Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Na kom si regionu?
Ovde su nesto poboljsali na kameri?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Region Srbija...ne primecujem neke pomake u kameri....mislim da je i dalje bolja na miui 9Screenshot_2018-11-01-21-29-24-717_com.android.updater.jpeg

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Znate li da postavim na default Youtube aplikaciju da mi bude OGYouTube, nisam ni rutovao, niti ista radio, rom mi je stock da stockniji ne moze biti! :D

Onemogući default YouTube aplikaciju.

Ideš u Play prodavnicu, pa pomoć i povratne informacije gdje kucaš delete i izbaciće ti delete or disable apps... Klikneš to, nađeš YouTube i disable.

Vidim da se na miui forumu dosta zale na ovaj 10.3 update, i na miui 10 generalno. Pre svega tu je losa baterija, kamera losija i jos neke sitnice. Izgleda da cemo android 9 ili miui 11 morati da cekamo kako bi dosla neka poboljsanja :D

Moj telefon nece da salje sms jednom prijatelju koji je na 069 mrezi, napise sending faild, on je takodje za mene cesto nedostupan, samo za mene. Pre mesec dana sam mu poslao nekoliko poruka i sve bilo ok, ubrzo je to prestalo da radi. On meni moze da napise poruku uvek. Ocigledno je problem u mom telefonu kad nece da isporuci sms. Sad su mi stigle sms poruke od njega, a moram da mu odgovaram na viber :D

Imam identican problem, ne mogu da posaljem poruku jednoj osobi a do skoro sam mogao sve normalno, sad odgovaram na whats app recimo. Radi se o 063, tj telenor mrezi, ako uopste ima to neke veze. Ne znam do cega moze biti.

Ne znam sta moze da bude problem, menjao sam sva ziva podesavanja ali nista ne uspeva.

Da nije u blokiranim kontaktima? Probao da izbrišeš i ponovo dodaš kontakt? Da umesto 0 staviš +381? Ne znam šta drugo može da pomogne? Nije mi se dešavalo.

Vidim da se na miui forumu dosta zale na ovaj 10.3 update, i na miui 10 generalno. Pre svega tu je losa baterija, kamera losija i jos neke sitnice. Izgleda da cemo android 9 ili miui 11 morati da cekamo kako bi dosla neka poboljsanja :D

Ja Indijcima ništa ne verujem. Čitam često forum ali ništa pametno tamo nema...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Da nije u blokiranim kontaktima? Probao da izbrišeš i ponovo dodaš kontakt? Da umesto 0 staviš +381? Ne znam šta drugo može da pomogne? Nije mi se dešavalo.

Sad sam primetio da kontakt u sms pocinje bez 0 ili +381, dakle samo 69 i verovatno zbog toga nije hteo da salje. U kontaktima pocinje sa 069, cak mu nisam ja prvi slao poruku vec sam odgovarao na njegovu, bas je cudno da je nekako telefon izgubio tu nulu. Sad sam poslao sms na taj broj, ali sa 069 odmah mu je stigla poruka. U svakom slucaju hvala na predlogu, ne bih nikad ovo primetio da nisi pomenula da probam da izmenim kontakt :D

Jel ima neko resenje za proximity senzor ili da menjam *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*

Meni odlično radi, probaj ponovo odraditi kalibraciju.

Sad sam primetio da kontakt u sms pocinje bez 0 ili +381, dakle samo 69 i verovatno zbog toga nije hteo da salje. U kontaktima pocinje sa 069, cak mu nisam ja prvi slao poruku vec sam odgovarao na njegovu, bas je cudno da je nekako telefon izgubio tu nulu. Sad sam poslao sms na taj broj, ali sa 069 odmah mu je stigla poruka. U svakom slucaju hvala na predlogu, ne bih nikad ovo primetio da nisi pomenula da probam da izmenim kontakt :D

Nema na čemu. Ako se isto bude ponavljalo evo zamenske aplikacije za poruke https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.messaging
Treba samo podesiti da podrazumevana aplikacija za poruke bude Google poruke.

Flesham twrp i ubacujem gcam, nek mi je bog u pomoci [emoji3]

Radio sam kalibraciju vise puta i nista. I sa RN3 sam imao problem, sad i sa ovim...

Jel moze neko da preporucu slusalice? Gledam na aliexpres-u, ima za 2 dolara, ali ima i za 20. Jel nisu ove od 2$ neka kopija mozda? Mislim da je neko narucivao vec ovde pa ako moze link do prodavca sa alija

Radio sam kalibraciju vise puta i nista. I sa RN3 sam imao problem, sad i sa ovim...

Jel moze neko da preporucu slusalice? Gledam na aliexpres-u, ima za 2 dolara, ali ima i za 20. Jel nisu ove od 2$ neka kopija mozda? Mislim da je neko narucivao vec ovde pa ako moze link do prodavca sa alija
Ja sam uzela mi sluške za 4,5$ one koje je ovde neko okačio i pregrizao mi pas. Fino su radile tih 10-ak dana. Jedino je dugme za promenu muzike malo mekano pa ne znam da li pritisnem 2x ili jednom.
Ako ima neko da preporuči blutut slušalicu da se dobro čuje prvenstveno za vožnju kolima, za razgovore.

Ja sam pre 2god sa gearbest-a naručio Hybrid ili kako već, Xiaomi jelte. Nisam neki ekspert ali meni su skroz kul, i par ljudi što je probalo je reklo da je dobar zvuk. Dobra je izrada, bukvalno izgledaju kao prvog dana. Bile su nekih 20ak dolara.

Ako hoćeš original moj ti je savet da vidiš na gearbest. Često imaju i akcije, popuste, itd.

Zavisi od toga šta očekuješ od njih. Qkz recimo ima odličnih za 3-6 dolara. Za nešto ozbiljnije tu je KZ, meizu, t2 itd. Ja recimo trenutno koristim plextone bx343 i baseus s06 bluetooth slušalice. Napolju kad je frka i gužva ponekad malo štucne signal ali u stanu za šta ih primarno koristim su savršene.

@bojilica
Imas sada 11.11 na AEx Anker za 14€ ako nije mnogo. Nisam je koristio, ali jesam gomilu drugih stvari i sa Ankerom nema greske.

@durantula
Isto to..Izmedju 20 i 30€ mogu da se uhvate i bt slusalice, ali vrede svaki dinar.

Naručio sam masku za telefon na aliexpressu. Međutim stigla mi je poruka da ocenim masku a ona jos uvek nije stigla. Pa me zanima da li će stići uopšte? Pošto sam naručio pored te jos 2 i one su stigle jos pre 10ak dana, gde bih mogao to da proverim?

Danas probao Redmi 5 Plus. Prvo što sam primetio je da tasteri s desne strane, pre svega power taster ne "klikće". Tvrd je k'o kamen i nema uopšte osećaja da je taster pritisnut ili ne, iako telefon normalno reaguje na taster. Da li je isto i sa 5 Note slučaj?

Danas probao Redmi 5 Plus. Prvo što sam primetio je da tasteri s desne strane, pre svega power taster ne "klikće". Tvrd je k'o kamen i nema uopšte osećaja da je taster pritisnut ili ne, iako telefon normalno reaguje na taster. Da li je isto i sa 5 Note slučaj?
Meni su normalno klikabilni, reklo bi se taman.

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk

identicni su dugmici, ili je taj 5 plus bio razdrndan, ili tebi ne odgovara takav hod. Nisu klikabilni kao na nekim uredjajima koje sam pre imao. Ali su udobni za stiskanje

Vrh Dno