Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 9 / 9 Pro / 9S

Jel se desavalo kome da mu ovako zabrljavi notification bar. Vec mi se par puta desilo. Miui Global 12.0.2

Prilozi

• Screenshot_2021-02-08-13-13-52-532_lockscreen.jpg
    Screenshot_2021-02-08-13-13-52-532_lockscreen.jpg
    74.1 KB · Pregleda: 67
Jel se desavalo kome da mu ovako zabrljavi notification bar. Vec mi se par puta desilo. Miui Global 12.0.2
Meni već jedno dve nedelje notifikacije baguju, t.j. čujem dolazni zvuk ali se ne vidi šta je, i sa starim miui i evo sa ovim novim ažuriranim. (0.2)

Ne znam sta ovo moze biti
Ali pazi, primer ako telefon otključam, onda se uredno pojave nakon par trenutaka, prosto se izlistaju notifikacije jedna za drugom. Dok kad je zaključan, samo kako sam naveo gore, zvučni signal.

Na telefonu nije dirano ništa, sem difoltnih podešavanja, vezanih za notifkacije aplikacija.

Edit: Mada sad gledam tvoju sliku, kod tebe je drugi problem, gde ti brljavi bar, utapaju se ikonice i slova, ako si na to mislio, meni je već sasvim drugo. :)

Edit: Mada sad gledam tvoju sliku, kod tebe je drugi problem, gde ti brljavi bar, utapaju se ikonice i slova, ako si na to mislio, meni je već sasvim drugo. :)
Na to sam mislio,bas cudno. Ovo mi je jedini telefon koji nisam root,mijenjao rom,i ovo mi se sad desava. Ajde da vidim oce li se ko javit sa istim problemom.

Ja sam svoj problem rešio, prilično banalno.

Mene su instalirane teme zezale, one custom iz aplikacije, jednostavno prekriju kao tapet zaključani ekran i notifikacije nisam ni video, već samo zvučni signal.

Tek izmenom teme u novu stvar se rešila.

Uzeo sam devojci ovaj telefon pre neki dan (note 9 pro), mislim da za ove pare realno ne postoji nešto bolje što može da se uzme, čak i ja koji sam zakleti Samsung user razmišljam o tome da mi sledeći telefon bude xiaomi flagship uskoro kad dođe vreme za promenu

Imam sledeci problem na RN9 pro

Kada postavim opciju "use volte" na omoguceno tada ne mogu da posaljem SMS poruku. U pitanju je mts mreza.

Da li se jos nekom desava ovi i da li postoji neko resenje?

Isti slucaj sam imao na Pocophone F1. Nisam mogao da saljem SMS dok je ukljucen VoLTE. Telenor mreza je bila u pitanju. Resenje ne postoji jer Xiomi nije zvanicno na listi podrzanih uredjaja za VoLTE. Na radnom mestu mi je 4G signal dosta jaci od 3G signala tako da mi VoLTE dosta znaci. Na kraju sam promenio telefon, kupio sam Samsung Galaxy A71 gde VoLTE radi out of box.

Iz istog razloga, posto mi je 4G signal dosta jaci i ne pucaju pozivi, sam aktivirao VOLTE. Primetio sam da mi poruke stizu ali nema sanse da na njih odgovorim pise samo "sending". Malo sam razocaran, ali verujem da je tu vise problem do operatera sto ne podrzava siri opseg uredjaja.

Za one koji koriste mts - Šta vam piše u podešavanjima za internet? Meni piše 'gprswap' i nemam internet kada izaberem rucno '2g'. Da bih imao intenet moram da izaberem 'preferiraj LTE'. Desava li se jos nekom. XRN9pro

Za one koji koriste mts - Šta vam piše u podešavanjima za internet? Meni piše 'gprswap' i nemam internet kada izaberem rucno '2g'. Da bih imao intenet moram da izaberem 'preferiraj LTE'. Desava li se jos nekom. XRN9pro
Meni je po difoltu podešeno na "gprswap", a mreža prevedeno - preferiraj LTE, kada prebacim na samo 2G ne radi net, što menjaš u 2g uopšte?

Imam sledeci problem na RN9 pro

Kada postavim opciju "use volte" na omoguceno tada ne mogu da posaljem SMS poruku. U pitanju je mts mreza.

Da li se jos nekom desava ovi i da li postoji neko resenje?
Isti problem i u Telenoru.

RN9Pro 6/128 EU ROM imam oko pola godine. Nikada nije zabagovao, sa iskljucenim animacijama radi kao zmaj. Baterija dan i po do dva. GCam 8.1 je iz GCamator aplikacije, nocne fotke su extra i video je dobar s obzirom da se retko nalazi gcam za ovaj model a da radi video snimanje.

Imam jedno glupo pitanje, ispao mi je telefon i ona folija sa ekrana se odvojila nekih pola cm. E sad da li se ona skida (pošto me nervira kako izgleda) ili ima neku funkciju?

Imam jedno glupo pitanje, ispao mi je telefon i ona folija sa ekrana se odvojila nekih pola cm. E sad da li se ona skida (pošto me nervira kako izgleda) ili ima neku funkciju?
Imala je funkciju da stiti telefon od grebanja ekrana. Slobodno je skini i poruci sa kupujem prodajem drugu i zalepi je. Ako nisi strucan otidji u neki servis zamoli da ti oni zalepe.

Bez minimum nekog zaštitnog stakla od 5D i odgovarajuće futrole nemoj da ga nosiš, ako ne želiš oštećenja, prosto, jer glomazno deluje.

A tu foliju odlepi i skokni do obližnjeg servisa telefona da ti stave staklo novo, a poslužiće ti i ona silikonska futrola koju si dobio uz telefon.

Jel neko otkljucavao bootloader i instalirao XEU rom na ovom telefonu?

ima cudna stvar na telefonu, app za zaklucavanje aplikacija, onda app za ukidanje reklama, blockme, svaki put posle zakljucavanja se deaktiviraju, i moraju nanovo da se startuju... iskljucio sam ustedu za baterije, iskljucivanje.... zna li mozda neko o cemu se radi??

Poslednja izmena:
Ja sam moj telefon dao ženi..mnogo joj se svideo i ja je poklonim, a uzmem njen Huawei..
Kod nje nema nikakvih reklama i ništa nije trebalo da se gasi, isključuje.

U poslednje vreme primetio sam da mi zvuk zvona i za obaveštenja sam od sebe utiša,posebno nakon gledanja nekih video klipova.Da li se to još nekome dešava?

Nakon 3 meseca korišćenja telefona, generalno sam zadovoljan, ali postoji par sitnica (i ne baš sitnica) koje mi neverovatno idu na živce, pa me interesuje da li i drugi imaju slične probleme.
  1. Senzor blizine je katastrofalan! Tokom svakog trećeg razgovora (bez preterivanja) nehotice obrazom pritisnem baš "mute" dugme na ekranu. Telefon je u silikonskoj maski koja je dosla uz telefon koja ima izrez oko zvucnika za koga se ne cini da blokira senzor. Uostalom, meni je problem suprotan, senzor često detektuje da nema prepreke kad je zapravo ima...
  2. Preosetljiv senzor za orijentaciju/akcelerometar, tj pogrešno podešen prag, narocito kada telefon stoji u horizontalnom položaju (na stolu). Samo 20 stepeni nagnutosti u stranu (merio sam uglomerom) okreće telefon u landscape. I histerezis je premali, u nekom položaju sam kreće random da se prebacuje iz portrait u landscape i obrnuto... Kalibracija kroz servisni meni ne pravi nikakvu razliku, a i ne ocekujem jer je senzor sam po sebi tačan, samo je softver glupavo podešen.
  3. Chrome često blokira na 30ak sekunda na komplikovanijim stranicama. Čemu onda 6 GB RAM-a? :D
  4. Widewine L1 ne radi, pa Netflix pusta samo u SD. Ziva steta fantasticnog ekrana. Ovo mi se ne čini kao tačno. Skidanje sertifikata i restart kao što piše ponegde ne pomaže. DRM Info pokazuje L1, a Netflix L3.
Redmi Note 9 Pro, 6/128, MIUI Global 12.0.2

Pola aplikacija u koje udjem mi se rusi. Tako je od juce. Ima li jos neko ovakvih problema? I ima li neko ideju sta bi znao uraditi?

Isto kod mene na Xiaomi Mi Note 10. Sve se gasi samo od sebe.

Edit: update Webview je resio problem.

Poslednja izmena:
Meni je izasao update na playstore-u. Enivejz globalni je problem izgleda. Google je kriv.
Ako nemas update probaj ovo:
Settings --> Apps --> Manage apps --> search "WebView" --> open "Android System WebView" --> Uninstall updates

Koristim telefon par meseci i izuzetno sam zadovoljan. Bez ikakvih problema do pre par dana, od kada se javlja sledeci problem. Cesto se gubi zvuk prilikom razgovora, kao da se izgubi signal mada mislim da nije to. Sagovornici mene cuju a ja njih ne. Takodje, kada pozovem nekog ne cuje se da zvoni a kada se neko javi isto ga ne cujem a on mene cuje. Deluje mi kao da je problem za zvucnikom mada kod npr razgovora preko vibera sve je ok. Ima li neko slican problem ili jos bolje predlog za resenje? Restart ne uspeva.

Nazad
Vrh Dno