Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 9 / 9 Pro / 9S

Idi u Settings pa na Search i kucaj USB, onda nadji usb preferences i tu postavi na FIle transfer pa vidi sta se dogadja na PC-ju, mada bi trebalo da ti izadje notifikacija sa ovim podesavanjima odmah cim povezes telefon i PC.
Ukoliko ga Pc i dalje ne vidi otvori MiFlash tool pa odatle instaliraj drajvere ponovo. Restartuj PC.
Mozda ovo pomogne...

Idi u Settings pa na Search i kucaj USB, onda nadji usb preferences i tu postavi na FIle transfer pa vidi sta se dogadja na PC-ju, mada bi trebalo da ti izadje notifikacija sa ovim podesavanjima odmah cim povezes telefon i PC.
Ukoliko ga Pc i dalje ne vidi otvori MiFlash tool pa odatle instaliraj drajvere ponovo. Restartuj PC.
Mozda ovo pomogne...
Nije ni to.Laptop je podešen.Instalirani su drajveri,MiFlash tool,svi programi za instalaciju,otključavanje,adb.I sve to radi odlično na drugim Redmi telefonima.Probaću ovo prvo kad se vratim kući za par dana ali sumnjam da je to.Kao što kažeš,kad se spoji sa laptopom treba da izbaci notifikaciju a ovde se to ne dešava.Samo počne da puni.

Momci, treba mi mala pomoc. Hocu da pojacam malo zvuk u slusalicama i vidim da treba da se izmeni mixer_paths, ali problem mi je sto je fajl read-only.
Naravno, telefon sam rutovao, pokusavam kako su rekli na xda, ali nema teorije.

U toj temi na xda se niko nije zalio na taj problem, cak u 7. poruci u toj temi lik navodi bas ovaj model telefona i koji fajl je izmenio, ali ja nikako ne uspevam, cak sam i vratio na prvi miui 11, jer mi je es explorer na miui 14 prijavljivao da je problem erofs, ali i na 11 mi se javlja isti isti problem(tj. probao sam prvo na miui 13, pa na 2 verzije 12 i na kraju na 2 verzije 11). Mogu da izmenim u fajlu, ali jednostavno nece da snimi jer je read-only. Nije mi jasno kako je svima ovima sa xda proslo bez problema. Proba sam 3 menadzera, tc, es i fx i naravno kao sto sam i ocekivao sa svakim je isto.

Jel ima neko bilo kakvu ideju kako ovo da resim? Jel moze nekako fajl da se promeni u r/w da bi se ovo izmenilo, pa da se vrati na ro, a da se ne napravi neki problem i brikuje telefon?
Root Explorer je aplikacija sa kojom sam ja nekada svašta radio na telefonima.Između ostalog menjao r/w u r/o i vraćao nazad.Brisao sistemske aplikacije.Ali dugo već ne radim to pa sam i zaboravio šta tačno i kako.A ne znam da li i postoji više ta aplikacija za ove verzije Androida.U glavnom ona radi baš to.Pa instaliraj je,ako je ima, pošto ti je telefon već rutovan malo proguglaj pa probaj.I da,bilo je nekoliko verzija te aplikacije i nije htelo sa svim verzijama.Bila je i verzija koja se plaćala.
Mislim da je imam negde u kompu ili na nekom starom telefonu u fioci.
A ova aplikacija koju si probao trebalo bi da pojača zvuk u zvučniku ali ne u slušalici.

Probao, nece ni sa jednim, zamenim i prvo napise da je snimljeno, ali posle izbaci gresku(na nekim odmah izbaci gresku), iako sam dozvolio pristup, izbacuje da je nemoguce upisati na EROFS. Hvala u svakom slucaju

Odlucio sam na kraju da uzmem lg v60, a ovaj cu da dam caletu

Poslednja izmena:
Izbacili update za Jun.14.0.5.0 za EU.Pa zar nije bio kraj sa Maj-em?Blesavi bili i ostali 😂

Instalirao Project Elixir, za sad munja. Videćemo kako će se ponašati na dalje.

Prilozi

• Screenshot_20230828-181620_Settings.png
    Screenshot_20230828-181620_Settings.png
    98.2 KB · Pregleda: 27
  • Screenshot_20230828-181608_Settings.png
    Screenshot_20230828-181608_Settings.png
    62.5 KB · Pregleda: 24
  • Screenshot_20230828-182602_Elixir Updater.png
    Screenshot_20230828-182602_Elixir Updater.png
    56.5 KB · Pregleda: 25
Super.Pretpostavljam da su i na njemu Google Dialer i Messages.😉

Jeste google, al meni ne smeta google dialer i sms. Smeta mi što nema snimanje poziva tiho, nego se prvo čuje najava da će poziv biti snimljen. Čak mi je u sekundi vratio backup sa miui pozive i sms, jer i ovako pravi backup google. Ovo drugo za sad nem zamerki. Otključavanje munjevito otiskom ili face unlock. Fluidno radi , lepa tema minimaliatička radi Volte. Google sertifikovan, tako da sve aplikacije mogu bez problema. Zvuk bas dobar i ima Dolby Atmos za finese....Kamera Miui, to je za sad.

Javi utiske,posle nekoliko dana i kad instaliras malo vise aplikacija.Kako drzi onda baterija.

Javi utiske,posle nekoliko dana i kad instaliras malo vise aplikacija.Kako drzi onda baterija.
Kolko sam video dok sam ga cackao, ok drzi bateriju. Međutim, mislim da ide sporo punjenje, punio je sat i po od 50-100%. Možda ima neki patch ali videcu, mislim to je veliki propust ako tako podeseno punjenje....

Sigurno ima u podesavanjima da se bira brzina punjenja.Bilo bi smesno da su izostavili mogucnost brzog punjenja,kada to telefon podrzava.

Kada sam ja probao CherishOS,punjenje je radilo odlicno.Pokazuje vreme do pune baterije i koliko je trenutno Vati.

Kada sam ja probao CherishOS,punjenje je radilo odlicno.Pokazuje vreme do pune baterije i koliko je trenutno Vati.
Odgovorio mi neki Indus ima neki modul u Magisku za brzo punjenje za Miatoll uređaje, Ima i neki modul za Leica nabudžena aplikacija za kamere i modul za Doby. Izgleda da je to obavezno predznaje kod tih nekih AOSP romova. Videcu da dam sansu jos nekom od tih romova, ali su svi generalno slicni i dizajnirani koliko vidim za gaming, a po najmanje za telefoniranje i slikanje. Ubise se klinci koji im ja najbolji gaming rom. Izasao i Lineage oficijelni, ali on je tek, klot, klotova. Jedino sto ima svoje neke aplikacije za sms i pozive i snimac poziva. ALi kamera ja klot, neupotebljiva.

Odgovorio mi neki Indus ima neki modul u Magisku za brzo punjenje za Miatoll uređaje, Ima i neki modul za Leica nabudžena aplikacija za kamere i modul za Doby. Izgleda da je to obavezno predznaje kod tih nekih AOSP romova. Videcu da dam sansu jos nekom od tih romova, ali su svi generalno slicni i dizajnirani koliko vidim za gaming, a po najmanje za telefoniranje i slikanje. Ubise se klinci koji im ja najbolji gaming rom. Izasao i Lineage oficijelni, ali on je tek, klot, klotova. Jedino sto ima svoje neke aplikacije za sms i pozive i snimac poziva. ALi kamera ja klot, neupotebljiva.
Probaj,pa vidi sta radi.Nego,rade li bez problema aplikacije za banke kad je Magisk tu.Kod mene na Cherish nije htelo nikako.Ni moduli,ni nista.Aplikacija pokazuje da je telefon rutovan i ne radi.Iako safety net prolazi.

Probaj,pa vidi sta radi.Nego,rade li bez problema aplikacije za banke kad je Magisk tu.Kod mene na Cherish nije htelo nikako.Ni moduli,ni nista.Aplikacija pokazuje da je telefon rutovan i ne radi.Iako safety net prolazi.
Ima modul i za Safety net. A imas u Magisku opciju da sakrijes root za određene aplikacije ili za sve. Mislim meni licno ne padajy na pamet bankovne da instaliram na tim custom romovima. Ne tolko zbog bezbednisti kolko zbog aktivacija, reaktivacija aplikacija. Imam Huawei P 40 pro za te stvari 😉. Mozda pokusam Mobi banku njihova aplikacija moze na više uredjaja istovremeno.
Instaliras gcam i vozis.
Ja nesto taj gcam nikad nisam umeo da podesim. Jel ima makro mod u gcam, to mi treba za posao. Zanimljivo da niko nije pomenuo gcam u ovim Aosp romovima, mozda sto guraju Android 13...

Poslednja izmena:
Probao sam sve module i aplikacija za Intesa banku ne radi.Nasao sam negde da od neke verzije ima neku zastitu.

Slazem se u potpunosti sa tobom,sve u vezi ovog rom-a.Izgleda dosta zanimljivo,ali zbog tih nekih "sitnica",ja se uvek vratim na Miui.

Slazem se u potpunosti sa tobom,sve u vezi ovog rom-a.Izgleda dosta zanimljivo,ali zbog tih nekih "sitnica",ja se uvek vratim na Miui.
Jedino da probam Vanila build od ovog custom roma i flesnem mini gapps. Mislim da bi bio lineage dialer i sms. Rutovacu ovaj pa da probam neki zanimljiv modul.

Prilozi

• Screenshot_20230906-170152_Magisk.png
    Screenshot_20230906-170152_Magisk.png
    107.1 KB · Pregleda: 10
  • Screenshot_20230906-170157_Magisk.png
    Screenshot_20230906-170157_Magisk.png
    96.1 KB · Pregleda: 10
  • Screenshot_20230906-170205_Banca Intesa.png
    Screenshot_20230906-170205_Banca Intesa.png
    60.5 KB · Pregleda: 10
  • Screenshot_20230906-170440_Google Play Store.png
    Screenshot_20230906-170440_Google Play Store.png