Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Pa ako dio pratio xiaomi forum ukratko si iznio sve probleme koji su mogući sa pie verzijom.
Ama baš ništa ne nije mimoišlo.
Dok to ne dođe na stable verziju XEU ništa ja to ne probavam.

Sada sam nakon AOSiP prešao na XEU ... vrlo pozitivna promjena.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ako koristiš launcher koji je došao uz njega

Inače, današnja beta je pie.

Koristim, ali ja ni ovo ne nalazim? :D

Inace havoc za sad maaaalko mi deluje mcaosp fluidniji, tamo mi je jaca bat bila, 8,9h sot ovde posle namestanja napunjen lepo i sad mi ostalo 50% 3h30'
Al ok videcemo malo dok se stabilizuje
Kamera ok, al mi ne radi portrait, slika al ne zamuti no dobro nista spec.

Cekam @coa tvoju postavku i koriscenje :)

Poslednja izmena:
Zadržiš na home screen > home settings > integrations

Uspeoo, hvala!

Kada se instalira oatch za kameru...ja sam nasao neki koji sam stavljao "RN5 Camera Patch TWRP v1.035a (Pie 9.0).zip" i ne radi mi portrait..i znam da sam stavljao bbd neki, i uz jedan od ova dva mi je radio, pa bih sad bbd da probam, jel mogu samo preko da install ili mora wipe? Nadam se da ne mora sve ooet, samo sto sam namestio

Poslednja izmena:
Jutros sam popio novi update na Miui 10 Global 9.3.28 Beta i nakon toga traži da formatira SD karticu. Kad udjem u Galeriju prikazuje samo prazna polja umesto slika. Kako da rešim problem i sačuvam fotke bez brisanja [emoji848]

3d1dfe64574c8142d742bee82883a579.jpg

3b80fd8787cc088bd62f1cbd671b1c2e.jpg

RN 5 Pro

Treba izbegavati miui pie bar još neko vreme dok se priča oko firmware-a, twrp-a i enkripcije ne reši da ne bi bili brikovanih uređaja, gubitka podataka i sličnog.

Pa zar ti nije najlakse da prebacis sve fotke na komp, formatizujes iz telefona, ako je tako uporan, i posle sve vratis na karticu. Jeste malo mucno, ali mi deluje kao najjednostavnije resenje.

Probaću Hektore, hteo sam samo da pitam poznavaoce dal ima neki elegantniji I bezbedniji način. Inače i druge aplikacije brljave od update-a. Čisto da znaju i drugi da e ne *****u kao ja.

RN 5 Pro

Probaj unmount and mount karticu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Na najnovijem Havocu mi deluje da bolje malo radi auto brightness.

Najnoviji dotos, baterija 3 dana i 8.5h sot, po meni korektno. Najvise telegram, chrome, WA.

Sve default nista dirano preko spectruma ili cega vec, sve je stock. Fluidnost na nivou.

3 dana i 8h sota, sta je to brate. :D

Mahom samo chat appovi, 40% 4G /60% wifi, signal odlican tako da nije gubio tu bateriju.

Meni skroz dovoljno za fon star skoro pa godinu dana, sigurno je i baterija opala dosta, nisam prvi vlasnik.

Meni je od jula do sad degradirala solidno, accubattery pokazuje ~3500mah ali sam ga arčio za sve pare.

Ima 3 dana kako koristim Xeu Pie rom,pa da napišem neke razlike izmedju PE Caf i ovog rom-a:

-Osvetljenje mi deluje 'jače' na miui-u,tj slajder mi stoji na 40% unutar kuće dok je na PE stojao na oko 55-60%
-Increased contrast mi mnogo više prija,jel zna neko Kcal vrednosti da su ovakve 'napucane' boje na aosp romovima?
-Definitivno je PE fluidniji rom.Ne kažem da ovaj laguje,ali nekako nije smooth kao PE.
-Laguje view finder prednje kamere,ali hdr+ radi 10/10
-Dark mode je top
-Ne znam da li je do novog firmware-a ali čini mi se da mi je bolji signal na Miui-u
-Faceunlock radi perfektno,klasu iznad PE
-Raise to wake,prvi put da vidim da na androidu radi isto kao na jabuci
-Baterija bolja na Miui,jedno 30% u odnosu na KangarooX+PE kombinaciju
(Ovo je skoro sve na Wi-fi,ali ovo na PE sam mogao samo da sanjam.Juce sam bio ceo dan na 4g i imao sam 5h SOT i jos 20% baterije što je za godinu dana star telefon odlično)
-Zvuk na slušalicama i bt u autu jači na PE za 50% sigurno

To su neke stvari koje sam primetio.Ali mislim da ću za koji dan da se vratim na PE ali u kombinaciji sa IceCold kernelom.Ako nekoga nešto interesuje neka pita slobodno.

fc23e6a8156458a915746bb5d4b66138.jpg
0512825ea2322d255500b450a416382a.jpg

Poslednja izmena:
ni PE ni kangaroox trenutno nisu neki sampioni baterije, definitivno probaj icecold ako hoces malo vise baterije, i neki drugi rom.. Kolega iznad me podsetio na dotOS pa se prebacih i ja, baterija deluje dobro bar za ovaj vrlo kratak period. Takodje mi kalibracija boja izgleda mnogo prirodnije na aosp.. previse kontrasta na miui ( i sa standard opcijom) pa mi sadrzaj ne izgleda tako lepo a jos manje prijatno za moje oci.

Poslednja izmena:
Radi [emoji106]
Hvala.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока
Jel moze pomoc oko ovog? Kako odraditi...ako dobro shvatam, limitira se charge nor da skroz prestane na 80%?

ni Kolega iznad me podsetio na dotOS pa se prebacih i ja, .

CustomROM/1h :D

Ako odradim back up preko twrpa jel dovoljno da posle vratim ceo sistem?
Npr sad sam sredio havoc sa sve app i svim...i odradim backup, probam neki drugi i ako mi se ne svidi, da mogu da vratim...
Da li je dovoljno tako? Jel mora u tom slucaju neki wipe ili kako to ide?

I sta uopste treba selektovati za taj backup :) hvala!

Poslednja izmena:
Jel moze pomoc oko ovog? Kako odraditi...ako dobro shvatam, limitira se charge nor da skroz prestane na 80%?

CustomROM/1h :D

Ako odradim back up preko twrpa jel dovoljno da posle vratim ceo sistem?
Npr sad sam sredio havoc sa sve app i svim...i odradim backup, probam neki drugi i ako mi se ne svidi, da mogu da vratim...
Da li je dovoljno tako? Jel mora u tom slucaju neki wipe ili kako to ide?

I sta uopste treba selektovati za taj backup :) hvala!
Evo ovako, uradiš backup sledećih patricija: boot, system, vendor (ne system image I vendor image nego samo system I vendor). Uradiš factory reset iz twrp, instaliraš sledeći Rom, gapps, i ostalo. Ako ti se ne svidi vratiš se u twrp, opet factory reset i vratiš te 3 patricije.
Što se tiče limitera tako nekako, uneseš jednu vrednost na kojoj hoćeš da se punjenje kompletno zaustavi, i drugu vrednost na kojoj će punjenje da nastavi. Npr staviš 85 i 83, on će napuniti do 85 i stati i neće puniti dok ne padne na 83 i onda nastavlja opet do 85. Dobra stvar za novije baterije ako hoće neko da ih malo sačuva :D

Hvalaa!!

Znači nisam jedini koji misli tako. Kačim kasnije šta koristim i sa kojim podešavanjima.

A jel mozes ovo da okacis kad budes imao vremena :)
Pokusavam da namestim neku varijantu koju necu dirati na duze :D

Hvalaa!!

A jel mozes ovo da okacis kad budes imao vremena :)
Pokusavam da namestim neku varijantu koju necu dirati na duze :D

Sutra, obećavam [emoji23]
Turbulentna su vremena trenutno za whyred, romove i sve ostalo :D I ja tražim dobru kombinaciju ali svakoj mora nešto da fali :D

Poslednja izmena:
Sutra, obećavam [emoji23]
Turbulentna su vremena trenutno za whyred, romove i sve ostalo :D I ja tražim dobru kombinaciju ali svakoj mora nešto da fali :D

ma lagano, kad god stignes :D

Hahaha bas turbulentna :D
A što je najcrnje i nemam neke jake razloge ...nego valjda izvoljevam :D
Sad na Havoc+ice kern jedino sto mi gcam ne radi portrait ni zadnji ni prednji, msm cisto jer volim da mi sve radi :D
Eventualno bat al i to izmisljam u odnosu na mcaosp a na sot 5h35' ostalo jos 35%
:D
Probao bih jos xeu i ice kernel, neki gcam da osposobim plus launcher i mozda ostanem tako :D ili nazad na mcaosp :D

Ja na havoc+ice cold oko 8.5h sot-a.Ovo je kombinacija peceva koje koristim, na 5.1 gcam ne otkida niti jednu crnu sliku, portrait prednji radi.
8c81a0c1fa997fa02544ac257c5e99e6.jpg

Ja na havoc+ice cold oko 8.5h sot-a.Ovo je kombinacija peceva koje koristim, na 5.1 gcam ne otkida niti jednu crnu sliku, portrait prednji radi.

Hvala, a gde da nadjem ove konkretno? Kada kucam u pretrazi na magisku nema ih :/
I pre nego ih instal..imam instaliran neki patch preko twrp, kako da ga uklonim a da mi ne dira aplikacije i sve namesteno?
Wipe dalvik i cashe?

Poslednja izmena:
Treba da uzmem microsd...neka preporuka? I za radnju? U sustini sad usled ovih menjanja me zivcira sto moram uvek sa kompa sve, treba mi varijanta oko 600,700...
Ako je neko skoro uzimao ili zna sta je ok za nas tel uz ovo sto koristimo od romova i gcama npr

Ovo https://goo.gl/qZJfaF ? Ili duplirati za 64..

Poslednja izmena:
Ovde imas sve gcam verzije koje rade na ovom telefonu i svaki patch, a pecevi se apdejtuju.

https://yadi.sk/d/yiRBqLrj6mQfUg

Probaj peceve dokle jedan ne proradi bez greske.

Poslednja izmena:
Što se tiče limitera tako nekako, uneseš jednu vrednost na kojoj hoćeš da se punjenje kompletno zaustavi, i drugu vrednost na kojoj će punjenje da nastavi. Npr staviš 85 i 83, on će napuniti do 85 i stati i neće puniti dok ne padne na 83 i onda nastavlja opet do 85. Dobra stvar za novije baterije ako hoće neko da ih malo sačuva :D

Kad si pomenuo accub sam install i meni pokazuje da ima 3640 posle tacno 8 meseci...
A kako si je ti degradirao na 3500? reinstaliranjem? :D

Jel ima poente sada odraditi ovo iako vec postoji degradacija plus 8 meseci stara?

@lordvlad hvala! Uspeo sam sa patchom koji sam pominjao, pokusao opet reinstall app pa ne otvorim i odmah u twrp patch pa onda usao u kameru i radi

Poslednja izmena:
Kod mene pokazuje 3 792mAh sto je i super posle 7ipo meseci koriscenja.

Ti si ekstra :D kako je meni opalo vise :D bas sam je pazio :D

Meni 3543, 89%. Imam ga oko 7 meseci.

Je l ovo definitivno nece biti zvanicni Pie za note 5?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno