Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Hm, evo ja updateovao na Xeu Pie. I problem. TWRP ne moze mount da odradi i decrypt, trazi mi password na pocetku, ali ne prihvata mi, kaze netacan. I sad ne mogu da flesujem Magisk.
Ima li neko resenje il cu morati neki format data?

Ima li neka verzija 6 da radi sve na note 5? Ne mogu da nadjem nikako, svakoj po nesto hvali [emoji23][emoji23]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Pa nema još ni verzija 5 da baš sve radi, uvijek se omakne po neki crni selfi, a ne tek verzija 6 :)

Pa nema još ni verzija 5 da baš sve radi, uvijek se omakne po neki crni selfi, a ne tek verzija 6 :)
Ja imam verziju 5 ali se cesto desava da uopste nece da okine selfie sa hdr+... Dosta mi je ova verzija 6 cisto da imam night sight..
Ee da, na ovoj verziji 5 sto imam ne radi lens blur ali to ne koristim :)

Hm, evo ja updateovao na Xeu Pie. I problem. TWRP ne moze mount da odradi i decrypt, trazi mi password na pocetku, ali ne prihvata mi, kaze netacan. I sad ne mogu da flesujem Magisk.
Ima li neko resenje il cu morati neki format data?
Nemoj da kucas sifru nego idi na cancel, otvoriće ti meni za instalaciju.

Nemoj da kucas sifru nego idi na cancel, otvoriće ti meni za instalaciju.

Da, ali nista ne mogu da radim, jer nije mountovano nista.

Kada se ocekuje zvanican Pie za note 5?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Twrp za Miui pie:
https://4pda.ru/forum/dl/post/15806469/MiUi-Wolf-DC.zip
7a3cea7361bc873ecf9f655b55a5d3e1.jpg

vi ste se tolko razmetnuli sa tim flashovanjem ROM-ova, gcam-ovima i patch-ovanjem, da mi prosto glupo da pitam proste stvari. :D ali evo 4... :)

1) ako fabricki resetujem fon, koju verziju miui cu imati? 9 sa kojom je dosao, ili 10 koji imam posle svih update-a?
2) postoji li port MIUI kamera aplikacije koji radi kao i nasa ali ima komletan manual mode (sa shutter speed-om i manual focus-om), kakav imaju i R6 i Mi telefoni?
3) da li ima veze na kom ROM-u instaliram Gcam ili pomenuti miui cam? ostao bih na miui ako ne mora da se menja, a ako mora - koji rom je najstabilniji i najpogodniji za pomenuto (ne zanimaju me dodatne opcije)?
4) ako me uopste ne zanima da dalje update-ujem telefon, i ostajanje na MIUI pije vodu, koji je najsigurniji nacin da enable-ujem c2api (pretpostavljam da je to neophodno i za ovo sto pitam, pod 2)? :)

u sustini bih voleo da imam sto bolju kameru, sto jednostavnije.
miui cam mi je ok, ali mi u njoj nedostaje shutter speed opcija (makar i do 0,5s) da to bude TO. gcam u tom slucaju dolazi kao neobavezna alternativa.

Poslednja izmena:
Ako resetuješ fon ostaneš na poslednjoj verziji nadogradnje. Manuelni mod u stock kameri postoji samo sa rutom,instalira se preko magisk-a. Po mom mišljenju eu rom je najbolji jer ima sve što ima klasičan + nema reklame u sistemskim aplikacijama i mnogo više stvari je moguće podesiti. Preferiram ovaj stable jer me mrzi da ubacujem rut jednom nedeljno. Znači kad sve odradiš i rešiš da nadogradiš sistem rut mora ponovo da se ubacuje. Ako ne nadogradiš ostaje ti sve isto. G cam uz patch radi ali ne 100%, hoće nekad da okine crnu fotku posebno na prednjoj ali su slike neuporedivo bolje nego na stock kameri.
16f89ab98c9a4732c40a901bda1cdfb3.jpg

@bojilica Hvala!! A reci mi jel taj xeu koji si mi poslala ovaj sto se pominje da pravi mess? Da li ima razlike izmedju arb-a kod mcaosp-a, havoc 2 i tog sto si okacila? Evo seo da backup tel i hteo prvo havoc da vidim pa i xeu tvoj ako nije to ovaj koji se spominje...i da li mogu posle njega nazad na mcaosp bez reinstaliranja stocka preko miui flash itd..

Mislim da nema prelazila sam sa jednog na drugi bez problema ali nisam preko updater app već preko twrp. Idem na clean svega osim internal storage. A neko je preporučio ovu aplikaciju za vraćanje podataka https://play.google.com/store/apps/details?id=balti.migrate
Jednom isprobano i radi. Kad se vraćaš sa nekog drugog roma na miui uvek traži šifru od mi naloga.

Vazi hvala!
Sad sam ubacio havoc offic i icecold pa cu da vidim kako mi lezi..
Ubih se trazeci ..kako ugasiti briefing? Na home svreenu ona stranica levo

Vazi hvala!
Sad sam ubacio havoc offic i icecold pa cu da vidim kako mi lezi..
Ubih se trazeci ..kako ugasiti briefing? Na home svreenu ona stranica levo

Ako koristiš launcher koji je došao uz njega.
6c68b41c7361d69c39d22efd364f8d66.jpg

Inače, današnja beta je pie.

Poslednja izmena:
Da li jos neko ima problema da mu telefon podivlja kad je na punjacu po pitanju touchscreena? Takodje mi je touchscreen osetljiv i bez toga kao da je neki glove mode ukljucen, sensitivity ekrana je bas ogroman. Tianma panel.

Mogu da recimo vrhom hemijske olovke (plasticni deo) ili noktom da kontrolisem touchscreen, sto u principu ne bi trebalo da je slucaj osim ako nije glove mode ili tako nesto.

Na Havoc i Dotos mi pravi problem, za MIUI se ne secam.

Probaj drugi kabl i/ili punjac.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sad sam flešovao Xeu pie rom.Sve radi fluidno ali ne mogu da nateram gcam da radi,stalno krešuje.Cam2api sam i ručno ubacivao i preko Magisk-a ali čim uđem u kameru ona pukne.Jel ima neko neki predlog ili rešenje?

Sad sam flešovao Xeu pie rom.Sve radi fluidno ali ne mogu da nateram gcam da radi,stalno krešuje.Cam2api sam i ručno ubacivao i preko Magisk-a ali čim uđem u kameru ona pukne.Jel ima neko neki predlog ili rešenje?

persist.camera.HAL3.enabled=1
persist.vendor.camera.HAL3.enabled=1

Ove dve linije su potrebne za cam2api na pie, nije samo prva kao do sad.

To je to, reko ajde i ovu drugu da promenim i sad šljaka.

Sve u svemu,ostaću dan-dva na ovom rom-u da vidimo kako će da se pokaže baterija,a i zaželeo sam se malo Miui-a :D

To je to, reko ajde i ovu drugu da promenim i sad šljaka.

Sve u svemu,ostaću dan-dva na ovom rom-u da vidimo kako će da se pokaže baterija,a i zaželeo sam se malo Miui-a :D

Uporedi kvalitet kamere pie miui vs pie aosp ako nekako možeš :D Prednja radi perfektno sad?

Ovako na prvu loptu,deluju mi bolje one slike sa AOSP rom-a.Nekako su bile čistije,ovde su nekako 'mutne'.Prednji hdr+ šljaka 10/10.
Ali uradiću test Xeu Pie-Aosp Pie kad flešujem Aosp za koji dan,znam da neću dugo da izdržim bez stock Androida :D
Koju verziju gcam-a koristite?Za verziju 5 koristim Arnovinu 8.3.1 a za 6 neku staru apk koju mi je kolega Vasic poslao.Jel izaslo nesto novije ili je to to?

Poslednja izmena:
Znači nisam jedini koji misli tako. Kačim kasnije šta koristim i sa kojim podešavanjima.

Sta meni poradi ovaj PIE na telefonu pa to je HAOS...NIKAKO ne flesujte ovo djubre....prvo je podigao ARB na 4 (ako je to vise i bitno) pa je zeznuo twrp, pa je zeznuo fastboot (nemam bukvalno ni slicicu onog mucenika od androida)...kad ja slusam kolegu koji me nalozi kao majmuna da sve radi mnogo bolje, a gde bolje od havoka....

Sta meni poradi ovaj PIE na telefonu pa to je HAOS...NIKAKO ne flesujte ovo djubre....prvo je podigao ARB na 4 (ako je to vise i bitno) pa je zeznuo twrp, pa je zeznuo fastboot (nemam bukvalno ni slicicu onog mucenika od androida)...kad ja slusam kolegu koji me nalozi kao majmuna da sve radi mnogo bolje, a gde bolje od havoka....
Imaš li pristup twrp?

Нисам имао ништа...био сам спреман за едл... међутим прође ми ми флеш са последњим офишл мијем....у бутлоадер моду без оне сличице само мрак екран...па Рут па све наново... будалаштина једна....

Nazad
Vrh Dno