Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 8 / 8T / 8 Pro - GCAM u prvom postu

Koji gcam i config trenutno koristite na Note 8 Pro, tj. koji se pokazao najbolje? Ja sam još davno instalirao 7.3.020 pa nemam pojma je li izašlo nešto bolje.
Ја користим Burial 5 (7.3) и PixelCam X v2.0 (6.1)

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Кликнуо, и шта пише само време укључености 7ч. 6м.

Послато са Redmi Note 8T помоћу Тапатока
Wow! Fantastično! Ja sam na RN8PRO zadovoljan da 8h SOT!

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Koristi li neko Second space? Kakva su iskustva što se tiče baterije, da li troši više baterije ako je uključen?

Ja mislio vecina tih verzija je univerzalna. Trenutno imam 6.3 i cini mi se da lepo radi. I hdr za obe kamere i nocni mod za obe kamere. Nema makro i siroke. Doduse ja ne fotkam ni glavnom kamerom nego samo iz igre umesto igrica xD.
Meni treba neka verzija za note 8 bez t.

Pretpostavljam da mislis na Gcam. Iste su verzije za note 8 i 8t, posto su u osnovi identicni telefoni.

Moze li neko proverenu verziju GCAM-a da okaci za Note 8 obican? Android 9. Nema sanse, nece nijedna da radi izbacuje... nije mi se desavalo ovo.

Izguglaš verziju iz posta #2003 i skineš je sa celsoalzevedo, 8 i 8t imaju isti hw što se tiče kamere

Kakva su vaša iskustva sa burnin na 8T? Danas primetih na telefonu starom 3 - 4 meseca na tamno sivoj - crnoj pozadini obrise tastature i ikonica desktopa

IPS ne može da dobije burn in, to je ghost image, lako se rešava.

Ima tema o burnin, ja imam na note 8 jedno i drugo ,zute fleke i ghost koji se nikako ne resava, sva bela slova i ivice se urezuju lagano.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
be93d9cd0af65de769a478f4059c1186.jpg

Poslednja izmena:
Jel se lako ili se nikako ne rešava? Takođe sa leve i desne bočne strane naglašen svetliji ton

Digao ruke, sa svih strana ja imam, u početku je dark mod i sto vise crne boje delovalo, ali mi se ne sviđa pa vise ne obraćam pažnju. Meni je iato 4 mesec od kupovine počelo ,sad sam na 8 meseci.

Nisam video da je pomenuto, izasla je Gcam za Note 8T, gde se bez roota i ostalog, moze koristiti ultrawide kamera. Ima i nocni mod za istu, tako da su fotke mnogo upotrebljivije cak i kad nema dovoljno svetlosti, a cini mi se da su generalno ostrije slike. Takodje ima i config fajlove, radi sasvim dobro.
U pitanju je verzija GCam_7.3.018_Urnyx05-v2.1_Wichaya v2.5 , pa eto ako je nekome korisno.
Ne radi macro. Tj. pukne aplikacija. Restart ne pomaže, samo brisanje memorije i keša GCam-a, pa iznova. Ima li rešenja?
Note 8.

Kako izbaciti kameru sa lock screena? drugarica se žali da se kamera uključuje dok je mobilni u džepu...

Sent from my PRA-LA1 using Tapatalk

Skine temu za launcher koja nema na lock screen kameru. Ima i opciju lock pocket, koja je ok, ali hoce da zeza i kad tel bude u ruci a nesto zaklanja senzor kod prednje kamere.

Verovatno je omogucena precica za kameru, iskljucuje se u Settings - Lock Screen - Launch Camera. Meni je to odlicna opcija, na prethodnom telefonu mi je bio "dvoklik" na power button, ali i ovaj "dvoklik" na vol- je OK.

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi.
Posle par godina sa WP10 presao na android.
Redmi 8T,pa ako moze pomoc.
Na Windows telefonu,on sam pohvata sa raznih izvora slike kontakta(Viber,WP,Skype,FB) i doda ih u imenik.
Ovde ne znam da li moze nesto tako,bar ja nisam znao da to pronadjem.Ni za jedan kontakt sada nemam fotografiju u imeniku.
Da li postoji neko obavestenje za propusten poziv,poruku,da blinka ili tako nesto,mada mi to nije ni bitno.

Note 8T nema LED obavestajnu diodu.
A slike kontakata mislim da zavise od sinhronizacije.

Oce li taj Android 10 vec jednom za 8/8T?:) Mnogo se oduzilo, ovo mi je prvi Xiaomi i ocekivao sam da su malo azurniji sto se toga tice :)

Zašto si to očekivao? [emoji849][emoji23]

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Nista bitno ne propustas. Ama bas nista, osim psihicku satisfakciju sto imas A10 i famozni MIUI 12. :D

Dešava li se nekom na redmi note 8 pro da gubi signal ili jednostavno prekine vezu?

Sent from my GM1910 using Tapatalk

To ce pre biti do operatera i pokrivenosti lokacije nego do telefona.

Ma kakvi. Centar grada, vip. Bio tu kad je izbacilo 2x.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Pitao sam pre mesec dana da li se nekako moze videti raspolozivost ram memorije. Sam sam nasao. Podesavanja->pocetni ekran->prikazi status memorije. Hvala.
Sta znaci popunjavanje celija neinstaliranih aplikacija i da li je 2gb zauzetog rama normalna vrednost?

Poslednja izmena:
Kako vam se čini potrošnja baterije nakon updejta? Ja bih rekao da se dosta brže prazni...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno