Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

docekasmo, ali sta dobismo?
mene samo zanima jesu li dirali cameru? jesu li dopunili manual mode, enable-ovali camera2api? nesto? :)

Dobismo opciju za privatni DNS (system-wide adblock podesen bez roota u roku od 20 sekundi), kao i bolje portovane GCam :)

Nisu sredili ono što sam se nadao da će srediti. Prednju kameru uz gcam. Tačnije i dalje ne rade pixel3 apk sa prednjom kamerom ali bar nema više crnih slika sa pixel2 kamerama bar uz stock kernel.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Baterija je definitivno bolja a performanse vrlo slične. Ko hoće top performanse može da koristi schedutil governor a za još bolju bateriju može se preći na darkutil. Svakako dele veliki broj stvari. Ne košta te ništa da probaš samo isključi perfboost modul i flešuj icecold.

Meni sa ovim icecold uopšte ne greje bateriju brzo punjenje. Bio je fon na 10% i na polovini bi trebalo da zagreje na min 45 stepeni.
8aed9374390e3dfa153e086aa2e1d444.jpg

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Meni sa ovim icecold uopšte ne greje bateriju brzo punjenje. Bio je fon na 10% i na polovini bi trebalo da zagreje na min 45 stepeni.
8aed9374390e3dfa153e086aa2e1d444.jpg

Icecold [emoji41]
Puni li bar istom brzinom?

Koristio sam ja miui pie do malopre, xeu naravno. Lepo je ispeglan, uz 5.1 kameru nema više crnih slika nikako, hdr+, portret i sve radi, uslov je da se koristi stock kernel pošto je problem do kernela. Ja sam mišljenja da kvalitet kamere na miui 10 romovima jednostavno nije na nivou na kom je bio miui 9 i custom pie romovi. (koji izgleda koriste neke drajvere i porcesiranje od miui9 pa je kvalitet i dalje dobar). Tako da sam se vratio na havoc. Takođe i peč za kameru koji sam koristio ne radi na miui pie.

Proveri IMEI broj sa kutije i u telefonu.
Meni je bio takav kada sam ga kupio, a ustvari unutra kinez (drugaciji imei od kutije).

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk
Nisam provjerio kutiju ali sam IMEI telefona provjerio na Xiaomi sajtu i nije global.

Ajmo ljudi jos iskustva, kakav je xeu MIUI? Gcam 5.1 radi sve ful bez problema, jel tako? Nema problema sa gesture-ovima, touch sensitivityem (moj je na aosp romovima skoro svim kao da je glove mode ukljucen)

Meni najbolji xeu stable rom. 100x odem na neki drugi pa se vratim. Nema nigde ovakvih opcija da se sve što ti smeta od notifikacija isključi. Jedino me nervira lock screen, mnogo bolje izgleda na aosp romovima. I sve zavisi od postavljene teme za lock screen. Taman nađem dobru temu, ona notifikacije izbacuje na kineskom.

Verovatno cu se ja prebaciti na njega. Ovaj moj na aospu pocne da divlja ekran dok je na punjacu, nisu precizni swipeovi uopste, otvara aplikacije kada swipeujem na meni gore, itd. Samo dok je na punjacu, ne secam se da je na MIUI-u to radio, imao sam ga oko 3 nedelje na njemu. Pocinjem polako da ludim sto se tice toga, ovako je super telefon, stvarno jaka devetka za ove novce, ali mi nije realno ovo sto mi radi. Isti problem kao na nekim POCO telefonima, tamo su softverski ispeglali.

Imam staklo, ali ne bi trebalo da pravi razliku zbog toga, zasto kad je na punjacu samo pravi probleme? I to kad je na pravom onom fabrickom 2A uz fabricki kabl? Imao sam to na ajfonovima ali mi je prvi put na androidu da se desava, a imao sam i RN4 pre toga. Hebem li ga, nisam pametan. Znaci telefon mogu noktom da kontrolisem, ili hemijskom olovkom, kao da je glove mode 24/7 ukljucen.

Promenio sam kernele, sve zivo, ali jok, na punjacu bilo da je sa 10% ukljucen ili sa 95%, uvek to radi.

Poslednja izmena:
Nisam to primetila ali znam da su gestovi na miuiu najbolji. Probala sve one aplikacije na custom romovima i nije to to. I pored svih dozvola zakuca Gestures aplikacija a dugmići su totalno bespotrebni. Sa ovim ice cold karnelom radi odlično, sve leti, ne greje se više na punjaču. Jedini problem je što zakuca yt vanced ako je uključena opcija slika u slici pa to isključim. Sve moguće gluposti tipa msg se prikazuje preko drugih aplikacija, emitovanje operatera i obaveštenje da se mejl sinhronizuje može da se isključi i nema reklama u aplikacijama.

Nisam to primetila ali znam da su gestovi na miuiu najbolji. Probala sve one aplikacije na custom romovima i nije to to. I pored svih dozvola zakuca Gestures aplikacija a dugmići su totalno bespotrebni. Sa ovim ice cold karnelom radi odlično, sve leti, ne greje se više na punjaču. Jedini problem je što zakuca yt vanced ako je uključena opcija slika u slici pa to isključim. Sve moguće gluposti tipa msg se prikazuje preko drugih aplikacija, emitovanje operatera i obaveštenje da se mejl sinhronizuje može da se isključi i nema reklama u aplikacijama.

Ako sam dobro razumeo sad si na xeu romu +icecold? Jel mozes da mi prosledis linkove verzija koje koristis..koji twrp imas?
Da li si koristila mcaosp?
Vuce me da menjam, koristim ga od nov, dec, nemam nesto sad posebno, al bih da ga osvezim i zadovoljim zelju :D pratim havoc i njega sam mislio al sad mi ovo sto pises malo zagolicalo mastu :D
Ne secam se, msm da sam nekad probao xeu :D

E bzvz prodje mi edit...jel koristio neko titanium backup, sad se upustih u to pripremajuci teren za promenu roma..
Odradio sam backup 50ak app koje koristim. Na kraju se setio da hocu to na gdrive pa sad upl i tamo..
E sad, kad odradim full wipe i na cist tel vratim rom, gapps, magisk, onda idem na restore tih aplikacija...
Zanima me jel to "zdravo" ili ima repove...jel bolje insyalirati sveze jednu po jednu (100godina) sa playa ili vi ovako radite?

Jel raspolozen neko da ostavi kratko sta koristi i koja kombinacija mu radi npr
Twrp
Xeu link
Gaps koji
Magisk
Kernel link
Gcam i eventualno patch linkovi

I tako za havoc...

Koliko se ne snalazim na ovom telegramu...sta je ovo Follow RN5 Camera Patch[emoji769] | Channel on Telegram: https://t.me/rn5cp
Msm vidim ima svega i svacega, nasao sam na linku za mcaosp gde je napisan taj telegram za preporuku za patch, al uopste ne kapiram kako funkcionise kacenje, i sta je sta :D

Poslednja izmena:
Sto se tice TIBu, preporučujem ti da instaliras aplikacije sa Store a da vratis samo data za aplikacije.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jako dugo sam bio na mcaosp (nijedan problem) i zadnjih par dana probah aosip.
Nekoliko puta lampa (blic) nisu radili, baš kada je trebalo nešto da osvjetlim. Baterija slavina nego na mcaosp.
Kamera GCam5 Arnova se baš lijepo zakucava, posebno nakon upotrebe videa.

Utisak, ovaj telefon je baš mnogo izgubio sa prekidom podrške za mcaosp.

Sada prelazak na XEU Pie ili nazad mcaosp...

Ni jedna. Čim pričamo o titanium-u, podrazumeva se root.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako sam dobro razumeo sad si na xeu romu +icecold? Jel mozes da mi prosledis linkove verzija koje koristis..koji twrp imas?
Da li si koristila mcaosp?
Vuce me da menjam, koristim ga od nov, dec, nemam nesto sad posebno, al bih da ga osvezim i zadovoljim zelju :D pratim havoc i njega sam mislio al sad mi ovo sto pises malo zagolicalo mastu :D
Ne secam se, msm da sam nekad probao xeu :D

Da. Jesam dok nisu objavili da neće više biti nadogradnji pa sam se vratila na xeu. Evo ti sve: gcam + patch, karnel, rom, root, twrp. Posle flešovanja magisk-a instaliraj magisk menadžer i ako nije odradio root ponovo preko njega skini zip pa ponovi isto. Ako telefon počne da baguje znači da je root dobar, samo ga restartuj jednom da se unormali. Ja čekiram poslednju stavku u twrp da instalira official TWRP app iz koje flešuješ twrp bez kompa. Lazy flasher ne znam dal treba i on je tu: https://drive.google.com/folderview?id=1vMxd5jRe7L3V0i-sY_nrYanzqidRB5rm

Da. Jesam dok nisu objavili da neće više biti nadogradnji pa sam se vratila na xeu. Evo ti sve: gcam + patch, karnel, rom, root, twrp. Posle flešovanja magisk-a instaliraj magisk menadžer i ako nije odradio root ponovo preko njega skini zip pa ponovi isto. Ako telefon počne da baguje znači da je root dobar, samo ga restartuj jednom da se unormali. Ja čekiram poslednju stavku u twrp da instalira official TWRP app iz koje flešuješ twrp bez kompa. Lazy flasher ne znam dal treba i on je tu: https://drive.google.com/folderview?id=1vMxd5jRe7L3V0i-sY_nrYanzqidRB5rm

Gcam ima night sight?

Vrh Dno