Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Da li je neko menjao bateriju? Neka preporuka za domaćeg prodavca u BG, može i na PM (odavde, ne mogu da čekam).
Ako mi druga baterija ne pomogne, imaću jedan nekorišćen ekran viška...

Napisao sam par postova iznad da imam problem sa globaltel karticom, tj da odjednom nestane, pa moram da resetujem fon, kako bi se pojavila, ali opet brzo nestane...ukratko, zamenio sam kartice, u slot gde je bila telenor sam stavio globaltel i obrnuto i radi kako treba... :)

Ljudi, jel znate mozda neki servis za Xiaomi gde bih mogao da zamenim 3.5mm ulaz za sluske? Od jutros ne radi kako treba, cas prihvati sluske, cas ih ne prepozna, onda se zvuk u njima cuje distorzovano, radio ne hvata stanice...Sluske su ok, probao sam i njih na drugom telefonu i druge sluske na mom.

Jedna od prednosti ovog telefona (i jedna od stvari zbog koga mi se ne menja skoro) je ta da bukvalno mozes za 10ak minuta da zamenis sve sam. A delovi na aliju su prakticno dzabe.
Konkretno deo koji tebi treba je oko dolar i nesto:
RSD 177.97 | Charging Port Connector Board Parts Flex Cable With Microphone Mic For XiaoMi PocoPhone F1 Redmi Note 7 6 5 Pro Plus 7A 6A S2
https://s.click.aliexpress.com/e/kvy4FYZw
Ne vidim razlog zbog koga bi za telefon koji polovan vredi cca 100e davao par hiljada nekom serviseru da ti promeni 3.5 mm port.
Ali kako hoces...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ako je par hiljada, pre.cu kupiti bluetooth slusalice. Ni meni se ne daje toliko, samo pitam da li to neko radi po BG.

Ali ja mislim da njemu ne treba taj deo nego ulaz za sluske 3.5 mm a on se nalazi na maticnoj ploci ako se ne varam.

Sent from my Redmi 5 plus using Tapatalk

Ne nalazi se na maticnoj ploci. Maticna ploca je gore, iznad baterije. U donjem delu se nalazi ova pločica na kojoj je usb port i 3.5 mm port.
@Doktor
Cim ti to mozes i kuci sam da odradis verovatno da ce ti to odraditi i bilo koji servis po Bg. Previse je jednostavno da neko ne bi uzeo laku lovu. Ako bas hoces da ti neko po servisima menja onda bar trazi neki koji ovaj deo ima vec na stanju, da ti zavrsi to odmah.

Poslednja izmena:
Ne nalazi se na maticnoj ploci. Maticna ploca je gore, iznad baterije. U donjem delu se nalazi ova pločica na kojoj je usb port i 3.5 mm port.

U da sad sam pogledao u zenin telefon (Redmi Note 5) kod vas je dole, kod mene ( Redmi 5 Plus) je gore ulaz za sluske. Moja greska

@Doktor
Cim ti to mozes i kuci sam da odradis verovatno da ce ti to odraditi i bilo koji servis po Bg. Previse je jednostavno da neko ne bi uzeo laku lovu. Ako bas hoces da ti neko po servisima menja onda bar trazi neki koji ovaj deo ima vec na stanju, da ti zavrsi to odmah.

Hvala na savetu. Verovatno bih mogao i ja da to odradim, ali nikad nisam ceprkao po hardveru telefona. Nasao sam servis koji ima na stanju i sa zamenom kosta jednu crvenu. Jeste mnogo jeftinije sa Alija, ali bi mi cekanje verovatno pojelo zivce u vrednosti vecoj od te jedne hiljadarke :)

Je li instalirao iko najnoviji xeu stable sa miui 11?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Da

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

Je li bezbjedno preći dirty flashovanjem? Ima li bugova?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Za sad nisam primetila da nešto baguje. Nema neke prevelike razlike u odnosu na miui 10. Išla sam na čistu instalaciju pa ne znam ali vrv neće biti problema. Neke stvari su upropastili.

Tek sam 1 dan na 11-ici pa ne znam sve al npr ovaj file manager je užas po mom mišljenju. Stari je bio bolji. Ako je telefon na srp nazivi aplikacija prelaze u novi red a ne mogu da se preimenuju bez nekog lansera sa ps. Nadala sam se da će stock lanser imati više opcija.

Kad ce biti oficijalni update za miui 11?

Kad ce biti oficijalni update za miui 11?

.
16d51c5e0c1ee2a6a06c08410e47b41f.jpg

Prvi android q rom za koji mogu reći da je stabilan i da kažem daily driver.
f30916ae66b95b14ddcdee03ff5ade0f.jpg

Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk

Op op, super. Kakav je sa opcijama custom-izacije? Trajanje baterije?

Devojci na Note 5a stigao update za miui 11, meni na Rn5 nikako da stigne... :D

Android 10 Havoc je dostupan, već drugi update. Hvale ga na xda forumu, ja sam trenutno na poslednjoj verziji Havoc 9, besprekorno funkcioniše pa ne bih ništa menjao, ali nije da ne golica... Ako neko bude probao, nek podeli utiske.

Hovac prvi update vratio mi na logo posle 30-ak sekundi pošto je podigao sistem i tu mu je bio kraj. Nisam pokušavala ponovo. Sad koristim PixelExperience_whyred-10.0-20191108

Stigao MIUI 11 na Redmi 5. *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*i glupi još uvek nisu ispravili bag da je dark mod konstantno upaljen.

I meni stiga miui 11 na globalu. Nisam nesto imao vremena da ga cackam. Deluje mi isti q kao 10.
Planiram da predjem na xeu, cisto da probam.
Jel ovo niko jos nije stiglo ili vec mrtva tema, isprodavali svi rn5. [emoji23]

Kod mene nema oficijalni update

I kod mene jos uvek nista, i dalje samo 10.3.2.0.

Verovatno ce ovih dana..

I kod mene je još 10.3.2.0

I meni stiga miui 11 na globalu. Nisam nesto imao vremena da ga cackam. Deluje mi isti q kao 10.
Planiram da predjem na xeu, cisto da probam.
Jel ovo niko jos nije stiglo ili vec mrtva tema, isprodavali svi rn5. [emoji23]

Pa kad je stiglo tebi znaci u narednih par dana stize i ostalima.

Sta ce to da bude da ja prvi dobijem neki update. Desetku sam dobio poslednji. [emoji23]

e087dd291aff4c6bf726c5ee015036ad.jpg

Poslednja izmena:
Koliko vam drzi baterija na 11?

Nazad
Vrh Dno