Šta je novo?

Xiaomi Smart Air Fryer

Ja pazarih ovaj model iz Stokomaka
img_2_1770446922896.jpg
Prosao je probni test sa celim piletom (2kg), pomfritom... Perfekcija 👌
Za 10ak dana cu ga jos detaljnije testirati.

Planirao sam xiaomi dual od 12l, ali pitanje kada ce stici kod nas, i kostace minimum 200e, cim je kod Bugara 190e.
Tako da za 3x manji iznos, odlican je i ovaj.

Dobre cene.
Ovaj blender isti kao Nutribullet koji 3-3.5x skuplji.

Da ima ta opcija sync. I to je tooop stvar. Dodatni razlog zasto mi Xiaomi 6.5l nije bas odgvarala...
Moze i samo jedan sloj najcesce donji jer je veci i dublji. Svakako iskreno bas sam zadovoljan.
Hvala puno, bolju da kupis.
Malo pre otkrio jednu "manu". Sve mozes i preko wifija da podesis i da pustis ali zbog EU regulative moras fizicki ustati i kliknuti start.. To je jedina mana sto sam otkrio.
Najbolje bi bilo da primenimo indijsku regulativu...

Ja pazarih ovaj model iz Stokomaka
Pogledajte prilog 527166
Prosao je probni test sa celim piletom (2kg), pomfritom... Perfekcija 👌
Za 10ak dana cu ga jos detaljnije testirati.

Planirao sam xiaomi dual od 12l, ali pitanje kada ce stici kod nas, i kostace minimum 200e, cim je kod Bugara 190e.
Tako da za 3x manji iznos, odlican je i ovaj.
Koje cene. Ekstra izgleda. Kako li radi ta gornja "rernica" baš me zanima.

Pise 7589.99.

Vidim nego zapažam "Kakva cena" za toliki air fryer. Do skoro Philips prodavao dualnu fritezu za 30-40-50 000din kod nas.

Ukucas u google stymee, pa onda Philips i bude ti jasno zasto je nesto 3-4 puta skuplje.

Razumem ali ako uporedis cene tog philipsa sa cenama istog u ostatku sveta videćeš da je kod nas lupam sad 75% skuplji.

Pa kod nas ne sva tehnika skuplja nego EU recimo.

Otišao sam do Stokomaka i saznah jednu insteresantnu stvar a to je da za ove uređaje daju samo 1 godinu garancije.

Zar zakonska obaveza nije dve godine ? Mada i za tih godinu dana pitanje je da li imaju servis ili se menja uredjaj i kako to funkcionise, rekao bih da je to neka njihova robna marka.

Evo u makedonskom katalogu naznacili da je garancija godinu dana

1000108528.jpg

Prvi put čujem za ovu prodavnicu, da li ima negde u Beogradu? Zanimljivo deluje ovaj air fryer.

Garancija nije isto sto i saobraznost. Nije tema o tome, postoji tema o zastiti potrosaca pa je najbolje da se tamo informisete.

Bilo je na KP za pedesetak evra NB od 900w, verovatno su neke kopije bile, ja sam ih nakupovao, tamo u periodu 2016ta-2017ta, jo suvek odlicno rade. Pisali smo o tome ovde na forumu.

Nadjoh taj post.

Garancija nije isto sto i saobraznost. Nije tema o tome, postoji tema o zastiti potrosaca pa je najbolje da se tamo informisete.
Ne razumem smisao tvog posta. Moj odgovor je bio isključivo u smislu da 1 godina garancije koju prodavac/proizvođač daju, ne može da nadjača zakonsku garanciju/saobraznost od 2 godine. Drugim rečima, ako se proizvod prodaje kao nov, ne postoji garancija od godinu dana, zakon kaže 2 godine, a to kome se obraćaš ako nešto nije u redu u toku dve godine, je procedurama stvar...

kakvo je vaše iskustvo sa šejkovanjem ili mešanjem hrane/okretanjem hrane u posudi tokom pečenja? moj je utisak da to nije neophodno, ali moja žena je u fazonu kažu ljudi na netu, ili pišu negde, pa misli da je to neophodnio...imamo par dana xiaomi smart od 5.5 litara, model sa prozorom, i čini mi se da za ono što smo spremali ( pomfrit, kobasice, krilca, ražnjići...), meni deluje da je isti đavo da li se to okreće i mućka, ili prosto pusti da odradi svojih 15-20 minuta...

P.S. moderatori, jel ovo generalna tema za air fryere ili samo za xiaomi, možda bi trebalo promeniti naziv teme jer se vidim piše o svemu i svačemu..
@momsab

Ja potresem pomfrit na pola zadatog vremena. Zamrznute pitice okrenem isto na pola zamrznuto vremena. Tacnije stavim 15min na 200 stepeni. Kad istekne okrenem pa jos 15min. Moje mišljenje da se bolje ispeku.
Pile isto.

Pomfrit obavezno, jer je nemoguće postići ujednačeno pečenje ako se samo sipa gomila i ostavi.

Ostale stvari u početku bolje je okretati dok se malo ne ispraksuješ sa vremenom i temperaturom pečenja.
Posle kad znaš tačno koliko ti treba vremena na kojoj temperaturi mogu i zamrznuti proizvodi bez okretanja.

Kod mesa zavisi kako se sprema. Češće spremam na papiru i u nekom sosu/premazu, pa mi odgovara da ne okrećem da bude sočnije.

Ja pile dan pre spremanja stavim u marinadi. Ali mislim da mora da se okrene. Uglavnom bude oko 2kg

Koliko vidim grijači su iza a ne gore. Samo još da ima prozorčiće...

Koliko vidim grijači su iza a ne gore. Samo još da ima prozorčiće...
Ako mislis na Xiaomi 12L, grejacu su iznad korpe

6e5b5209e96955efdfb6a22ef6d4107d.jpg

Stigao je ješ pre neki dan.
Za ovih nekoliko upotreba čini se da je dosta tiši od modela 5,5l
Supruga kaže da je zadovoljna (najviše ga i koristi) i to mi je najbitnije, pogotovo joj se dopada opcija sinhronizacije pripreme hrane iz obe korpe u isto vreme.
Takođe je jako zadovoljno što je dopušteno pranje fioka u mašini za sudove, mada znajući nju mislim da to neće koristiti.
Ono što je po meni zamerka je što su posude pravougaone a ne kvadratne i čini mi se da je sama površina za pečenje manja.
Klinac, kom služi (naravno) za spremanje pomfrita ima zamerku jer ne može da se podesi težina ubačenog pomfrita, ali mu se sa druge strane dopada jer
ima podsetnik za protresanje...

Nazad
Vrh Dno