Igram se vec par sati sa STX-om i zaista sam jako, jako zadovoljan. Posto nemam dva kabla rekoh e *** ne mogu tj. necu da se cimam da ostavim u masini i X-Fi Platinum Fatal1ty Champion kako bi mogao da prebacujem sa jedne na drugu kartu pa da na taj nacin slusam odredjene pesme i uporedim. Medjutim, uopste nema potrebe da tako uporedjujem posto se vec prvih sekundi pesme oseti razlika u karticama. Ne secam se ko je bese uporedjivao nekoliko karti i dosao do zakljucka da je razlika sitna, u okvirima od par procenata, ja se ne bih mogao sloziti ..
STX mi je cujno bolja karta. Vokali u odredjenim pesmama zvuce zivlje, prisutnije, prirodnije, malcice glasnije (sta cu prvo probam neko Celine Dion - My heart will go on

). Zvuk je primetno "utegnutiji" i mnogo se lakse razaznaju razni instrumenti kada sviraju zajedno u odnosu na X-Fi kartu na kojoj se to nekako pomesa - ovo najvise osetim kod Pink Floyd-a. Cowboy Junkies, Mike Oldfield - fenomenalno zvuce. Vokal primetno bolje zvuce (gore sam opisao sta to tacno bolje zvuci) u Rebecca Pidgeon - Spanish harlem. Akusticna gitara u Dire Straits - You and your friend je nekako prirodnija i jos lepsa za slusanje. Uriah Heep - The wizard, fenomenalna dinamika i detalj itd.
Zapravo i X-Fi je dosta detaljan tj. ne primecujem uopste ili je mozda jako mala razlika u nekim detaljima u smislu da cujem nesto novo, neke nove tonove koje ranije nisam. To ne primecujem. Ali ja na STX-u sve mnogo utegnutije i nekako bolje rasclanjeno. Jedino sto mi se mozda ne dopada mnogo je to sto mi bass zvuci nekako plitko i brzo u odnosu na X-Fi. Sto je frekvencija niza to imam utisak kao da su mi se zvucnici smanjili za koji inch u bass drajveru

. Ovo se bas dosta primeti u Young Jeezy - White girl gde se bass krece u nekim visim 20Hz i nizih 30Hz, te kada se kutije dobro postave (uglovi, coskovi..) i ja malo odaljim bass treba bas da zvuci "sporo" i da pravi pritisak u usima bez ikakvog glasnog slusanja dok mi je ovde to nekako ukroceno ...a moguce da je i X-Fi malo sminkao to pa sada mislim da ovo ne valja ..
Slusacu jos neko vreme ovako pa cu kasnije videti mozda da uzmem neke druge opamp-e. Mada iskreno meni ovo ovako zvuci super. Ne znam i ne bih da kazem koliko je ova karta kao bolja od X-Fi (i to "high-end X-Fi"), ali meni je ovo svakako upgrade.
Eh da, imam i par slicica sto sam relativno na brzinu uhvatio pre nego sto sam stavio kartu u masinu pa cu i to podeliti ..