Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Ja sam imao problem da skoro nisam mogao da čujem sagovornika. Očistio sam sinoć zvučnik maramicom i noktom, danas čujem mnogo glasno. Morao sam da smanjim zvuk.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ja ga briskam svako drugo veče vatom i alkoholom. Ne znam sad cime da ga cistim...ne deluje mi da je zapuseno. Ona resetkica je toliko gusta da ne znam sta tu moze da prodje...

95% je problem samo što se konektor od baterije otkačio, nije skroz, ali gubi kontakt. Otvori telefon, odšrafi zaštitu, skini pa stavi konektor i vrati zaštitu. Ako ne pomogne probaj bez zaštite, znala je da pravi probleme.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока
Bio sam na putu pa se nisam bavio ovim. Verujem da ima veze sa baterijom ili napajanjem. Skidanje konektora, vraćanje, pa čak i držanje rukom nije pomoglo. Uradio factory reset, ništa. Otključao BL (sreća pa sam i to hteo ranije i podneo zahtev tada), flešnuo poslednji stable, sve isto.
Ali bateriju sam odlepio pre nekoliko meseci kada sam hteo da menjam ekran i verovatno je oštećen kabl koji ide od baterije do ploče. Ili konektor na ploči gde se baterija povezuje. Ili microusb konektor za punjenje (možda pravi spoj gde ne treba)...
Opet sam na putu, ali kad se vratim, ostaje da probam da ga pečem u rerni (hladan lem), zamenim bateriju ili USB konektor.
Ako neko ima još neku ideju, rad sam da je čujem. Hvala.

Da li si savijao bateriju dok si je skidao? Jesi probao bez onog limića što služi kao zaštita da upališ?
Problem je do baterije 99%.

Pamti li neko kako se disejbluje youtube aplikacija? Koristim vanced pa mi ova standardna smo smeta

U Google play idi na help i kucaj disable, izaći će ti opcija disable or delete apps, tu klikni i imaćeš opciju da uđeš u podešavanje gdje možeš disable YouTube.

Pošto ovaj telefon ima SD 636, a brat hoće novu Nokiu 6.2 koja ima isti SoC, jel zadovoljava prosečne korisničke potrebe?
S obzirom da je već 2 godine star, jel postoje realne razlike u poređenju sa telefonima koji dolaze recimo sa 660/665?

S obzirom da je već 2 godine star, jel postoje realne razlike u poređenju sa telefonima koji dolaze recimo sa 660/665?
Sto se fluidnosti sistema tice, ni na papiru, a kamo li u realnom radu, nema razlike izmedju ta 3.

A svakako dosta zavisi i od toga kako su odradili softver, kernel.. 4xa73 jezgra su i dalje solidna mašina za neku srednju klasu.

Da li je neko probao neki od Android Q romova za nas telefon? Kakvi su utisci, ima li stabilnih rom-oma?

Probao sam prvu verziju Pixel Experience. UI je crashovao i fp nije radio.

Probao sam ja par romova, jos to nije stabilno nista.
Moramo sacekati bar jos neko vreme, slabo imamo developera.

Da li uraditi update na pie ili ne?
Prvenstveno me zanima trajanje baterije (da li je kraće na pie)?

Prekjuce izasao Evolution X Q rom.Fercera bas lepo, nema nekakvih bugova.I dalje fali neke vece custom opcije ali ce i to biti dodato.Uz IC kernel lepo se vozi.

Danas je izasao i Los 15, pa ako neko preskace sa roma na rom neka proba [emoji106]

Da li uraditi update na pie ili ne?
Prvenstveno me zanima trajanje baterije (da li je kraće na pie)?
Moja zena poseduje ovaj telefon i kaze da joj se cini da posle apdejta na pie rom baterija nema vise iznenafno curenje do 0% i da koj traje duze i ravnomerno se trosi.

Ako mislis na MIUI.

Sent from my Redmi 5 plus using Tapatalk

Moja zena poseduje ovaj telefon i kaze da joj se cini da posle apdejta na pie rom baterija nema vise iznenafno curenje do 0% i da koj traje duze i ravnomerno se trosi.

Ako mislis na MIUI.

Da na MIUI sam mislio.
Hvala.

Ljudi, imam problem sa RN5...u jednom slotu mi je telenor sim, u drugom je globaltel sim, koju koristim za net...e sad, kontakt za tu globaltel karticu se gubi stalno...tj, samo nestane...pa kad resetujem fon, pojavi se i onda radi par sati i opet nestane...sta bi moglo da bude problem? :)

^ Исти проблем и ја имам са глобалтел картицом, мислим да је то до њих а не до слота.

Može preporuka za neki original, ili što bliže originalu, ekran? Pre neki dan mi ispao telefon, i puče staklo... Touch još radi ali je pitanje koliko dugo, pa da na vreme uzmem zamenu.

https://s.click.aliexpress.com/e/pHKORxFi
Ovaj je neko sa foruma naručivao pa ako je tu može da se javi da kaže kakav je ekran.

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока
Mada ako pogledate komentare videcete da se zale na manje osvetljenje nego na originalu. Ako stigne citavo bez fleka i linija. Ima jos jedno gde je 7 stiglo u Srbiju a komentari su skoro identicni samo je cena za nijansu manja. Ako je ko menjao a ovde je na forumu neka iznese svoje utiske posto su na aliju bili jako oskudni sa povratnim informacijama.

Ja sam naručivao ovaj ekran. Stigao je veoma brzo, i nema razlike u odnosu na original. Barem ovaj koji su meni poslali. Jos uvek ga koristi devojka i ona ne vidi razliku u odnosu na moj note 5.

Ja sam naručivao ovaj ekran. Stigao je veoma brzo, i nema razlike u odnosu na original. Barem ovaj koji su meni poslali. Jos uvek ga koristi devojka i ona ne vidi razliku u odnosu na moj note 5.

Okej je ako je tako nije malo 60 i kusur ocena 1 za taj ekran pa cisto da se podele iskustva iz prve ruke

Vidim da ima dosta loših ocena ali nema te stvari na aliju koja nema nekih negativnih ocena pa moraš da izvagaš koji ti se oglas čini najboljim. Dešavalo mi se da naručujem neke sitnice sa malo loših ocena ili bez a stigne mi krš stvar i ispostavi se da je ono jeftinije ustvari bolje.

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

Ja sam drugaru narucio, sem malo losijeg osvetljenja nema druge mane.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Vrh Dno