Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 9 / 9 Pro / 9S

Pisao sam mislim ovde,da od neke verzije Intesa aplikacije,postoji neka zastita,da prepoznaje root,bez obzira na sve.

Da, ima tema o Intesi i rootu jos na nekoj stranici na ovom forumu. Probao sam i da fleshujem SparkOS verziju bez googla, vanilla build, i fleshovao sam NikGapps core, znaci samo osnovne gugle servise. Ljudi moji, telefon leti kako radi. Ostao je AOSP dialer i Sms (ali bez problema moze da ucita kontakte sa backupa sa googlovog dialera). Od google ima samo play store, pa vi sami instalirate sta hocete. Za 12h u standby izgubi 1% od baterije i ako sve ukljuceno, drustvene mreze, notifikacije, gmail, sve uredno stize. I ako ne igram igre baš sam probao Pubg i Nitro 9 i to radi bez seckanja. Ovde se tacno vidi koliko google u stvari pojede resurse na telefonu.

Super.Nadam se da ce tako i ostati.Nije mi samo jasno,kako instalirati recovery,jer nema nikakvu ekstenziju.Radi li AGC kamera na ovom Rom-u?

Poslednja izmena:
Ok.Hvala ti.Pitam za AGC kameru,jer ova poslednja verzija na Miui-u radi odlicno.

Flesnuo Sam Alphadroid ROM, ima u kernelu vec ugradjen deo za root, potrebno je samo da se instalira KernelSU aplikacija. Magisk ide u istoriju. Banka intesa radio normalno. Super je rom.

Odlicno.Veoma jednostavno.Samo sto ne podrzava sve kernele.

Pretraži @Positron
Radi ga isti lik kao i oficijelni LineageOS za miatoll.
Video sam Positron kernel, nesto zadnji jun, jul, tako nesto, ali ne nadjoh Lineage sa tim kernelom. Jel imas link? Jedino ako mislis da naknadno instaliram taj kernel u Lineage ili neki drugo ASOP. Mada u vecini slucajeva ne prolazi KSU kad se tako naknadno flesjuje kernel i retko i budu bas kompatibilni.
Ima ovaj poslednji Lineage, ali u njemu iskljucen KSU. A u oficijelnom Lineagu kažu da KSU ne radi.

#LineageOS #Unofficial #T #Rom #Miatoll
LineageOS 20.0 | UNOFFICIAL ~ Miatoll
Android: 13
Build Date: 27.08.2023
Maintainer: @swapnilvicky

Download:
Here

Changelog:
• August security patch
• Switched to clang 17.0.3.0
• Switched to source built perf HAL
• Addressed some sepolicy denials
• Moved perf configs to device tree
• Updated DPM blobs from V14.0.3.0.TJUMIXM
• Updated Adreno blobs from V14.0.3.0.TJUMIXM
• Kernel: Optimize battery temperature accounting & Removed KernelSU
• Fixed an issue where some users are unable to download WhatsApp media files

Prilozi

• Screenshot_20230913-204824_Settings.png
    Screenshot_20230913-204824_Settings.png
    93.7 KB · Pregleda: 15
  • Screenshot_20230913-204808_KernelSU.png
    Screenshot_20230913-204808_KernelSU.png
    94.6 KB · Pregleda: 14
Mislim da i deference ROM isto ima Miui kameru i kernelsu. Ne koristim ga ali pratim šta radi taj developer jer održava i zvanični LineageOS za miatoll.

Imam RN9Pro (joyeuse), bio sam oko 3 godine na custom rom-ovima i odlučio sam da se vratim na MIUI. Skinuo sam fastboot rom i flešnuo ga sa Mi Flash Tool-om, ostavljajući otključan bootloader.

Sve je u redu u suštini, jedino mi RaiPay aplikacija za NFC plaćanja ne radi, SafetyNet provera javlja da ne prolazim CTS profile match, pretpostavljam da je do otključanog bootloadera. Da li postoji neki način da SafetyNet prođem, a da ne zaključavam bootloader? Dok sam bio na custom rom-ovima, stavljao sam uvek Magisk jer bi sa njim instalirao neki modul za fix SafetyNet-a, a RaiPay bi proradio nakon stavljanja na DenyList. Sad mi custom recovery ni Magisk u suštini više ne bi bili potrebni, pa ako ne mora, ne bih ni njih stavljao. Ako mora ovo sa Magisk-om, koji je preporučeni custom recovery za MIUI 14.0.5.0.SJZEUXM (joyeuse)?

Imam RN9Pro (joyeuse), bio sam oko 3 godine na custom rom-ovima i odlučio sam da se vratim na MIUI. Skinuo sam fastboot rom i flešnuo ga sa Mi Flash Tool-om, ostavljajući otključan bootloader.

Sve je u redu u suštini, jedino mi RaiPay aplikacija za NFC plaćanja ne radi, SafetyNet provera javlja da ne prolazim CTS profile match, pretpostavljam da je do otključanog bootloadera. Da li postoji neki način da SafetyNet prođem, a da ne zaključavam bootloader? Dok sam bio na custom rom-ovima, stavljao sam uvek Magisk jer bi sa njim instalirao neki modul za fix SafetyNet-a, a RaiPay bi proradio nakon stavljanja na DenyList. Sad mi custom recovery ni Magisk u suštini više ne bi bili potrebni, pa ako ne mora, ne bih ni njih stavljao. Ako mora ovo sa Magisk-om, koji je preporučeni custom recovery za MIUI 14.0.5.0.SJZEUXM (joyeuse)?
cudno mi je da ti prijavljuje CTS samo na otkljucanom bootloaderu. To uglavnom bude kad ga rutujes... Pa ne znam šta da ti kažem, ti si radio obratno. Sad imas bas dobrih custom romova sa android 13, po default im prolazi CTS i safety net, a stock nema vise podrsku,ili je polako gase..... MAgisk nije bas resenje,mislim rutujes, a hoces aplikacije za placanje....Ne ide jedno s drugim. Ako si vratio stock bolje zakljucaj, i onda se smiri koristi taj Miui 14. Ako si bio n custom onda znas, ali OrangeFox ti je najbolji recovery 99% koriste taj https://orangefox.download/device/miatoll, mada za Lineage, Pixel Experince ide drugi, neki njihov, zbog ota azuraranja i sl.

Ne bih (još) da zaključavam bootloader jer ako mi iznenada pukne sistem, bar imam neke šanse da sam povratim podatke. A i sad sam već sve podesio i sve app instalirao i mrzi me to sve ponovo..

Mislio sam svakako uskoro da menjam telefon, a pošto mi je malo dosadilo da jurim pouzdane custom rom-ove, rekoh ajde da probam kakav je MIUI danas, pa ako mi i budući telefon bude Xiaomi, da možda više ni ne krećem u ovo modovanje.

Prvi utisci: nisam oduševljen haha

Da znas da bi trebalo 😉😄 Ti telefoni i nemaju bateriju za mobilni telefon danasnjice,vec izgleda bateriju od nekog mp3,mp4 plejera od pre 10tak gidina😄 Zato i idu onakvi punjaci uz njih.Cekaj bre.Sta?Ne idu punjaci?Pa vidim ja,sve zdravije oko mene i bolje,kad ono zbog punjaca sto ne ide u pakovanju sa telefonom 😂 Tako je to kada se zivi u svetu gde je sve smart,osim ljudi 😉😃

jel ste radili sve apdejte i i dalje vam traje baterije toliko?

Jeste.Kod mene je Indonezija Rom 14.0.1.0 i ne mogu da se zalim,ama bas na nista.

Screenshot_2023-10-05-02-12-54-432_com.digibites.accubattery.jpgEto od 100-50% koliko je sot.Poslednja verzija softvera.Azurirano redovno do poslednjeg apdejta.

MIUI sam koristio samo prvu nedelju ili 2 dok sam cekao da se odobri otkljucavanje bootloadera.
Posle toga samo LineageOS.
Prosle nedelje instalirao najnoviji official LineageOS 20 i to je sa njim.

Miui kod RN 9 pro je sasvim ok. Radi bez bugova i kao što se vidi optimizovan je kao retko koji.
Sot od preko 10h za telefon iz 2020.te respekt. Mislim da retko koji Xiaomi model iz Redni Note serije moze tako da drzi bateriju.
Custom Romovi su ok ko ne voli google okruzenje i ko je više za gejming. Nikako custom rom ne moze da bude bolji od MIUI za svakodnevnu upotrebu.
Lineage je ok, ali ako se i on ne rutuje onda ne vidim ponetu, Loš zvuk,nema modova kao kod MIUI, nema MIUI kameru, moze samo Gcam, nema Android Auto ko koristi, vrlo malo customizacije, jednostavan , minimalistički interfejs. Jedino što eto možda malo brže radi na custom romu i to bi bilo to.

LineageOS radi primetno brže, animacije su fluidnije, nema bloata i, što je još bitnije, ne ubija aplikacije u pozadini.

Imam jednu aplikaciju koja na svakih 500ms prima veću količinu podataka sa nekog bluetooth senzora i nema šanse da je MIUI ne ubije nakon par minuta provedenih u pozadini. Naravno, pri isključenom optimizacijom baterije, zaključavanjem u RAM, autostartu i drugim glupostima koje sam našao po netu. Jedina stvar koja je drži u životu je prebacivanje u floating window, ali i tako mi je jednom pukla kad sam ušao u par drugih app. Sad izbegavam bilo kakav multitasking dok primam podatke sa tog senzora..

Na LineageOS nikada, apsolutno nikada nije ubijena, kakvim god multitaskingom da sam se bavio.

Nazad
Vrh Dno