Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 7 / Pro

Nema ga, zato sto je to kineska beta i nece ni doci vamo. Svakako ko je na stable, nece ni imati taj update.

^GCam?

Kako da slikam nesto naj pribliznije macro modu sa ovim telefonom?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Jesi probao manuelni fokus u manuelnom modu fabričke kamere?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

U prolazu sam svratio do MI radnje u Uscu i bacio pogled na proximity senzor. Ukljucio sam test i video ono o cemu su mnogi pisali da bi mogao biti jedan od izvora problema a to je pozicija senzora koji je prilicno udaljen od sredisnjeg dela gde je zvucnik koji se prislanja na uvo. Test sa prstom u osvetljenoj radnji je prosao kako treba tako da postoji zaista mogucnost da je softverski problem posto mi deluje da pri uobucajenom drzanju telefona levom rukom senzor pokriva deo uveta tj da ne bi trebalo da bude problema ukoliko nije softverski problem.

proximity redmi note 7.jpg
csm_Xiaomi_Redmi_Note_7_02_d0dd977934.jpg

Moze li nekako da se kompletno obrise onaj odvratni Xiaomi ekran na kome su shortcuts, recommended, security, a brief note, calendar events i stocks?

A drugo pitanje je vezi quick charge 4 punjaca!

Vidim na qualcomm sajtu da ovaj telefon podrzava brzo punjenje verzije 4: https://www.qualcomm.com/mediation/documents/files/quick-charge-device-list.pdf

Takodje vidim da su xiaomi slepci u kutiju uz telefon ubacili samo spori punjac (kakve vec svi imamo kuci po vise komada) pa me zanima da li neko ima iskustva sa QC4.0 punjacima?

Koji naruciti posto sa te qualcomm liste nalazim samo:

https://www.razer.com/mobile/razer-phone-power-adapter

Vidim da su i ovi kinezi popularni:

Baseus Quick Charge 4.0
https://www.aliexpress.com/item/32988045731.html

Ugreen 18W PD Fast USB Charger Quick Charge 4.0
https://www.aliexpress.com/item/32968316891.html

Izuzev toga telefon mi se cini OK :)

Poslednja izmena:
@Stock
Za ovaj novac nikako ne možeš dobiti qc 4.0 u kutiji.
Nema ni potrebe za toliko brzim punjenjem. QC 3.0 je sasvim dovoljan.

Sa QC samo ubijaš bateriju.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Ovaj sto ide uz telefon je meni sasvim ok,plus ako uzmemo u obzir velicinu baterije i vise nego dobro.

Moze li nekako da se kompletno obrise onaj odvratni Xiaomi ekran na kome su shortcuts, recommended, security, a brief note, calendar events i stocks?

Laucher settings, pa se valjda zove shelf... Onemogucis i to je to...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Default punjač je 5V/2A, dakle 10W...sasvim dovoljno, po meni. Mnogo brže nego 5V/1A koji sam imao na starom telefonu. Možeš da ideš na 18W sa QC 3.0 (9V/2A) ali što više guraš više degradiraš bateriju...

@Stock
Za ovaj novac nikako ne možeš dobiti qc 4.0 u kutiji.
Nema ni potrebe za toliko brzim punjenjem. QC 3.0 je sasvim dovoljan.
Pa bas kad je toliko povoljan telefon ne treba ga gledati kao malo vode na dlanu, vec ga koristiti kako je i predvidjeno.

Laucher settings, pa se valjda zove shelf... Onemogucis i to je to...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Hvala

Ovaj sto ide uz telefon je meni sasvim ok,plus ako uzmemo u obzir velicinu baterije i vise nego dobro.

Neka oni daju qc4 punjac, a lako cemo mi da nadjemo sporije sa starih telefona - imam 3-4 kući i to u crnoj boji :)

Poslednja izmena:
Da daju QC 4, pocetna cena bi bila 300e. Onda bi bilo, au kako skup telefon. Kome treba kupice QC 4 i gotovo.

Razlika u punjenju od 0-100% je 15-ak minuta u korist QC4.

Da daju QC 4, pocetna cena bi bila 300e. Onda bi bilo, au kako skup telefon. Kome treba kupice QC 4 i gotovo.

Razlika u punjenju od 0-100% je 15-ak minuta u korist QC4.
Да, у праву си. Сад сам први пут узео у руке да прочитам шта поше на пуњачу. На мом, за поко, пише:
Output 5V-2,5A, 9V-2A и 12V-1,5A
На пуњачу за RN7:
Output 5V-2A. У преводу, обичан пуњач. Нисам до сада на то обраћао пажњу тако да нисам знао да је за RN7 обичан пуњач..

"Običan" bi bio recimo 5V/1A...takvi su na telefonima koji nemaju nikakav "quick charge".

Bese kinezima 2$ doplata za qc4 punjac ?

Nema veze s veličinom baterije već sa cenovnom klasom...
Ja san imao 5V/1A na Huawei P9 Lite sa 3000 mAh, skuplji modeli su imali jači punjač...

Nema veze s veličinom baterije već sa cenovnom klasom...
Ja san imao 5V/1A na Huawei P9 Lite sa 3000 mAh, skuplji modeli su imali jači punjač...
Ja sam imao PRA-LX1 tj Honor 8 lite dobio sam uz njega 5V 1A a punio sam ga 90% vremena sa burazerovim adapterom od mate 10 lite on je 5V 2A i bas je bila razlika.

Čeka se Xiaomi unlock.
Život bez root-a je težak.

Koliko sada treba vremena za unlock?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Beše, ne gubiš garanciju ako otkjučaš telefon oficijelno, preko Xiaomija?

Beše, ne gubiš garanciju ako otkjučaš telefon oficijelno, preko Xiaomija?
Da li je u garanciji naveden taj uslov, garancija ne važi ako se otključa boot loader?
U garanciji mora tačno da se navedu uslovi koji važe a ne da se naknadno tumače.
U slučaju xiaomija, koristi se opcija koju nudi sam proizvođač tako da se otključavanje ne može tretirati kao neovlašćeno prepravljanje, ili šta već, softvera.

U garantnom listu ne piše ništa, koliko znam...nemam pojma, nisam zagledao detaljno.

I ja kontam da nije povreda garancije ako se ide preko proizvođača, nego da proverim...ne zna se s ovim našim mufljuzima...

Koliko se sećam kad se prijavljuje za bootloader unlock Nokia telefona na Nokia sajtu tamo lepo piše da se time odričeš garancije. Slična priča je bila nekad davno i za HTC telefone.
Sad kakva je priča za Xiaomi nemam pojma.
ali uvek ostaje poprilična verovatnoća da će naši domaći uvoznici da pametuju i da prave problem tj u tome traže opravdanje da ne uvaže garanciju za hardverski problem!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno