Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Meni se na MIUI to nikada nije desilo sa Roidmi. Global Dev sam imao, radio kao sat.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Imam ga već godinu dana i nikad nije pravio problem(Rodimi 2s).Danas iz čista mira odjedom samo crn ekran i morao sam hard reset da mu uradim.
Jedino što je dobro na Miui-u je baterija.
Preko 8h sot 50-50% wifi-4g,jedino mi Mcaosp davao slične rezultate.Stvarno šteta što je prestao developer sa razvojem tog roma.

Imam ga već godinu dana i nikad nije pravio problem(Rodimi 2s).Danas iz čista mira odjedom samo crn ekran i morao sam hard reset da mu uradim.
Jedino što je dobro na Miui-u je baterija.
Preko 8h sot 50-50% wifi-4g,jedino mi Mcaosp davao slične rezultate.Stvarno šteta što je prestao developer sa razvojem tog roma.

Bas...mcaosp cak i na tom nivou gde je zastao je sjajan.
Razmisljam da se vratim, probao Havoc + ice kern, u sustini fluidno i ok ali ~7h sota sam uspevao, sad aam xeu +kernel i evo 6h sot...
Probacu jos koji dan pa ako bude tako vracam se na mcaosp, tamo sam sa svojom upotrebom uspevao 9,10

Moj je 3s Roidmi. Bluetooth fm transmitter.

Mcaosp je bio najbolji sto se tice baterije, ja sam izvlacio preko 10h sota sa stock kernelom ...
Havoc+ice cold daje oko 8h sota sto je okej

MCAOSP jeste najkompletniji Custom ROM.
Ipak ono što je i dalje prednost MIUI-a su neprevaziđene gesture.

Stoji, odlicne su...al npr fluid gestures su meni super, i nikakav problem sa njima nisam imao

MIUI gestures kidaju. Na Havocu sam se vratio na pilulu. FSG je lose uradjen.

Ne znam da li je neko imao slican problem sa volume tasterom. Kao da je stalno pritisnut volume -, telefon sam sebe utisa. :(

Evo posle 30%, nekad se prazni brze nekad sporije...
16df83031530c1bdc405b20844cfb65d.jpg

Danas izasao novi Havoc 2.4
Device Changelog -

• Added thermal-engine-normal.conf

• Switched to Derp Kernel

• Compiled with clang 9.0.2

ROM Changelog -

• Merged April security patches

• Added media cover art filters

• Added long squeeze actions for Pixel

• Improved gaming mode tile

• Added Agressive battery settings

• Added deep sleep info to uptime

• Added 2 more variants for Cover art filters

• Added OnePlus Red accent color

• Added Black Pearl theme color
...

Poslednja izmena:
Od veceras i ja na Havocu, prvi put da sam flesovao ROM na bilo koji telefon. Prvi utisak je, sta sam ja cekao da uradim ovo :)

Toliko podesavanja da MiUI koji je pun podesavanja pored njega izgleda smesno sto se podesavanja tice.

Jesam, to je prva stvar koju sam uradio, navikao na FSG i nema sanse bez toga da koristim telefon.

Havoc ima opciju da se iskljuci navigaciona traka u potpunosti, nema potrebe da se sakriva u Fluid aplikaciji, jedina mana kod Fluida je to sto se traka ponekad pojavi na trenutak. Kad se iskljuci u Rom-u, nema toga :)

Nisam uzimao pro verziju, za sada mi besplatna zavrsava posao, jel postoji bitna razlika?

Videćeš u opcijama one koje su zasivljene pa ako ti je zanimljivo nešto od navedenog to je 200 din doplate. A ako ti ne treba ništa utoliko bolje, većini lepo rade posao stock podešavanja.
Ja lično volim promeniti veličinu i osetljivost područja "okidača" pa sam zato doplatio. A i inače bih to uradio, kao donaciju čoveku za odličan posao.

Nikako da na XEU pronađem kombinaciju GCam+patch koja povremeno ne baca crne slike slike na prednjoj kameri.
Ima li neko dobitnu kombinaciju?

Dodatno, da li postoji modovani GCam koji portrete smješta u zajednički folder sa ostalim slikama?

Probaj bbd+nohappyman pec kombinaciju.Meni uvek uspe, na pocetku baca poneku crnu, dok se 'slegne' toga vise nema.

Gde skidate peceve?

Ja pratim sa telegram kanala njihovih, tamo redovno apdejtuju.
A nalepio sam link nedavno ovde tamo imate svaki pec i apdejtuje se.

A cemu sluze pecevi? Da bi radila prednja kamera? Hajde pustite neki koji provereno radi ako mozete.

Inace na poslu sam poredio brzinu naseg telefona sa Pixel 1 XL telefonom, izjednaceni sto se tice brzine, veoma fluidna oba telefona. Ali zato kamera na Pixelu bas dobra.

Poslednja izmena:
Probaj bbd+nohappyman pec kombinaciju.Meni uvek uspe, na pocetku baca poneku crnu, dok se 'slegne' toga vise nema.

A koje dve verzije koristis? Koji rom imas? I koju kameru?

Ako hocu da izmenjam patch, tamk na telegramu se slabo snalazim al negde videh kao pre instalacije wipe dalvik cashe i cashe, jel ti dovoljno za svez install novih patcheva?
I sta mi to sve briše, utice li na moje app i bilo sta usput?
Msm ok ako im obrise samo cashe ali da mi ne dira ništa preko...i sta ne sa magiskom onda, mora li opet

Javio mi je posle najnovijeg ažuriranja da formatiram SD karticu, ja je izvadio u komp, iskopirao I sve je tu. Formatirao je vratio sadržaj nju u telefon i opet ista prica, traži da formatiram karticu i ne prikazuje sve slike, dajte savet neki [emoji39]

RN 5 Pro

Koristim trenutno BBD 4.0+RN F Camera Patch modul v.03b nhappymann
Trenutno sam na havocu+ice cold, zavisi i od samog kernela koja ce kombinacija da radi bez greske.

Ja instaliram kao Magisk module, onda ih obrisem lako kada hocu, sto se tice TWRP moze tjst preporucljivo je da ides wipe dalvik/cashe.

Kada sam samo preko twrp flesovao sam jedno preko drugog, iako to nije preporucljivo radilo je.Najbitnije je da nadjes dobru kombinaciju dok ne bude ispaljivao nijednu crnu sliku.U pocetku ce svaka kombinacija da ti ispaljuje crno, ali pusti da malo 'slegne'.

Utice ti samo na kameru, bbd menja libove, i tako to...Ne dira ti ostale app.

Kako se instalira patch? Flesom kroz twrp samo? @LordVladd, hajde baci link da probam tu tvoju.

Moze i kao Magisk modul da se flesne patch, posle obrises ako ti ne odgovara.

Vrh Dno