Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 8 / 8T / 8 Pro - GCAM u prvom postu

Ova kanta nema latinicu, samo cirilicu? Ni mail aplikaciju za exchange. Ni onaj Google Discover levo. A rotacija radi kad je iskljucena, kad se ukljuci jok. :-D
Bogami Xiaomi postao bas neozbiljan

Ako si izabrao srpski onda je normalno da imaš ćirilicu.

Rotacija je možda bug.

Zašto bi imao Google discover?

Mail aplikaciju ima fabričku, ako ne podržava exchange, fala bogu postoji play store i more mail aplikacija.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Nije normalno, ako svi ostali imaju latinicu ili i latinicu i cirilicu. A i ajde nadji nesto u pretrazi ako je tastatura zbog poruka, chatova i mailova latinicna.
Zasto ne bi (kao i skoro svi ostali) imao Discover (bar kao opciju) a ne onaj bagoviti vault?!
A fabricki mail mu je Gmail, nema nista drugo.
Imam u kuci Redmi 3 (imao sam i 4x) ali ovo je nazadovanje a ne napredak

Poslednja izmena:
Latinica ima ako se odabere hrvatski /bosanski. Meni sasvim nebitna stvar da bi se oko toga pravila frka.
To za rotaciju su oni nespretno napravili ali nije bug. Opcija se zove "Rotate off" - što znači kad je ta opcija uključena onda nema rotacije, a kad je isključena ima.

Poslednja izmena:
Hrvatski/bosanski meni nije isto sto i latinica. A ako su sve ostale opcije "on" onda je totalno *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ski da jedna bude "off". Deluju mnogo neozbiljno, kao da im softer za dz rade neki indijski robijasi. I update katastrofa, poslednji star 4 meseca

Poslednja izmena:
Ja nisam skapirao, Google discovery ima, nije levo, stavite widget google search i klikom na ikonu googla na njega otvara se discovery, klik il swipe svejedno mi. Nisam ukapirao latinicu kolege pišu što jeste tacno, ali je do googla, google za region Srbija je ćirilica i to je do googla, a ne do telefona. Međutim vi koristite tastaturu gboard koju možete staviti na koji god jezik i layout hoćete. Pa nisam sigiran sta je problem. Za exchange drugu aplikaciju, jer jaa ni ne vidim mail ikonu.

Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ima i latinicu i ćirilicu, rotate radi sasvim ok. Jel neko od gcam moderatora uspeo da napravi verziju bez lag za 8pro?

Ima i latinicu i ćirilicu, rotate radi sasvim ok. Jel neko od gcam moderatora uspeo da napravi verziju bez lag za 8pro?
Jeste 6.1. Uverziji 7 wyroczen je uspeo da ukloni lag, ali su se pojavili drugi problemi da kvalitetom slike, pa ta verzija još uvek nije izašla. U zadnje vreme, koliko sam ispratio, pokušavao ja da dobije sliku od stvarnih 64MP, ali to je bilo nemoguće. Od stvari na kojima je radio, uspeo je da ubaci podršku za spoljne kamere u verziji 6.1, sada je otišao negde na dve nedelje, kada se vrati treba nešto da završi za faks, pa će, valjda, izbaciti novu verziju 7.3 sa nekim ispravkama vezanim za kvalitet slike (koliko sam ja razumeo) .

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Da li je bolje uzeti Mi 8 ili redmi note 8 pro? Jeste Mi 8 star dve godine ali po svim testovima je bolji i ako je verovati po mobilnom svetu i cenovno su tu negde (ako je verovati mobilnom svetu).

MI je premium serija telefona, redmi budzet. Ja mislim da ni jedan telefon iz redmi serije nije bolji od Mi8, osim baterije veceg kapaciteta i novijeg dizajna.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Vjerovatno je negdje pisano al ne mogu sad naci.
Naime problem se desava sa povezivanjem na lte poslije wifi. Jako cesto(skoro uvijek) kad odem da rutera,dal iz kuce sa posla etc, nece da fercera mobilni net nego moram restartovati tel. Sto je priznacete jako iritirajuce po nekoliko puta dnevno raditi.
Telefon je note 8 pro.

Jel u pitanju softverski hardverski ili kakav bag?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
Pozdrav svima!
Prosle nedelje sam kupio xiaomi redmi note 8 pro i odmah probao da otkljucam bootloader pa sam dobio informaciju da moram da cekam nedelju dana, tako da je to sreda. Posle toga nameravam da radim root. Kod mene je android 10 i ne radi snimanje razgovora.
Da li mozda postoji neki nacin da se uz pomoc root pristupa probije ta zastita i da se dobije mogucnost snimanja razgovora pomocu neke aplikacije koju bih ja instalirao?
Da li postoji neki rom na kome postoji mogucnost snimanja razgovora, pod uslovom da je taj rom stabilan i da ga je neko probao?
Hvala unapred na odgovorima.

Pozdrav svima!
Prosle nedelje sam kupio xiaomi redmi note 8 pro i odmah probao da otkljucam bootloader pa sam dobio informaciju da moram da cekam nedelju dana, tako da je to sreda. Posle toga nameravam da radim root. Kod mene je android 10 i ne radi snimanje razgovora...
Pozdrav! Koliko sam ja pratio, nijedan custom rom nije stabilniji od stock, tako da zbog toga nisam ni otključavao bootloader. Što se tiče aplikacija za pozive i sms, na zvaničnoj telegram grupi ima ovaj zip za A10, MiUI 12, nisam probao pa ne znam da li je dobar, za svaki slučaj napravi backup. Napravio sam screenshot tog posta.
132190db847565bca688c03970642e8c.jpg

Ja za dialer koristim True Phone (sa Play Store). Nekako mi mi vise leži nego ovaj guglov.

Pozdrav! Koliko sam ja pratio, nijedan custom rom nije stabilniji od stock, tako da zbog toga nisam ni otključavao bootloader. Što se tiče aplikacija za pozive i sms, na zvaničnoj telegram grupi ima ovaj zip za A10, MiUI 12, nisam probao pa ne znam da li je dobar, za svaki slučaj napravi backup. Napravio sam screenshot tog posta.
132190db847565bca688c03970642e8c.jpg

Hval na odgovoru. Znaci postoji mogucnost da posle root--a iz recoverya instaliora taj zip i onda ce proraditi snimnaje razgovora.
Da li mozes da mi das link do te telegram grupe?

Jeste 6.1. Uverziji 7 wyroczen je uspeo da ukloni lag, ali su se pojavili drugi problemi da kvalitetom slike, pa ta verzija još uvek nije izašla. U zadnje vreme, koliko sam ispratio, pokušavao ja da dobije sliku od stvarnih 64MP, ali to je bilo nemoguće. Od stvari na kojima je radio, uspeo je da ubaci podršku za spoljne kamere u verziji 6.1, sada je otišao negde na dve nedelje, kada se vrati treba nešto da završi za faks, pa će, valjda, izbaciti novu verziju 7.3 sa nekim ispravkama vezanim za kvalitet slike (koliko sam ja razumeo) .

Hvala Puno na Info !

Poslednja izmena:
Ljudi da li je dobio neko update security patch za avgust za RN8, ja jos uvek nisam dok recimo RN8T je dobio jos pre par nedelja.

Zdravo!
Da li neko zna zašto ne mogu direktno iz galerije da podelim sliku, recimo na whatsapp nego moram da udjem na wa pa onda jedino tako? To se dešava od kada sam dobila update za miui 12. Probala sam da promenim podešavanja o podeli lokacije ali bude opet isto. RN8 pro je u pitanju.

Otkljucao sam juce bootloader, instalirao indonezanski sw, odradio root i na kraju preko magisk managera instalirao Axet"s Call Recorder, podesio ga i snimanje radi savrseno, a pri reprodukciji se cuje bukvalno savrseno i moj, a i glas sagovornika.

Zdravo!
Da li neko zna zašto ne mogu direktno iz galerije da podelim sliku, recimo na whatsapp nego moram da udjem na wa pa onda jedino tako? To se dešava od kada sam dobila update za miui 12. Probala sam da promenim podešavanja o podeli lokacije ali bude opet isto. RN8 pro je u pitanju.

Koristi neku drugu galeriju.

Kako da ubacim config u ovu novu gcam
6.1 reborn od wyrozena?
Staviš confige u folder unutrašnje skladište/Gcam/Configs, pa tajne dva puta na prazno polje oko okidača i u čitaš željeni config!

Otkljucao sam juce bootloader, instalirao indonezanski sw, odradio root i na kraju preko magisk managera instalirao Axet"s Call Recorder, podesio ga i snimanje radi savrseno, a pri reprodukciji se cuje bukvalno savrseno i moj, a i glas sagovornika.
Ima li indonežanski rom NFC? Ima li MiUI dialer sa opcijom snimanja razgovora? Jesi li probao da na globalni rom flešuješ onaj tip da MiUI aplikacijama? Podeli malo iskustva! [emoji3]

Izašla neka nadogradnja za Note 8 Global
5e1defc8183bfa3f0797e37839473d55.jpg

Kako vidim, ništa od MIUI 12 za 8T.

Nazad
Vrh Dno