Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 9 / 9 Pro / 9S

Uzeh sivu pro verziju sa 6/64. U Mi prodavnici uz taj model sam dobio Mi band 4 za 1 dinar.

Prešao sa Samsung Note 9. Osvetljenje mi je na max da bih se navikao na ekran. Stavio Nova launcher jer mi fabrički nikako ne leži.
Presao sa Samsung Note 9 na ovo? [emoji54]

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Pa da,ali su na lcd displejima boje dosta prirodnije.
Meni se vise svidja Amoled.. Doduse i medju njima ima razlike.. Na primer Amoledi na Samsungu su dosta zasiceniji sa jacim bojama od Amoleda na Xiaomiju,na kom ekran deluje lepse jer nema napucane boje.. Ali sad iz ove perspektive se ne bi spustao na IPS, dolazi u obzir neki Amoled sa 90Hz.. Nevidjenu gresku su napravili ako su stvarno ubacili IPS u ovaj novi MI10t.

Ovakav prikaz potrošnje baterije je bio i na mom telefonu do pre nekih 10-ak dana.Izgleda da se sa nekim novijim update-om promenio prikaz.Ovaj novi je totalno *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*,*mjau**mjau**mjau**mjau* ih update!

Послато са Nexus 7 помоћу Тапатока

Meni ovde ništa ne smeta.

Ono što mi smeta su povremena razna sitna bagovanja.
To nisam imao sa Honorom 8x
a02764c6173092c3b0bd50395450f731.jpg

Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока

Ko nema bleeding oko kamere i u donjim rubovima telefona neka razloga da bude nezadovoljan. Telefon je masina za te pare.

Bleeding (ako ga ima, naravno) se vidi na crnoj boji, ne na beloj.

Nazovi kako hoces,mislim na senku oko kamere koja se javlja na njima i vidi se na svetloj pozadini

Belu sam poslao zbog punch hola, a na crnoj tek nema ništa

Послато са Redmi Note 9S помоћу Тапатока

Da li je neko probao ovaj telefon sa dji mavic mini dronom i dji fly aplikacijom, da moze da potvrdi da radi?

Izaso update sa avgust sigurnosna zakrpa.. od miui12 nista jos
df138033b6805604eefe5bfec3cd256a.jpg

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Danas uzeh u jagodini u telenoru note 9. Dobih odmah miui 12 ja zadovoljan,znam mogao sam note 8 pro. Al meni je ovaj lepsiScreenshot_2020-08-31-19-25-15-557_com.android.settings.jpg

Послато са M2003J15SC помоћу Тапатока

Ne znam sta da ti kazem.Neka te sluzi dobro,ali Note 8 Pro je bolji izbor.Licna stvar,ali mislim da ces mnogo vise gledati u displej telefona,nego u njegovo kuciste,kao i koristiti hardver,koji je jaci na Note 8 Pro_Opet kazem.Ukusi su razliciti.Za mene licno hardver telefona na prvom mestu,a lepota uredjaja na poslednjem.Realno,koliko ljudi danas nosi telefon bez zastitne maske,futrole.Tako da,vecina vidi lepotu futrole,a ne telefona.

Poslednja izmena:
Ja trenutno kotistim MGC_7.4.104_Parrot043-v4 i lepo radi.

Imam Redmi Note 9 pro, MiUi 11 software i problem sa jacinom zvuka kada priključim Bluetooth slušalice (1 more TWS, koriste aptx kodek).
Problem je u tome sto je zvuk preglasan i što jacinu moram držati skoro na minimum da bih normalno cuo.
Sa žičanim slušalicama je sve u redu.

Da li netko ima slican problem?

Možda je i do slusalica, nisam probao sa nekim drugim, ali one su na starom telefonu radile normalno.

Poslano sa mog Redmi Note 9 Pro koristeći Tapatalk

Poslednja izmena:
Možda da u "developer options" omogućiš opciju "Disable absolute volume".

Sent from my Poco F1 using Tapatalk

Uključio sam i isto se ponaša

Do softvera telefona je,a ne do slusalica.I kod mene bluetooth slusalice koje su na predhodnom telefonu radile odlicno,na ovom nema ni pola kvaliteta i jacine,kao na predhodnom.

Probao sam svoje druge slusalica i one rade OK...
Sad mi nije nista jasno...probat ću upgrejdati firmware od 1more slusalica...

Izgleda da najbolje radi sa Xiaomi-jevim bluetooth slusalicama.Gledam da nabavim jedne,pa cu videti,kakav je onda zvuk.

Probaj GCam_7.3.018_Urnyx05-v2.1_Wichaya v2.7.3

Zdravo svima,

Prvi post pa odmah molba za pomoć... Uspeo sam da zabrikujem telefon (9 pro, global) i, kako sam shvatio istražujući, jedina pomoć mu je EDL flash. Ali.
Za to treba ili ovlašćen korisnički nalog (dodatno ovlašćenje u odnosu na ono da može da se otključa bootloader) - ili pečovani firehose fajlovi iz ROM-a kojim se flešuje.

Bio sam do zvaničnog servisa, ali telefon mi "nije za srpsko tržište" i ne pada im na pamet ni u ruke da ga uzmu.
Dakle - treba mi neko ko ima ovlašćen nalog (serviser ili pojedinac), ili mi trebaju pečovani ovi fajlovi. Pre 2-3 nedelje sam kopao po netu, ali se fajlovi još nisu pojavili. Ako znate nešto, delite info :)

Koje zaštitno staklo staviti na Redmi Note 9 Pro?

@Goxy ovo sto je kolega napisao za proximity senzor je vrlo moguce i meni se par puta desavalo da uhom mjutujem razgovor
Jeste. Ipak proximity zeza. Nekad isključi a nekad jednostavno ostane upaljen i onda se licem mutuje mic i to je to.

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Koje zaštitno staklo staviti na Redmi Note 9 Pro?
Ja sam naručio par vrsta sa Alija i cekam da dođu...do tada drzim onu foliju koja je dosla na mobitelu...

Nego, zna li ko gdje se može naručiti ona orginal silikonska maska koja je dosla da telefonom?
Cini mi se odlična za sada pa bih uzeo jos par za rezervu...

Nazad
Vrh Dno