Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Izasao i MIUI 11 na xiaomi.eu
Oće li biti OTA apdejta?

Inače ušao sam da pitam za problem koji mi se desava u zadnje vrijeme (na 10ki sam). Koristim oba sim slota ali kad me zovu na ovaj sekundarni skoro svaki put javlja kao da je broj zauzet a onda me drugi put dobiju. Šta može bit problem?

Meni je stigao OTA update ali sam na beta verziji. Stable nije izasao jos ali ce biti sigurno OTA update i za njega kada izadje.

Evo ga
07252c656eab874c18629c1934ecca3e.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ima li šta novo na miui 11?

Послато са Redmi Note 5 помоћу Тапатока

U sustini male izmene od miui 10 i to malo kozmeticki sredjen interfejs, doteran dark mode, dobili smo home screen sa app drawerom, redizajn interfejsa sistemskih aplikacija.
Bas fluidno radi, ostaje samo bateriju da vidimo kako se ponasa.

To je ok. Nadam se da će malo poraditi na notifikacijama na zaključanom ekranu. To je jedino što me nervira i što izgleda bolje na aosp romovima. Muzički player se nekad normalno pojavljuje na zaključanom ekranu, nekad neće, tako ni yt.

Ispadne mi RN5 sinoć i ugasi se. Upalim ga, izađe Mi logo, pomeraju se tačkice i otprilike kada treba da izbaci lock screen, on se ugasi. Stavio ga na punjač i upalio se. Jutros odem na posao, ugasi se nakon sat vremena. Vratim na USB kabl sa laptop-a, nakon nekoliko pokušaja se upali i radi nekoliko sati. Pored polazak sa posla se ugasio i više neće da se podigne. Planiram da ga vratim na factory defaults nekom kombinacijom tastera (koja ono beše?) ali bih da probam da spasem podatke. BL nije otključan. Mogu li iz fastboota nekako pošto neće da podigne sistem do kraja? Ili neki drugi način?
Hvala

95% je problem samo što se konektor od baterije otkačio, nije skroz, ali gubi kontakt. Otvori telefon, odšrafi zaštitu, skini pa stavi konektor i vrati zaštitu. Ako ne pomogne probaj bez zaštite, znala je da pravi probleme.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

ja da sam na tvom mestu bih prvo pokušao sve da otključam bootloader...nekako treba da uđeš u postojeći sistem,uključiš dev options,i sa xiaomitoolv2 da probaš da ga otključaš...onda bi mogao da ubaciš twrp i podaci su manje više sigurni.ako ne uspeš da otključaš bojim se da nema teorije da ih spasiš.

sam softver lako je da se prepegla,ali gubiš sve,iz istog xiaomitoolV2 možeš da ga prepišeš sa global stable-om ili šta si već imao,a uvek za svaki sd fon postoji opcija restore-a sa qfil-om.

Otključavanjem butloadera se gube svi podaci sa interne memorije.

Neko probao MIUI 11?

Probao koristio sat vremena i vratio se na aosp. Radi on super i sve to, ali mi se ne sviđa dizajnerski pravac u kom idu sa miui.

Jel probao neko nešto na Android 10? Kakvi su utisci...

Ja koristim PE 10 već par dana. Malo bolje izgleda UI, lepše animacije i fluidnije su. Baterija je kod mene lošija nego na PE Pie. Fingerprint zabaguje ceo UI, tako da ne može da se koristi. Ponekad UI crashuje prilikom paljenja i otključavanja telefona.

Treba da prođe još vremena da prođe dok ne srede desetku. Do tad dobri stari los 16.

Onda ću da sačekam. Nije mi jasan lineageOS. Bilo je objava po portalima da više neće raditi rom za rn5 a sad vidim da se najavljuje i za njega. Mislim da na Android authority to pročitah baš davno.

Nema zvanična tj official verzija ali ima više unofficial, ova koju koristim zaista radi bez greške i uspela je već mesecima da me odvrati od miui.

Trebalo je da protiv ovog propusta telefoni budu zakrpljeni još 2017. godine, ali - nisu zakrpljeni!

Kompanija Google pronašla je, kako je navela GSMArena, ozbiljan sigurnosni propust u Xiaomi, Pixel, OPPO, Samsung, Motorola i Huawei telefonima i objavila i tačno koji modeli su u pitanju.

To su Xiaomi Redmi 5A, Redmi Note 5, Xiaomi A1, Google Pixel, Google Pixel 2, OPPO A3, Motorola Moto Z3, Huawei P20, kao i Samsung Galaxy S7, Galaxy S8 i Galaxy S9 uređaji. Ukupno 11 uređaja, od kojih je makar osam još uvek u prodaji u Srbiji i regionu.

Prema izvoru ove vesti zakrpa je trebalo da reši ovaj sigurnosni propust još krajem 2017. godine, ali se to iz nekog razloga nije desilo. Kompanija Google je objavila da je propust otkriven krajem septembra 2019. godine, pa iako ga ne objašnjava detaljno niti navodi šta je tačno u pitanju, kompanija kaže da je potrebno da korisnik omogući instalaciju malicioznog softvera, kako bi se iskoristio propust. Ipak, ako korisnik na telefonu ima označenu opciju za instalaciju aplikacija i igara iz spoljnih izvora i koristi .apk fajlove postoji veća mogućnost da se sigurnosni propust i iskoristi.

Za napade se trenutno krivi izraelska grupa NSO Group, koja je poznata po napadima na političke zvaničnike, političke i nevladine aktiviste i borce za ljudska prava.

Više o bezbednosnom propustu otkrijte na Google blogu.

https://mondo.rs/MobIT/Vesti/a12363...-Huawei-telefoni-Google-Izrael-NSO-Group.html

Treba mi predlog stabilnog, bez bugova ROM-a. Trenutno sam na PE 10, ali i na ovoj i Pie verziji je problem tihog zvučnika tokom poziva. Što mi je postao veliki problem. Gledao sam statistiku na 4pda,i video da je Havoc drugi po popularnosti AOSP ROM-ova.

Danas ubacila lineageOS 16.0. Odličan je. Ne znam dal će ti rešiti problem sa zvukom. Probaj.

Da li imaš ti problem na tom ROM-u problem sa tihim zvukom tokom razgovora? Gledam sam razne ROM-ove i ne mogu nikako da se odlučim. Neki pominju da na Havocu imaju isti problem.

Nemam inače problem sa zvukom. Postoji audioFX na ovom romu koji možda može da ti pomogne.

Predomišljam se između SyberiaOS i LineageOS. :) Mislim da će ipak biti SyberiaOS :D

Probala sam. Probaj oba ako zatreba. Tek sam pre 1h ubacila los pa ne znam kako će se pokazati.

Od kog deva si tačno instalirala los?

Zna li se kad moze da se ocekuje xeu muiu 11 stable?

Jel koristi iko PE 9?
Kakav je zvuk glavnog zvucnika?

Jel ima neko problem sa slusalicom? Nesto mi je mnogo tih odjednom. Jedva čujem sagovornika. Nije padao, nije udaran...
Ne znam dal je do mreze ili se nesto zapusilo? Samo ne znam kako mogu da očistim onu rešetkici slusalice...
Moze li tako slusalica da oslabi sama od sebe?

Nazad
Vrh Dno