te koliko bi se to odrazilo na kvalitet zvuka?
Pored ove kartice imam Quadral zvucnike i Nad 317 pojačalo

Ne da se primecuje nego razvaljuje. Default opamp unutra su vrlo slabog kvaliteta i kostaju mozda par $. Licno sam zamenio za OPA2111 ali mozes potraziti po netu preporuke.

Ne da se primecuje nego razvaljuje. Default opamp unutra su vrlo slabog kvaliteta i kostaju mozda par $. Licno sam zamenio za OPA2111 ali mozes potraziti po netu preporuke.

To je Texas Instruments opamp? Vidim da je jako hvaljen. A postupak zamene je ,koliko sam skontao,bez ikakvog lemljenja i sl. Samo se izvadi stari i na njegovo mesto postavi novi opamp?
I gde ima da se kupe OPA2111?

Poslednja izmena:
Bur Brown (BB), ali ih je TI kupio.
OPA2111 je skup i teze nabavljiv, a dobri a ne skupi su BB OPA2134 i OPA2604 (kostaju oko 5e).
Predlazem probu sa ovim jeftinijim. :)

Nešto ću definitivno probati,mada je i sa default opamp zvuk ove kartice jaaako dobar,e sad,ako može (a može) biti još bolji-što da ne!
Ako nije problem da mi kažete gde mogu naći te opamp-ove.Googlam,al slabe vajde,pa ako neko zna....

2604 a mislim 2134 u silken.rs.
Takodje budi spreman da mozda i ne osetis razliku. :D

Hmmm,al vidite sada šta je prava perverzija.Recimo odem na sajt www.kemp.rs gde imaju baš dobar izbor opamp.Ali cene su bezobrazno visoke! Potom odem na ebay i tamo su cene za iste te opamp drastično niže.Recimo,LM4562 se može naći za oko 10e dva komada,isti slučaj i sa OPA2111 itd... Ostaje mi da kontaktiram brata da vidim ako je voljan uzeti mi tamo.

Da, ovo je bas dranje od cena. :S:
Jedino ako debelo naplacuju ugradnju, :smackbum:

Ima vise verzija OPA2111 sa metalnim, sa plasticnim kucistem, neki izdrzavaju vece temp i sta sve ne.... imas detalje na netu. Neki su jeftiniji, neki skuplji. Pazi, HiFi je koliko objektivan toliko i subjektivan sport. Ja priemcujem razliku, ja kazem da je ima dok ce neko drugi reci da je nema. Ko je u pravu? Mozda obojica....

Da, ovo je bas dranje od cena. :S:
Jedino ako debelo naplacuju ugradnju, :smackbum:

A evo sta mi je stiglo putem mail-a od njih:
"Pozdrav

Mi se ne bavimo trgovinom delovima, samo ugradnjom.
Ako zelite ugradnju javite nam se, imamo na lageru OPA2111

Bata"

Dakle...

To je njihova cena. Ako mozes da nabavis i ne tresu ti se ruke sam ces zavrsiti posao. Jedino ako treba da se lemi podnozje pa da kazemo da je pipavo mada opet.... nije nezamislivo.

Ruke su mi mirne :bottle: tako da neće biti problema :d

Испробах све опампове који могу да се купе по радњама и ниједан није бољи од лм4562.

Најприближнији је оп270ГП (чак има и јачи ударац баса), ББ2134 и ББ2604 осетно мање детаља у високим, НЕ/ЈРЦ 5532/5534 је дупе.

Испробах све опампове који могу да се купе по радњама и ниједан није бољи од лм4562.

Најприближнији је оп270ГП (чак има и јачи ударац баса), ББ2134 и ББ2604 осетно мање детаља у високим, НЕ/ЈРЦ 5532/5534 је дупе.
Jel si imao neka iskustva sa LT1364 u kombinaciji sa LM4562 kao buferom ?

Poslednja izmena:

A izbor kod nas nikakav nazalost. :S:

A negde u okruzenju ?

Al ne na doticnoj kartici, sto u mnogome moze sve da menja...

Да не на STX-у, него као предпојачало, и на DS-у.

Иначе не видим зашто то мења стање, ЛМ4562 се у свакој комбинацији показао као најбољи.

Нисам имао прилике да испробам ништа осим наведених.

Poslednja izmena:
LM4562 se nalazi kao buffer i nema potrebe da se menja. Kriticni su 2114, kao najslabija karika u lancu. Zameni ta dva i miran si.

Vidim da se po insotranstvu dosta stavljaju Opa637,navodno daju zvuk legendarnih cevnih pojačala :d

Da, i OPA627, isto. Imam jedan kod sebe, mozda je fake doduse. :p

Mislim da će biti oko 15e dva komada,ako brat izlicitira na ebay.

Pazario buraz,17e dva komada :) stiže mi tokom idućeg meseca.
Ne znam kako stvari stoje sa kupovinom iz Srbije.Mislim da još uvek ne možemo,mada nisam 100% siguran,nažalost.

Nazad
Vrh Dno