Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

20 meseci je i kod mene baterija drzala dobro. I onda, bukvalno preko noci, baterija je oslabila za 30-40% sigurno. Sad jedva izgura 4 sata sot-a

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Nemam pojma... Vec sam porucio Mi A3, a ovaj RN5 cu dati kevi. Pre nego sto ode kod nje, odradicu hard reset, pa cemo videti.
Kao sto rekoh, baterija je riknula iz cista mira. Nista nisam cackao, niti sam sta instalirao tada, tako da ne znam sta bi moglo da bude
Evo i trenutnog stanja:

e58078e2606c5220a9037004549b8068.jpg

Poslednja izmena:
Da li se meni cini ili na Havoc OS 3.3 ne postoji updater? Vidim da je izašla nova verzija ali nigde u settings ne nalazim kako bih mogao da ga updetujem, a da to nije skidanje zip fajla ručno xda i flesovanje.

Nema updater. Mora ručno sve :)

Solidan je ROM. Koristim već nekih dva meseca, nisam naišao na bugove još uvek.

Evo i već neke 2-3 nedelje,zadovoljan sam, nema nekih problema :) bat traje dosta duže nego na Havoc v2, doduše sigurno ima uticaja i odsustvo Gservisa.

Скоро две године коришћења...
db28efc280650ff9b0b648844a1efcb9.jpg

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Na prošloj verziji evolution x roma baterija je imala po 8h i više sot. Na ovoj poslednjoj je negde na 7h. Na eu stable užas, 5:30-6h jedva.

Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk

As reported by Gizmochina, Xiaomi seems to be releasing MIUI 12 initially to a batch of 30 devices, which is an impressive achievement given the variety of phones Xiaomi launches in an entire year. Xiaomi is looking for testers of the early MIUI 12 build in China, which means these devices in the rest of the world are expected to get the MIUI 12 update.

Under its premium Mi series, Xiaomi is going to test MIUI 12 on the latest Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 9, Mi 9 Pro 5G, Mi 9 SE, Mi 8, Mi 8 SE, Mi 8 Youth Edition, Mi 8 Explorer Edition, Mi 8 Screen Fingerprint Edition, Mi 6, Mi 6X, Mi CC9, Mi CC9 Pro, Mi CC9 Meitu Custom Edition, Mi MIX 3, Mi MIX 2S, Mi MIX 2, Mi Note 3 and Mi Max 3. What’s surprising is that Xiaomi is releasing the update to the very old Mi 6 flagship and the Mi MIX 2.

Under the Redmi series of devices, the MIUI 12 update is being tested initially for the Redmi K30 Pro, Redmi K30 5G, Redmi K30 4G, Redmi K20 Pro Premium Edition, Redmi K20 Pro, Redmi K20, Redmi Note 8 Pro, Redmi Note 7 Pro, Redmi Note 7 and Redmi Note 5. There are a surprising number of devices omitted from the Redmi list, especially the recent Redmi Note 9 Pro that was launched in early 2020.

What’s also surprising is that none of the Poco devices are listed for testing the MIUI 12 build.

However, do note that this is a list of those phones that will be eligible for testing the first build of MIUI 12. Xiaomi will take time to prepare the global version of MIUI 12, which is expected to be ready by September of this year.
https://www.indiatoday.in/technolog...nd-more-xiaomi-smartphones-1671575-2020-04-27

Stigao miui 12 na EU beta
197ff25b4a0422d8f817c9f39b160ca5.jpg
ccbed8a1d7329681039dec230c748d31.jpg

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

Ja vec skoro 2 godine nisam uspeo da rutujem telefon, pokusao nekoliko puta, ali nema sanse da to kod mene uspe :D kakav je miui 12? Kad se ocekuje oficijalni update?

Jel moze dirty flash?

Ne znam, bolje ići na clean install. Ne mora interna da se dira. Nije loš, malo je čudan onaj novi meni ali ok je.

Bas je Xiaomi iskopirao IOS....i ranije su to radili, ali sad su ga bas preterali.

Čudan im je ovaj novi meni. Ne mogu da se pročitaju prispele poruke kad se povuče na dole bilo gde već mora da se povuče sa leve strane gde su ikonice od pristiglih obaveštenja. Ima novih animacija, nije ništa spektakularno ali nije ni ružno.

Mislim da ima opcija da se vrati kao sto je na miui 11.

Može da se se isključi control centar i onda je po starom. Ima bagova...malo.
11481ee894f7dcb837c4500fb5ff7b4b.jpg

Preporuka za neki custom AOSP ROM?
Trenutno sam na Miui11 xeu, ali pre nego stavim miui 12, hocu malo aosp za promenu.

Zavisi hoćeš li Android 9 ili Android 10. Havoc je bez premca za 9, za 10 su ok Pixel Experience, Havoc i OxygenOS.

E da, zaboravio. Hocu 10ku. Hvala, pogledacu ih.

Znaci kad dodje miui 12, opet otkljucavanje bootloadera za gcam? Kakva su vasa iskustva, da li se sa novom iteracijom sistema menja procedura ili sve ostaje isto?

Zašto misliš opet ako ti je već otključan? Za sad miui 12 baguje toliko da ne može svakodnevno da se koristi.

Zašto misliš opet ako ti je već otključan? Za sad miui 12 baguje toliko da ne može svakodnevno da se koristi.

Zato sto sam duduk za ove stvari :) Prvi put sam okljucao bootloader na aktuelnom 11.0.3 (ne znam ni sam sto sam cvikao od toga), i nisam dobijao nijedan update u medjuvremenu da ispratim kakva je procedura. Znaci, on ostaje otkljucan i kada stigne novi miui, samo instaliram gcam?

Ostaje otključan.

Da nema neko slucajno jedan displej viska za RN5?
Narucio bih iz Kine, ali reko ajde prvo da pitam ovde

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Koji vam je najbolji Android Q (10) rom za ovaj telefon?

Možda HavocOS. Pixel Experience sam koristio ali imao je bugova.

Nazad
Vrh Dno