Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

A moze i snap 710 sto da ne. [emoji4]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ne mora za 150e, da ubace SD 710 ili 670 i malo poprave kamere i neke sitnice i slobodno mogu da stave 250e, kupicu ga. Samo mi fali malo jaci procesor u ovom note 5 telefonu da bio skoro pa savrsen. Ok i dizajn bi mogli da porave tj. da smanje ivice, ali dobro ima i bitnijih stvari od toga.

Večita tema,kada izađe željeni model hoće li mu pasti cena,kada mu padne cena oni najave nov model pa onda da li sačekati nov model koji kada izađe da li ćemu pasti cena...
Kupiš telefon,koristiš šest meseci,prodaš i izgubiš 50e,kupiš nov model...

Stigao fon ! Woot ! :D

Stavio sam region na Indiju kako se ovde preporucuje da probam taj famozni face unlock :D Pronasao mi je prvo update za 9.5 MIUI nije odmah 10 nasao, valjda moram prvo ovaj da stavim pa posle na 10 ?

Za sada mogu samo bas kratke prve utiske.

Telefon lepo lezi u ruci, veoma slicne velicine je mog starog Note 2 pa sam vec ispraksiran jednom rukom :D Ekran izgleda odlicno na Note 2 me malo nervirala zuckasta bela ovde je onako prava bela kao sto sam navikao na PC-u :D
Prednje staklo je fino obradjeno sa onim blagim ivicama ne grebe prste ko na Note 2 ostra ivica, pozadi aluminijum ima odlican feel pod prstima ne kontam kako ljudi mogu one plastike i gume da stavljaju na ledja, nikada case nisam koristio niti cu :)

Citac za otisak prsta je fantasticna brz, bukvalno istog momenta se ukljuci ekran, mnogo brze nego da pritiskas taster. Samo noob pitanje moze se staviti vise otisaka da prepoznaje, recimo kaziprst leve i desne ruke ?

To je to, nista drugo necu da probam dok ne stavim zadnji MIUI pa ide detaljnija proba.

Poslednja izmena:
Samo noob pitanje moze se staviti vise otisaka da prepoznaje, recimo kaziprst leve i desne ruke
Cestitam, nek te dobro sluzi.
Sto se tice pitanja, mozes staviti vise slobodno, i ja sam na mom RN4 stavio kaziprst leve i desne ruke, imas u podesavanja da dodas jos.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nillkin imao jutros prvi test. Telefon ispao sa pola metra visine na parket i pukne baš na ivici gde nema zaštite na Nillkinu(gore). Da nije bilo zaštitnog stakla...jbš ovakvu zaštitu kad ne štiti sve, a nije baš jeftina za ono što nudi.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Mozes misliti prodaju displej na aliexpresu za telefon koji ne postoji i koji se nece pojaviti bas uskro, ne pije vodui taj j sledecem note telefonu, tipa SD670 bar.

Na osnovu informacija ljudi iz industrije, Redmi note 6 ima 3/3GB i 4/64GB varijantucona izmedju 200 i250e
Izlazi krajem septembra ili sredinom oktobra.

Nillkin imao jutros prvi test. Telefon ispao sa pola metra visine na parket i pukne baš na ivici gde nema zaštite na Nillkinu(gore). Da nije bilo zaštitnog stakla...jbš ovakvu zaštitu kad ne štiti sve, a nije baš jeftina za ono što nudi.

Zato sam ja izbacio Nilkkin u startu, Mofi je odlican za sada.

Ovo znaci da je bootloader otkljucan?
Kako sad da ubacim twrp da bih instalirao Gcam?
8348598e7198eaf90550cdf0d60aa3e8.jpg

Imas YouTube imaš xda, pa sta ti je lakše, samo kucaj Redmi note 5 twrp izaći će ti rezultati.

I onda kažu da zaštitno staklo ne vredi. Vredi i te kako. 2 telefona su mi ispala i oba je spasilo zaštitno staklo. A maske su obe comicell.

Ako je ovo tačno, neće biti neki veći upgrade plus će imati noč. Moje mišljenje je da će procesor biti ili 660 ili možda ostanu na 636.
ad9e2703ac76ad702ef788d57576f10e.jpg

Preporuka još jednom za CHYI zaštitna stakla. Odradilo svoju zaštitu za svega 2$.
b5819f80816a11034cfd9497d0190023.jpg

Znaci dobitna kombinacija je CHYI staklo + Mofi maska ?

Neko sa utiscima o MIUI 10? Mozda neki bagovi? Ne odradih update za sad. Odlučio sam se da čekam...

Vidim ovi Indijci pišu svašta. Kod nekih veliki battery drain, ikone koje nisu optimizivane, hotspot ne radi, fingerprint sporo otključava...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Poslednja izmena:
meni sve radi ok, jedino kad se snima 60fps ume prilično da seče preview, ali video je ok.

u stvari, ume da obori fps kad ima manje svetla, ali kad ima dovoljno svetla - video je dobar.

Poslednja izmena:
Imam bagove na miui 10...sve su neke sitnice, ali to je zato sto nisam vratio na fabricka podesavanja posle apdejta...ako me ne bude mrzelo, moracu to da uradim... :D

Neko sa utiscima o MIUI 10? Mozda neki bagovi? Ne odradih update za sad. Odlučio sam se da čekam...

Vidim ovi Indijci pišu svašta. Kod nekih veliki battery drain, ikone koje nisu optimizivane, hotspot ne radi, fingerprint sporo otključava...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Ma stavljaj slobodno i ne razmisljaj, ja ga drndam vec dan ipo na miui 10 i nema nikakvih problema i bagova. Rano je da kazem za bateriju ali losija nije sigurno.

Stobse tice Nilkina nikad mi se nije ni svidjao, bas sto ne stiti kako treba sve a jos je i skup.

Isto i kod mene, sve odlicno radi na MIUI 10, jedino sto mi se ne svidja izgled ikona.

Možeš uvek da promeniš ikone.

Zato sam ja na 4pda. Uvek ima sve.

Ja sam pre nedelju dana preso sa Mi A2 na RN5 i procitao sam ovde na forumu da je izaslo azuriranje na global stable MIUI 10. Probaj iz aplikacije updater/ажурирања izbrisi sve podatke pa ti mozda onda izbaci update na 10ku, ako ga nisu sklonili. Pravo osvezenje u odnosu na stock android, moj prvi telefon sa MIUI sistemom i mogu reci da sam odusevljen, baterija je dosta jaca u odnosu na A2 i nema nikakvih problema sa proximity senzorom kao sto imao na A2.

Ja sam pre nedelju dana preso sa Mi A2 na RN5 i procitao sam ovde na forumu da je izaslo azuriranje na global stable MIUI 10. Probaj iz aplikacije updater/ажурирања izbrisi sve podatke pa ti mozda onda izbaci update na 10ku, ako ga nisu sklonili. Pravo osvezenje u odnosu na stock android, moj prvi telefon sa MIUI sistemom i mogu reci da sam odusevljen, baterija je dosta jaca u odnosu na A2 i nema nikakvih problema sa proximity senzorom kao sto imao na A2.

Znači više preporučuješ RN5 nego A2? Koliko je otprilike u procentima razlika između kamera?

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

Znači više preporučuješ RN5 nego A2? Koliko je otprilike u procentima razlika između kamera?

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока
Moj glas ide za RN5. Kamera je nekih 20-25% bolja na A2 i brze prebacuje od auto moda na portret. Kvalitet izrade jeste bolji na A2 ali to mi nije bitno jer svaki telefon nosim u case-u.

Isplati li mi se menjati moj RN5 ,4/64 za Xiaomi Pocophone 6/64 uz moju doplatu od 110 evra?
U principu sam ja prezadovoljan sa mojim RN5 nego mi čovek ponudio tu varijantu.

Pa ako ti ne trebaju pare, isplati se.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Jel istina ako rootujem da necu moci dobijati OTA apdejtove?

Nazad
Vrh Dno