Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

@bojilica xeu beta od MIUI, a AOSiP od AOSP.
Ubacila aosip. Za sad radi odlično, pravo je osveženje da na zaključanom ekranu rade notifikacije kako treba. Jedino što se dosta više greje fon i sa 3h upaljenog ekrana baterija je na 54% deluje mi da baš curi baterija vrv zbog zagrevanja no imam još da čačkam i podešavam. Stock aplikacija kamere nije radila i nije mi dozvoljavao da instaliram bilo koju gcam sve dok nisam deinstalirala stock kameru. Sad mi radi normalno od bsg ali arnovu nema šanse da pokrene, probala sam sve žive verzije. Ubacila sam preko magiska miui kameru i čini mi se da mnogo ispadaju kvalitetnije fotke nego na xeu. Fluid ng mnogo bolji odziv nego kod mcaosp.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Meni nema pregrevanja, ni curenja baterije. Flešovao uz 10.2.1.0 firmware, stock kernel.
Što se tiče kamere ja sam iz twrp fleškvao patch koji radi super sa Arnovom (samo mora da se stavi prečica za selfije). Ako hoćeš mogu da ti uploadujem.

A generalno sam primetio da Magisk osetno uspori svaki rom. Od stock, preko xeu, do aosp. Zato ga više ne ubacujem nigde. Bar 10-20% izgubi na fluidnosti rom.

Meni nema pregrevanja, ni curenja baterije. Flešovao uz 10.2.1.0 firmware, stock kernel.
Što se tiče kamere ja sam iz twrp fleškvao patch koji radi super sa Arnovom (samo mora da se stavi prečica za selfije). Ako hoćeš mogu da ti uploadujem.

A generalno sam primetio da Magisk osetno uspori svaki rom. Od stock, preko xeu, do aosp. Zato ga više ne ubacujem nigde. Bar 10-20% izgubi na fluidnosti rom.
Jesi probao da iskljucis log i da po defaultu sve odbija?

^ Nisam nista podesavao ako pitas za Magisk. Samo flesujem iz TWRP i to je to. Sta to treba da se podesi, sta to znaci?

Kod mene se definitivno donji deo telefona brzo zagreje. Dovoljno je da uđem na fb na 2 min ili sad dok sam u Tapatalk. I gledam kako silaze % baterije. Probaću bez magisk-a.

Kod mene se definitivno donji deo telefona brzo zagreje. Dovoljno je da uđem na fb na 2 min ili sad dok sam u Tapatalk. I gledam kako silaze % baterije. Probaću bez magisk-a.

Ne znam sta dole ima da se greje, procesor je gore, jedino baterija.

Steta za mcaosp...bez greske od instaliranja, vuce me da menjam, jer nisam dugo :D al generalno nemam neke posebne zamerke

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Mogu li da zamolim za neki link ka detaljnom objasnjenju za instaliranje gcam, sa svim onim predradnjama? I jedno pitanje - da li ja, kao neko ko prilicno konta te stvari, ali nikad nije petljao sa softverom telefona, imam neku sansu da negde "pogresno skrenem" i slucajno sprzim telefon? :) Hvala unapred!

Ja sam ga malopre instalirao,plus sam flešovao poslednji Derp kernel sve radi kao podmazano.Jedino prednji hdr+ nisam mogao da rešim ali i bez njega mogu da živim.Definitivno Magisk koči ovaj telefon.Sa i bez njega je razlika u fluidnosti nebo i zemlja.

Meni Magisk u suštini treba samo za AdAway

Ja sam ga malopre instalirao,plus sam flešovao poslednji Derp kernel sve radi kao podmazano.Jedino prednji hdr+ nisam mogao da rešim ali i bez njega mogu da živim.Definitivno Magisk koči ovaj telefon.Sa i bez njega je razlika u fluidnosti nebo i zemlja.

Lepo ja kažem, Magisk go*no.

Što se tiče fixa za prednji hdr+ imam ja ove koji rade kad staviš posebnu prečicu za selfi ali mislim da ne rade sa Derp kernelom. Mogu da uploadujem pa da probaš ako te ne mrzi.

Lepo ja kažem, Magisk go*no.

Što se tiče fixa za prednji hdr+ imam ja ove koji rade kad staviš posebnu prečicu za selfi ali mislim da ne rade sa Derp kernelom. Mogu da uploadujem pa da probaš ako te ne mrzi.
Flešovao sam onaj fix od Nhappymann-a iz twrp-a i neće da radi.Ako nije taj fix,upload-uj pa da probamo
Ja sam na poslednjem Havoc-u. Koristim i Magisk sa patch-om za Google kameru, telefon je izuzetno fluidan, nisam primetio da ga Magisk usporava. Za tj. protiv reklama koristim Blokada aplikaciju.

A jel probao neko onu foru sa dns-om?

Prestao je problem zagrevanja, ne znam dal je do toga ali sakrila sam magisk. I još jedna bitna stvar, zvuk u sluškama je 30% jači nego na xeu.

Stigla maska sa alija, odlicno lezi.
@bojilica koliko sot-a izvuces?
17ba04d3801dcdff9e8d1b928189b699.jpg

To je staklena maska? Da li ostaju otisci na njoj?

Deluje da je kao jedna koja mi je stigla greškom pa je prodajem, ako jeste ta onda je kaljeno staklo pozadi.

@bojilica koliko sot-a izvuces?

Loše je ovo. Uvek min bude 6h korišćenja ekrana do nekih 30% kad ga stavljam na punjač. Play prodavnica i sure(zaboravih sinoć daga isključim) su radili 11hu pozadini. I koristim brzi punjač jer mi je tako praktičnije. Videću baš da ga testiram dok gledam filmove.
4ee6733403293af48482c1141dbacdb6.jpg

Poslednja izmena:
To je staklena maska? Da li ostaju otisci na njoj?

Kaljeno je staklo iza, ostajo otisci, ali je jako dobra maska, bas lepo lezi u ruci.
Ne mogu da ubodem dobar rom da se poklapa i gcam i sot i da nema bagova.Bas steta za mcaosp.

Poslednja izmena:
Izašao juče Pixel Experience CAF verzija. Kome ne treba customizacija, jedan od najstabilnijih ROM-ova.

Sa poslednjim ažueiranjima romova/kernela imam osećaj da su pogoršali stvari. Nekako nije to to kao što je bilo pre npr mesec dana. Probah pre neki dan par romova i takođe sam primetio kako procenti brže opadaju i jednostavno mi nije leglo. Za sada xeu +kangaroox rade za sve pare. Sad ću probati ovaj CAF pixel experience čisto da vidim razlikuje li se šta od ostalih mada nisam nesto siguran da vredi prelaska.

Ja sam porucio dve na tu foru sa "staklom" pozadi i obe su pukle prilikom skidanja, kad sam hteo da ocistim telefon. Malo se saviju i napravi se pukotina. Prebacujem se na slikonske. :)

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk

Meni bogami Mofijeva sa staklom pozadi dva puta padala na pločice i ništa. Jedino što se vide sitne ogrebotine.

Vrh Dno