Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Odakle ti ta informacija?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Ma nije info nego dok se oni smiluju da puste Pie vec ce da izadje sledeca verzija krajem godine. Cekam ga najvise zbog gcam sa pixela trojke

Beta ti je pie sada, uskoro ce i stable biti mozda cak i sledece azuriranje samo da je puste.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Definitivno ce biti zvanican Pie za RN5.

Koliko ja vidim taj update na pie ce doneti manje novih stvari nego promena teme na telefonu.

Ne baš

Bolje GCam portove i mogucnost za podesavanje DNS-a (system-wide adblock u dva klika).

Ostalo manje-vise nebitno.

Ništa od Pixel 3 porta da radi bolje nego sad, tj prednja da radi uopšte. Jedino što će pixel 2 port raditi kako treba. Inače ovaj Oxygen OS radi odlično, nekako je MIUI ali sa AOSP interfejsom. Koristio sam ga pre par meseci ali u odnosu na tad su ga ispeglali odlično.

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

Ništa od Pixel 3 porta da radi bolje nego sad, tj prednja da radi uopšte. Jedino što će pixel 2 port raditi kako treba. Inače ovaj Oxygen OS radi odlično, nekako je MIUI ali sa AOSP interfejsom. Koristio sam ga pre par meseci ali u odnosu na tad su ga ispeglali odlično.

Jel sve sljaka na Oxygen, ima li kakvih znacajnih bagova?
Edit: jel' to ovaj OP6 port? https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3892049

Poslednja izmena:
Jel sve sljaka na Oxygen, ima li kakvih znacajnih bagova?
Edit: jel' to ovaj OP6 port? https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3892049
https://drive.google.com/file/d/1dZHc3d_M3W9dhanmEzASeSjBFnkxERIa/view

Odradio ovako kako piše i nakon toga flešovao icecold kernel. Sve za sad radi lepo osim nekih opo stvari, kao što je face unlock (Guglova implementacija radi), off screen gestures, aod.. Za kameru koristim BBD peč i gcam, radi i OnePlus kamera ali naravno kvalitet nije neki.
7e6470db943e7008b1f8de9003b714ac.jpg

Od ovog poslednjeg MIUI apdejta baterija je ponovo na onom starom novou, 9 i po sati SoT-a, a jos 9 posto preostalo. I wifi i mobilni podaci ukljuceni (mada je gotovo sve vreme na wifi).

a meni se prvi put cini da je gora baterija i kamera. sve vise shuma na slabijem svetlu... ako se ne tripujem, naravno. :) nije testiranje.
ali svakako, jel moze bez nekog cimanja da se vrati recimo na 10.2.1.0?

Poslednja izmena:
Baterija je najbolja na MIUI. Ma Havocu je ipak slabija od MIUI.

Meni je Facebook pravio curenje baterije na poslednjoj verziji MiUI-ja, ceo telefon je bio topao od drndanja FB-a u pozadini.

Obrisao FB aplikaciju, hladan kao i obicno. Da Messenger nema najbolje stikere i chat heads, leteo bi i on :D

Najbolje stikere ima definitivno Telegram,samo što ga retko ko kod nas koristi :D

Diskutabilno, moracu malo da procackam, pa cu da vidim :D Svakako je chat heads neprikosnoven, neupotrebljiva mi je aplikacija za poruke bez toga.

Na Messengeru sam godinama nakupio svoju kolekciju od >100 setova, dotle je doslo da svoju komunikaciju sa drustvom ne mogu da zamislim bez njih [emoji23] [emoji23]

Ne koristim ni fb i messenger i tih problema nemam. :)

https://drive.google.com/folderview?id=1vMxd5jRe7L3V0i-sY_nrYanzqidRB5rm

Sinoc ubacih xeu sto je bojilica kacila, kao i dva patcha koja su na tom driveu, magisk pre toga i ice kernel, sve je super medjutim mora nesto da fali, malopre udjem na wapp poziv i moja kamera i pre nego se konektuje je mutna, msm nekako ima cudne ivice kao da ima neki beauty mode il nesto...a ovako gcam kad upalim kamera prednja je ok, znaci nesto je softverski, ali do cega, dal to radi patch i koji? Probao sam da obrisem ovaj sto je u magisku i nista, onaj iz twrpa nmg...

Koristi iko miui pie betu?
Smorio me nesto aosp, uzeleo sam se miui [emoji3]

Još to treba sačekati.

Sinoc ubacih xeu sto je bojilica kacila, kao i dva patcha koja su na tom driveu, magisk pre toga i ice kernel, sve je super medjutim mora nesto da fali, malopre udjem na wapp poziv i moja kamera i pre nego se konektuje je mutna, msm nekako ima cudne ivice kao da ima neki beauty mode il nesto...a ovako gcam kad upalim kamera prednja je ok, znaci nesto je softverski, ali do cega, dal to radi patch i koji? Probao sam da obrisem ovaj sto je u magisku i nista, onaj iz twrpa nmg...

I kod mene ako mislimo na isto. Pre nego što se druga strana javi bude mutna nekako zelena boja. A na ekranu od drugog fona mnogo loša rezolucija. Ne znam jel do fona ili neka greška u aplikaciji.

To je 100% do ove nase kombinacije, ili ovaj xeu ili ovi patchevi...kamera nije jer do juce nisam imao te probleme.. na havocu npr, bukvalno je zamucena malo, kao da je mod neki ukljucen

Nekad gcam hoce tako da brljavo, izmuti neke delove slike pa mora restart.
Nije ni cudo koliko patcheva je umuljano.

Gcam kad ukljucim prednju i slike su ok ali na wapp evo kakva mi je slika i tako me vidi sagovornik...al npr zadnju kad prebacim na wapp je ok, znaci samo prednja :/
ab531c16a11a44cc55b69bdd49f09e57.jpg

Edit: malo sam guglao i to je do miuia..bzvz prica

Jel ima neka bolja verzija od 10.2.2.0 i jel moze neko da mi da link gde mogu da pratim xeu

Poslednja izmena:
Probaj Whyred. Samo za 9-ku ne radi na 8-ci.

Sačuvam to, pa kada XEU Stable pređe na 9.0 probam. ;)

Probaj Whyred. Samo za 9-ku ne radi na 8-ci.

Jel ti radi prednja kamera?
Xeu Pie. Meni nece uopste da okrene na prednju.
PS: Cek da probam reboot.

Poslednja izmena:
Ne radi prednja kamera i video snimanje,whyred kamera sa linka iznad.Xeu Pie rom.

Danas mi se je telefon zaledio kad sam pokušao da ga spojim na Roidmi bluetooth u kolima.Lep je ovaj Miui ali noćas se vraćam ipak na neki Aosp.Jel imate neku kombinaciju kernel+rom da je bas dobra?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno