Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Vjerovatno je kineska verzija sa global romom. Je li kutija crvena sa kineskim slovima?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Crvena kutija, nema kineskih slova, global version.

Uzeo sam 2 RN5: jedan je global, narandžasta kutija (vakuum) i engleski, drugi je došao u crvenoj kutiji, kineska slova i otključan bootloader sa weekly global romom.

Moj iz logica, crvena kineska kutija bila, otkljucan bootloader bio i instaliran global stock rom.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Može biti i narandžasta kutija (boja cigle) :) , vakum pakovanje, sve ispisano na engleskom...
Kako mogu da proverim da li je sigurno Global verzija?

Vidi ovo kakvo ti je
My device-Certification

7735a4ff3a8f51cc5ed2af2b3c03d5f6.jpg

Poslednja izmena:
Meni je taj certifikat totalno drugačije izgledao sa stock romom, sada sa xeu izgleda isto kao kod tebe.

Meni umesto Certification stoji Verification, i slika mi je kao tvoja. To znači da nije Global version? :mad:

Mislis da ima fora na zadnjoj strani.Global verzija imaju vise texta ispod loga, dok China ima blabla designed by Xiaomi
Na global poledjini treba da pise Model sa brojem nekim i da ima onaj znak CE dok to na Kini nema kod mene

Poslednja izmena:
Odeš u settings i pod certification vidiš ovo, to znači da je global telefon (bez obzira na rom).
1c1c1fb48fadda1e2f096ef37f1384e4.jpg
Meni je bilo ovako kao na slici sa global romom, bilo je još dosta toga, skoro čitava strana. Sada sa xeu samo ono od maloprije.
A 1000% sam siguran da je global telefon.

A i da ti je China nema veze.Isti su senzori samo sto ne podrzava Band 20 ako ti je bitan, u manjim sredinama gde je vecinom band 20 neces imati 4g vec h+.

Ovako je na Globalu, sve stock. Samo nije Certification već Verification.
32aa849dad62c8fe441c736c7319ac07.jpg

Edit: Malo je TT ubio kvalitet, ali vidi se.

Poslednja izmena:
Meni je bilo ovako kao na slici sa global romom, bilo je još dosta toga, skoro čitava strana. Sada sa xeu samo ono od maloprije.
A 1000% sam siguran da je global telefon.

I kod mene je ista situacija kao kod tebe. Bez brige, ta stranica se menja sa flesovanjem roma. S obzirom da je Xeu baziran na China romovima, logicno da ce imati taj sertifikat.

Moj je kupljen u narandzastoj kutiji sa global nalepnicom, dosao zakljucan sa global romom.

Kakav ti je punjač? Za nas ulaz?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Punjac ne mora nista da znaci. Ja sam dobio drugaciji punjac jer je moj telefon cini mi se za neko trziste u Juznoj Americi. Ali Global.

Svasta rade trgovci, kako ove radnje u Balkanskoj tako i ovi na KP. Svercuju telefone ko zna odakle, tako da ti moze svasta zapasti. Ali ako stoji na kutiji global nalepnica, onda nema brige. Cim je otkljucan BL a telefon "nov", znas da je nesto budzeno.

Mislis da ima fora na zadnjoj strani.Global verzija imaju vise texta ispod loga, dok China ima blabla designed by Xiaomi
Na global poledjini treba da pise Model sa brojem nekim i da ima onaj znak CE dok to na Kini nema kod mene

Imam to CE na kutiji.

Kakav ti je punjač? Za nas ulaz?

Za naše utičnice je.

A i da ti je China nema veze.Isti su senzori samo sto ne podrzava Band 20 ako ti je bitan, u manjim sredinama gde je vecinom band 20 neces imati 4g vec h+.

Je l' mogu negde da proverim koje band-ove imam?

Mozes,skini aplikaciju pa gledaj na kojoj si frekvenciji. Moraš malo da setas da bi se prebaxivao sa bazne na baznu stanicu[emoji23][emoji23]

Ne brigaj onda,ako je za.nas ulaz onda je global. Dolaze nekad sa otkljucanim bootloader om ,retko ali se desi.

Poslednja izmena:
Ne vidim ništa korisno u toj aplikaciji....možda zato što mi je kartica na pripejdu (ona ne može na 4G)

>9h SoT na dva dana koriscenja(tacnije dan ipo, juce ujutru skinut sa punjaca) , 70-30 Wi-Fi 4g, osvetljenje u proseku 30-40%, MiUI stable 10.2.1.0.
Screenshot_2019-02-04-02-58-13-484_com.miui.securitycenter.png Screenshot_2019-02-04-02-58-18-251_com.miui.securitycenter.png

5G???
d472bad93bec283a9976ec0e215bd11e.jpg

Могуће. Мада је обележено као 5G, па ми било чудно.

I kod mene se pojavljuje 5G i 2.4/5G .

Screenshot_2019-02-04-13-49-07-860_com.android.settings.png

Sta vas buni? Podesio sam moj ruter samo na 5g. Neko je ostavio obe frekvencije.

Meni umesto Certification stoji Verification, i slika mi je kao tvoja. To znači da nije Global version? :mad:
Ne bi smeo da je otključan bootloader, to se dešava na kineskim verzijama telefona. Ako je global verzija i imaš otključan bootloader, onda ga je neko prepakovao.

Sta vas buni? Podesio sam moj ruter samo na 5g. Neko je ostavio obe frekvencije.

Мене лично збунило јер сам мислио да је 5G мрежа, а не 5GHz, а тек сад почињу да избацују телефоне за 5G мрежу.

Мене лично збунило јер сам мислио да је 5G мрежа, а не 5GHz, а тек сад почињу да избацују телефоне за 5G мрежу.

Da, 5G mreza u Wifi delu. [emoji3]

Nacekacemo se mi da to stigne kod nas[emoji23][emoji23]

Vrh Dno