Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Može na PP naziv servisa od drugara?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Pa recimo da je kod zene na 90% otprilike.

Sent from my Redmi 5 plus using Tapatalk
Moguće ali to se tek vidi kad se prinese drugi telefon na kome je fabrički ekran, i boje su generalno bile lošije.

Послато са Redmi K20 помоћу Тапатока

Skoro sam ja zamenio sestri ekran na RN5, sa Alija, ne znam da li je bas sa tog linka narucen, mozda i jeste, provericu. Uporedicu kad odem kod nje sa mojim RN5 na kome je fabricki ekran.

Zbog tog potencijalnog problema sa osvetljenjem zamenskih ekrana još uvek nosim rn5 sa razbijenim (ne mnogo) ekranom. A 35e mi malo mnogo da dajem za original za telefon koji je polovan ne mnogo više od toga.

https://a.aliexpress.com/_sGH7z4
Pošto je drug i drugi put razbio displej, tad sam mu stavio ovaj. Kaže da je bolje osvjetljenje i da je kvalitetniji prikaz boja (kao original), što ja ne mogu da tvrdim jer nisam direktno poredio ali i ocijene i komentari su na ovome bolji čini mi se.

Aplikacija miui forum vise ne radi?

Hvala prijatelju :D

Original, drugar ima registrovanu firmu i ugovor sa naša 2 najveća dobavljača.

Sent from my GM1910 using Tapatalk
0d9d4561f97d8cac8b1fa3990093b695.jpg

Ovo nisi originali pogotovo sto uvozi MS i 3G

100% mogu da garantujem, da je AAA klasa

A posto znam da je ovo sajt od MS dobro znam sta Milos uvozi

Original može biti samo ako je skinut sa novog telefona? Valjda Kinezi ne prodaju posebno original displeje.

Da pohvalim Kineze, uzet novi displej, za 10 dana stigao na adresu, unutra sve bitno za zamenu. Odneo ga kod drugara u servis telefona, kaze vrhunski odrađeno u svakom pogledu. Zamenio sve fercera za medalju, dobio I zaštitno staklo pride i điđa miđe kojekakve od alata [emoji3059]
Radi sve sjajno, isprva mi se učinilo da je ekran za nijansicu tamniji, sivlji možda, ali juce pojačao osvetljenje i sve radi vrhunski, I koštalo me 22 evra.

#Aliexpress € 18,49 28%OFF | Original for Xiaomi Redmi Note 5 lcd panel Digitizer assembly with Frame for Redmi Note 5 pro display Replacement Repair Parts
https://a.aliexpress.com/_d8m0X7T

P 30 Pro

Da pohvalim Kineze, uzet novi displej, za 10 dana stigao na adresu, unutra sve bitno za zamenu. Odneo ga kod drugara u servis telefona, kaze vrhunski odrađeno u svakom pogledu. Zamenio sve fercera za medalju, dobio I zaštitno staklo pride i điđa miđe kojekakve od alata [emoji3059]
Radi sve sjajno, isprva mi se učinilo da je ekran za nijansicu tamniji, sivlji možda, ali juce pojačao osvetljenje i sve radi vrhunski, I koštalo me 22 evra.

#Aliexpress € 18,49 28%OFF | Original for Xiaomi Redmi Note 5 lcd panel Digitizer assembly with Frame for Redmi Note 5 pro display Replacement Repair Parts
https://a.aliexpress.com/_d8m0X7T

P 30 Pro
Znači za sad sve okej? Ja naručih ovaj isto, prvo sam čitao da je tamniji ali ako već nije onda da menjam. Takođe sam naručio i bateriju novu tako da će da se vozi rn5 bar još godinu dana.

Nikako sa frejmom. Ubistvo je odlepiti flet kablove sa starog frejma. Ja sam otkinuo od tastera volume up/down. I flet od vibracije mi je stradao. Pa sam posle opet čekao na kablove. Uglavnom pažljivo.
U displej je tamniji, boje su bledje. Ali se vremenom navikne čovek, pa nije strasno,ali da je kao orig. nije.

Sent from my Redmi K20 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ne znam kako vama baterija izdržava, ali ja imam utisak da nije oslabila ni 10% a koristim ga već 20 meseci. Punim ga uglavnom na svaki drugi dan, 6,7 i 8 h sota bude, čudo.

Ko hoće može da dodje i da pogleda kako ekran izgleda uživo, ne košta ništa a imate pravu informaciju kad se uživo sa vašim uporede.

RN 5 Pro

Pozdrav svima,
Pre neki dan desi mi se neki bug na custom rom-u, ja odmah iz twrp wipe-ovao internal storage, data i sve...Posto niJE mogao da mi poveze MTP sa pc, flesnuo sam neki stari 8.1 global stable Miui rom sto sam imao na SD. Zezao sam se tu sa tim starim rom-om, nije hteo da mi bootuje TWRP i trazio decrypt i onda preko Mi flash-a flesnuh poslednji Global Stable.Okej fercera on lepo to sve, ali nego ne mogu nikako da iz TWRP pristupim memoriji.Na TWRP mi trazi sifru za decrypt, 0mb data, uglavnom formatiram data tu ali opet nemam pristup memoriji-samo neki sistesmki fajlovi.Nesto sam vise uspeo sa OrangeFox recovery-om, ne trazi mi decrypt ali opet nemam pristup data memoriji :crash:, ni posle formatiranja.Htedoh bar c2api da aktiviram ali nikako ne uspevam, samo sj***m libove na miui cameri. :rupa:
Jel imao iko slicne probleme?

Poslednja izmena:
Telefon star 2 godine nakon pada krene da se gasi sam od sebe, servis kaze da je otisla ploca. Ja uzmem novi telefon a ovaj ostavim kao drugi jer se ne isplati da ga prodam za 10e.
Medjutim evo vec 7 dana telefon se ne gasi, probao sam da ga 'opteretim' prebacivanjem dosta gb podataka, torentima itd i radi najnormalnije. Je l postoji neka mogucnost da je bio neki drugi problem jer ne bih hteo da ga prodam kao ispravan pa da mi ga vrate, ili neki drugi nacin da se optereti maticna ploca ?

Zezao te konektor od baterije 100%. Na par RN5 nakon padova je zezala baterija iz mog iskustva. Čudno, ali problem je riješen tako što sam skinuo zaštitni limčić koji ide preko konektora za bateriju.
Probaj uzeti telefon sa obje ruke i pokušaj kao da ga saviješ na jednu pa na drugu stranu, ali blago pritiskaj naravno. Ako se ugasi to je to.

Prestala je da radi vibracija na telefonu, reinstaliran rom i dalje. Zna li neko sta je uzrok? Hvala.

Ja sam na RN7 "popravio" motor tako što sam nakapao malo 97% alkohola i ručno provrtio. Od tada radi normalno.

Šta može biti da mi choke-uje audio na video snimcima? Nikad nisam imao taj problem

Jel ima negde da se naruči mrezica za slusalicu? Probah na aliju, ali ne znam zapravo ni sta tacno da kucam i kako da trazim.
Opet se zapusila i ne cujem nista. Očistim je malo, bude bolje (opet ne kako treba) i vrlo brzo se opet zapusi.
Pa ako ima negde da se naruči uzeo bih par komada pa da menjam.
Jeb*s sve sto sam extra zadovoljan telefonom kad svaki put kad me neko zove moram na spikerfon da ga stavljam.

Drugari, došao sam opet u posed Note 5ice. Koristio bi ga kao back-up telefon. Trenutno je na njemu neki PE 9 iz juna prošle godine. Koji rom, kernel i Gcam su vam se pokazali kao najbolji?

Zna li neko kako da podesim proporciju fotografije 16:9 u Gcam 7.2? Sad mi slika samo u 4:3
54d242e0e75a8345209afcf2d099d707.jpg

Pa dobro, tako koristi citav senzor, tako da ces imati vise stari uhvaceno, posle lagano mozes da iskropujes kako hoces.. :)

Ne znam kako vama baterija izdržava, ali ja imam utisak da nije oslabila ni 10% a koristim ga već 20 meseci. Punim ga uglavnom na svaki drugi dan, 6,7 i 8 h sota bude, čudo.

Setio sam se da odgovorim ;) Meni sve zavisi koliko koristim gcam posto mi on bas jede bateriju, ali koliko god da fotografisem i da ga preopteretim, ne znam da li mi se jednom desilo da sam imao manje od 6 sati SoT-a. Uglavnom izdrzi oko 8 sati ili nesto malo manje, bez ikakvih problema. Sto je i vise nego zadovoljavajuce.

Nazad
Vrh Dno