Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Kad otvoris jedno oko odma otkljucava,kad zmuris nece [emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Gde nadjoste opciju za face unlock? Ja je ne vidim.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ja prebacio na india i imam face id, lepo radi. Miui 9 je, jos nemam update za 10. Gubim li nesto ako mi region nije srbija?

Ja stavio region na rusija i ima... :D

Nisam mogao da cekam, instalirao sam miui 10. Evo sta sam video da je drugacije:
-gore u status baru su ikonice vece, sto mi ne odgovara bas
-face unlock radi brze i to poprilicno
-notification bar drugaciji
-vise podesavanja za velicinu fonta, mada meni bi odgovaralo nesto izmedju xs i s
-drugaciji multitasking mode, moracu da se naviknem na swipe levo-desno
-sve je nekako svetlije(poruke, kontakti, cak je i u toku poziva ekran svetao, nije vise ona tamna pozadina)
-gestures sada ima opciju da se vratis na proslu aplikaciju, ako povuces sa leve-desne strane i malo sacekas
-sto se performansi tice, ne vidim veliku razliku, mada ima vise slobodnog rama
-sada moze da se snima u 1080p 60fps, mada mi kvalitet videa nije nesto, moracu to jos malo da cackam

Ja prebacio na india i imam face id, lepo radi. Miui 9 je, jos nemam update za 10. Gubim li nesto ako mi region nije srbija?

Ne, samo dobijaš. Više tema, više opcija.

Vidim dobio sam i neke aplikacije koje mi ne trebaju :D

Zna li neko šta je ovo? I kakvo?
Ima drugarica na mate 10 lite, obična dva silikona. Donji i gornji deo. Nije skroz pripijen uz telefon, skine se lako, ne štiti od vode prsti ne klize lepo već zapinju. Meni se ne sviđa.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Ima drugarica na mate 10 lite, obična dva silikona. Donji i gornji deo. Nije skroz pripijen uz telefon, skine se lako, ne štiti od vode prsti ne klize lepo već zapinju. Meni se ne sviđa.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Nisam video uzivo ali mislim da je nevidjena glupost ima na aliju za oko 1 evro

Prvi put kad sam prebacio na India region na miui 9 dobio sam neke nove app koje sam sve izbrisao. Posle toga sam vratio na Srbiju. Sad kad sam sa miui 10 presao na India dobio sam samo jednu app koju ne mogu da obrisem i jako me nervira. Kako da sklonim ovo gov*njce?
edbc1590b83eae500bddb101a0c5d9c8.jpg

Nikako, mora root.

A molim te šta te smeta jedna aplikacija? To je njihova verzija Play store-a i ništa ne radi. Mislim kao da imamo 3 godine stare mobitele pa se brinemo oko praznog mjesta ili ram-a...

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk

Pa to, ionako uvek napravim jedan direktorijum gde gurnem sve aplikacije koje mi ili uopste ne trebaju ili ih jako retko koristim i samo sutnem tu ikonu na neki 3-4 ekran levo ili desno :D

Jos mi nije stigao telefon kod prodavca gde sam planirao da uzmem sve rasprodato, al sutra valjda dobija, taman u medjuvremenu stigla 10tka tako da je sve cool, jedva cekam da bacim telefon u upotrebu :)

Prvi put kad sam prebacio na India region na miui 9 dobio sam neke nove app koje sam sve izbrisao. Posle toga sam vratio na Srbiju. Sad kad sam sa miui 10 presao na India dobio sam samo jednu app koju ne mogu da obrisem i jako me nervira. Kako da sklonim ovo gov*njce?
edbc1590b83eae500bddb101a0c5d9c8.jpg

Instaliraj poco launcher, sve je skoro pa isto kao na miui launcheru, ali imas app drawer, pa mozes na pocetni ekran da stavis ikonicu koju hoces... :)

Nije nesto ovaj face unlock. Lepo radi, ali radi i kad ne treba. Na primer, ne gledam u telefon, glava mi je okrenuta malo na levu ili desnu stranu, ili kad mi je jedno oko zatvoreno on se otkljuca :D

Kako mogu jos da apdejtujem posto mi nije nista stiglo...

Instaliraj poco launcher, sve je skoro pa isto kao na miui launcheru, ali imas app drawer, pa mozes na pocetni ekran da stavis ikonicu koju hoces... :)
Ma nije tolika frka...nego eto radi me ocd pa ne volim bespotrebne app na telefonu.
Inace moze li se ovaj FU koristiti i za otkljucavanje zakljucanih aplikacija? Ja ne mogu da nadjem. Daje mi samo fp i pin/pattern.

To su nagadjanja po meni, Redmi 5 i 5 plus su izasli isto krajem prosle godine a Redmi note 5 tek na prolece.
Mozes misliti prodaju displej na aliexpresu za telefon koji ne postoji i koji se nece pojaviti bas uskro, ne pije mi to vodu bas. A i taj SD660 je malo stariji procesor, voleo bih da vidim neki noviji procesor u sledecem note telefonu, tipa SD670 bar.

Ako ce note 6 u prednosti biti samo za sd660 i malo bolje kamere onda se ne isplati cekati. Bateriju sigurno nece imati vecu od 4000mah, ram ce biti u istom rasponu koji ima note 5. Ekran vrv oko 6". Mozda govorim pristrasno, ali tesko da ce note 6 biti popularan kao note 5, pre svega zbog mi a2 i poco f1. U svakom slucaju navijam za xiaomi, nek naprave nesto dobro i povoljno kao sto je note 5 sada. Ja bih voleo da vidim jos manje ivice oko ekrana, procesor jaci od sd660, bolji ram managment i sto bolje kamere.

I ako moze sve to za jedno 150e max :D

Sent from my Redmi 5 using Tapatalk

Moze 250e pocetna :D

Vrh Dno