Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Pa sta od ovoga treba da se flesuje? :D

To su ti dva za aosp dva za miui.Flesuj oba

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Onu sto si preporucio sam stavio i na njoj koliko sve radi bez ikakvog flesovanja.

Na Havocu je slabija baterija od MiUI jer je genijalac koji je pravio kernel postavio minimalnu frekvenciju za jaca jezgra na 1100MHz.

Sa Ice Cold-om to mnogo bolje drzi, min klokovi za oba klastera su 300MHz, ja stavio Guvernera za BIG klaster na Conservative, za Little Cluster Darkutil, radi super, a baterija ne opada :)

Na Havocu je slabija baterija od MiUI jer je genijalac koji je pravio kernel postavio minimalnu frekvenciju za jaca jezgra na 1100MHz.

Sa Ice Cold-om to mnogo bolje drzi, min klokovi za oba klastera su 300MHz, ja stavio Guvernera za BIG klaster na Conservative, za Little Cluster Darkutil, radi super, a baterija ne opada :)
Stavio sam taj kernel da probam. Malo osetim da je sporiji ovaj od onog sa Havoca. Probaću sa drugim governorom. Su bitnija big jezgra?

Igraj se sa Governerima i sa klokovima, mozes da podesis kako tebi odgovara.

Vecina stvari radi na little jezgrima, big se ukljucuju kad se radi nesto zahtevnije, oba klastera su bitna.

Schedutil ili interactive stavi za bolje perf.

Poslednja izmena:
Interactive sam stavio za mala jezgra, a za velika conservative. Pa cu da vidim kako sljaka. Moze li da se smanji gpu takt? Posto samo YT gledam, ne igram nista.

Moze, smanjis max klok za GPU u bilo kom Kernel editoru u GPU sekciji.

Nisam probao, postoji podesavanje i u Kernel Auditor-u i u Ex Kernel Manager-u, pretpostavljam da radi.

Poslednja izmena:
Nakon malo više istraživanja zaključio sam da nam telefon ipak ne podržava 4g+ tj CA. Tražim načine da ga uključim ali mi ne ide za sad.

Solidna baterija na Havocu sa Ice Cold kernelom i oba governera na Darkutil podesavanju, kao i ogranicenjem kloka Big jezgara na 1700MHz, a Little na 1400MHz.
Screenshot_Settings_20190412-214708.png

Poslednja izmena:
Solidna baterija na Havocu sa Ice Cold kernelom i oba governera na Darkutil podesavanju, kao i ogranicenjem kloka Big jezgara na 1700MHz, a Little na 1400MHz.
Mislim da ti je pogrešno ograničenje. Probaj obrnuto. Mislim da si previše ograničio mala jezgra pa će veća morati više da rade. I svakako mnogo manje troše mala jezgra na 1.7 nego velika. Nisam testirao ali mi deluje logičnije

Velika jezgra, kad nisu u Deep Sleep, vecinom su u leru na 300MHz.
Screenshot_EX_Kernel_Manager_20190413-123756.png

Testiracu nekoliko dana, pa cu da menjam, ovo je tek 1 dan :)

Poslednja izmena:
ima li ko da moze da prosledi link za neku dobru masku za rn5, ali da ispuni nekoliko uslova:
- da je deblja, gumena tj. silikonska (ne tvrda) i da se dobro lepi za ruke, pozeljno sa nekom teksturom da dodatno pojaca grip
- da je kamera zasticena znacajno vise nego na maski koja ide uz fon, jer ne bih kada spustam telefon na sto da razmisljam dal ce se ogrebati, posto je izbocena
- da nema pozadi onaj sistem za izdizanje, zbog kojeg telefon ne lezi stabilno na ledjima

eto. deluje kao da nije nista specijalno, ali svaka maska koju sam uzeo je imala neku od pomenutih "mana" :)

Poslednja izmena:
Mofi, nije baš silikonska mekana, ali jeste fino tvrda i ispunjava sve ostalo [emoji4]

RN 5 Pro

Pazi samo na te maske koje su mnogo debele oko kamere, hoće da smetaju tokom slikanja. Budu blede fotografije jer maska pravi senku.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Postovanje,da li ima smisla preci sa Rn5 na Rn7 i zasto?

Ovo staklo zaobilazite: US $2.74 45%OFF | 6D on Glass for Xiaomi Redmi Note 6 7 5 Pro 4X Screen Protector Redmi 6A 5 Plus Tempered Glass for Xiaomi Mi 9 8 A2 Lite A1 5X
https://s.click.aliexpress.com/e/c7xorzf6

Nema šanse da legne po ivicama, ne može da se istisne vazduh smeta očima. Pri tom je ostala prašina na lepljivoj strani stakla a ne na ekranu. Staklo je odlepljivano na dole pa ne vidim mogućnost da prašina padne na taj deo u toj količini da bude 10 balončića na ekranu i ekran očišćen pod lupom. Znači najgore staklo ikad. Učlanjujem se u klub korisnika telefona bez zaštitnog stakla. I ovako je mnogo bolji osećaj pod prstima.

Mofi, nije baš silikonska mekana, ali jeste fino tvrda i ispunjava sve ostalo [emoji4]

RN 5 Pro

kul je, mada 800-900 dinara i sa materijalom koji ce verovatno da se isprlja za par meseci. hvala. razmislicu, a mozda iskoci jos neka varijanta.

trenutno koristim rugged shield ( https://www.aliexpress.com/item/Lux...02-4340-a5fa-404ee37b80be&transAbTest=ae803_4 ) koji ispunjava sve, ali je nekako klizav. guma nije lepljiva kao na svim ostalim maskama koje sam imao i imam osecaj kao da drzim plastiku.

mozda se cak i vratim na https://www.aliexpress.com/item/Xia...02-4340-a5fa-404ee37b80be&transAbTest=ae803_4 . on mi je najprijatniji za ruku i deluje kao da ima gumu koja moze da upije udarac. rugged je toliko grub da mi se cini da nikada ne bi smanjio sok od eventualnog pada.

imam i https://www.aliexpress.com/item/Cas...02-4340-a5fa-404ee37b80be&transAbTest=ae803_4 , ali kamerica nije bas zasticena. u sustini je gotovo ista kao maska koja ide uz fon.

eto, mozda nekom znaci info.

@bojilica

hvala. imam i to u vidu, video sam primere gde maska totalno unisti slike a vidim i da kamera hvata i prst cim joj se iole priblizi.

a sto se tice zastitnih stakala, to je verovatno kako ti zapadne i koliko imas srece da psotavljanje prodje savrseno. ja sam svoje postavljao 15 minuta plaseci se baloncica i prasine. XD sve je proslo ok, mada se otisci prstiju mnogo vise vide nego bez zastitnog stakla. u sustini valjda maska stiti i ekran, a za stop ogrebotinama je verovatno dovoljna i folija (ako i to).

vazno samo da ostane sve u komadu, osim ukoliko nisi od onih koji gledaju filmove/serije na mobu, sto je po meni skoro pa suludo. :)

Poslednja izmena:
Case for Xiaomi Redmi Note 5 Pro Anti-knock TPU
https://s.click.aliexpress.com/e/c7KEp2FeJa imam ovu i odlična je, dobra zaštita. Jedini problem je što se posle nekog vremena skida malo boja. Konkretno, moja je crna a ispod se nazire bela boja. Možda kada bi se uzela bela ne bi se dešavalo...šta znam, meni ne smeta.

Koji je najbolji nacin za backup MIUI pre BL otkljucavanja? Radio sam MIUI backup ali nikad nisam uradio restore, tako da ne znam sta sve backup-uje MIUI.

Hvala!
Zanimljiva app, pre sam koristio Titanium backup ali on nece da radi bez root, mozda je i sa Migrate ista stvar ali u svakom slucaju hvala na predlogu za ubuduce ako resim da predjem na neki dugi ROM.

Proveri u mi cloud, u settings šta ti je podešeno da bekapuje

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Ovo staklo zaobilazite: US $2.74 45%OFF | 6D on Glass for Xiaomi Redmi Note 6 7 5 Pro 4X Screen Protector Redmi 6A 5 Plus Tempered Glass for Xiaomi Mi 9 8 A2 Lite A1 5X
https://s.click.aliexpress.com/e/c7xorzf6

Nema šanse da legne po ivicama, ne može da se istisne vazduh smeta očima. Pri tom je ostala prašina na lepljivoj strani stakla a ne na ekranu. Staklo je odlepljivano na dole pa ne vidim mogućnost da prašina padne na taj deo u toj količini da bude 10 balončića na ekranu i ekran očišćen pod lupom. Znači najgore staklo ikad. Učlanjujem se u klub korisnika telefona bez zaštitnog stakla. I ovako je mnogo bolji osećaj pod prstima.

Ovo staklo je odlicno uz to ima i premaz pa prst klizi kao na tel nema razlike sa i bez stakla. Zalepljeno pre dve nedelje na pocophone, nigde nije popustilo niti je ostao mehuric.
https://s.click.aliexpress.com/e/cWrZxAGu

e613cae5ff58814c7cd806d26a755fb8.jpg
d6b50f33bb8872956efc143f234cd35d.jpg

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Znam da su ta CHYI stakla dobra. Ne znam što eksperimentišem bez veze. Već sam ih naručivala za par telefona i dobro su se pokazala. Ovo sa okvirom svaka čast ko zalepi ali gore i dole ispod okvira ne može da se zalepi za ekran. 2x probano i ne može.

Xeu 9.4.12 (pie) i gcam 5, ne radi video snimanje, kresuje. Niakav pec, samo one dve linije dodate u buildprop.
PS: i to samo zadnja, prednja snima

Poslednja izmena:
Kod mene u istoj verziji ni obična cam ne radi, a Gcam nisam jos ni pokušao da namestim, primetio sam samo da stari patchevi ne rade, što je i logično.

Kontam da bi trebalo da uradim clean install, ali me mrzi da sve podešavam.

Vrh Dno