Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Najbolje da uzmeš šta hoćeš. Možda i neki drugi telefon. Doći po savet i gurati svoju priču neku nikad ne ide.

:) nije kasno, onda kupis memorijsku od 32gb i prosiris prostor a memorijska je uvek bolji izbor od memorije telefona :)

Bez nervoze samo pitam, ti das savet koji po meni ne pije vodu i razmenjujemo misljenja ili mislis da si najpametniji ida sve znas pa to sto kazes mora biti tako?

:) nije kasno, onda kupis memorijsku od 32gb i prosiris prostor a memorijska je uvek bolji izbor od memorije telefona :)

ram memoriju ne mozes dopuniti to je poenta, a posle nekog vremena ce ti zatrebati sigurno. Memorija telefona je bar meni uvek bolja, do sad mi nikad nije riknula, a dosta sd kartica jeste ...
Pa ti onda razmisli dal ti je bolje sad dati 20e za ram i vise memorije ili 20+ eura samo za memorijsku :wave:

Drugar ima problem kad koristi dve sim kartice. mts i telenor, gubi signal ili veoma slab. Puca mu tom razgovara no-stop. Globalna verzija telefona. Ima neki lek ili da vraca telefon?

ram memoriju ne mozes dopuniti to je poenta, a posle nekog vremena ce ti zatrebati sigurno. Memorija telefona je bar meni uvek bolja, do sad mi nikad nije riknula, a dosta sd kartica jeste ...
Pa ti onda razmisli dal ti je bolje sad dati 20e za ram i vise memorije ili 20+ eura samo za memorijsku :wave:

E to je odgovor :) meni bas kontra riknuo tel a slike mi ostale spasene na kartici, mada u pravu si generalno. Nije velika para za doplatu. Hvala na strpljenju :)

Drugar ima problem kad koristi dve sim kartice. mts i telenor, gubi signal ili veoma slab. Puca mu tom razgovara no-stop. Globalna verzija telefona. Ima neki lek ili da vraca telefon?
S obzirom da se niko nije žalio na taj problem, onda može biti da je problem u mrežama? Nek proba obe kartice u neki drugi dual sim. U kojem režimu su podešene te kartice? Obe na 2g,obe na 3g, obe na 4g?

Bez nervoze samo pitam, ti das savet koji po meni ne pije vodu i razmenjujemo misljenja ili mislis da si najpametniji ida sve znas pa to sto kazes mora biti tako?
Dobro si primjetio @Djilkos jeste nervozan tip, ali ipak ti je dao i dobar savjet.

Shvatićeš to ako ne danas onda onog trenutka kada ti softver (recimo FB) pokaže kako ti nedostaje malo RAM memorije.

Upravo tih 1GB može znatno da produži vijek kvalitetne upotrebe telefona.

Ranije se to vidjelo na modelima sa 1GB i 2GB.
Upravo sada se ta razlika vidi između telefona sa 2GB i 3GB, ...

4GB bez razmišljanja.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Mislim uzimati sa tri gb za 1000 dinara manje je suludo. Prosto suludo

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Dobro si primjetio @Djilkos jeste nervozan tip, ali ipak ti je dao i dobar savjet.

Shvatićeš to ako ne danas onda onog trenutka kada ti softver (recimo FB) pokaže kako ti nedostaje malo RAM memorije.

4GB bez razmišljanja.

To sto je nervozan to je njegov problem forum je tu za pitanja i odgovore a ne za nervozne tipove, plus mi nije dao nikakav odgovor na moje pitanje. Mozda je moje pitanje bilo glupo ali ja nisam nasao telefone sa razlikom od 10e vec na KP razlika 25e pa reko sto da bacam pare ako u radu nema primetna razlika. Hvala na odgovoru

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Slazem se da je suludo za tu razliku uopste se razmisljati, pa se onda zapitam sto su budale ovi Kinezi ponudili dva telefona 3/32 i 4/64 a razlika 10e. Ko ce im onda kupiti 3/32?

Zdravo ljudii, ja sam nov ovde, vidim da ste dosta komentarisali ovaj telefon..Razmisljam da ga uzmem pa me interesuju utisci vasi..nakon 7,8 meseci koriscenja, da li se kvari, koliko je pouzdan, kako baterija drzi..da li se isplati uzimati? Konkretno RN5 4/64 :)

Slazem se da je suludo za tu razliku uopste se razmisljati, pa se onda zapitam sto su budale ovi Kinezi ponudili dva telefona 3/32 i 4/64 a razlika 10e. Ko ce im onda kupiti 3/32?

Razlika je oko 4000 hiljade,a ne 1000 dinara.

Fora je što ti si došao po savet, jel tako, jer se ne razumeš logično. Dobio si koliko 4-5-6 odgovora da uzmeš 4/64 i ti furas, ali meni je dosta 3/32.

Šta čovek onda da ti odgovori?

Ne znam koga ubedjujes nas ili sebe. Ne može ti niko pomoći, jer ti misliš da ti je dosta 3/32. Ako tako misliš kupi, dodji sutra i reci uzeo sam, a ne bespotrebno spamovati temu sa jednim te istim ljudi kažu jedno, ti odgovaras drugo.

Gomila ljudi me smara u okolini šta da uzme, jednom, dva puta ponovim šta da se uzme, on/ona na kraju uzme nešto drugo što je on/ona zacrtao/la i posle kreće kukanje, a onda mi je drago, jer se pravio/la pametna, umesto pametnijeg da posluša, ne pametnijeg, nego nekog ko se razume u materiju.

Pre sam baš gubio vreme, danima tražio telefon, kad sam video da sam samo gubio vreme, drugačije sam okrenuo to. Plus nisam imao nikakve koristi. Tako da kažeš jednom, hoće da te posluša, neće, nije ni bitno.

Fora je što ti si došao po savet, jel tako, jer se ne razumeš logično. Dobio si koliko 4-5-6 odgovora da uzmeš 4/64 i ti furas, ali meni je dosta 3/32.

Šta čovek onda da ti odgovori?

Ne znam koga ubedjujes nas ili sebe. Ne može ti niko pomoći, jer ti misliš da ti je dosta 3/32. Ako tako misliš kupi, dodji sutra i reci uzeo sam, a ne bespotrebno spamovati temu sa jednim te istim ljudi kažu jedno, ti odgovaras drugo.

Gomila ljudi me smara u okolini šta da uzme, jednom, dva puta ponovim šta da se uzme, on/ona na kraju uzme nešto drugo što je on/ona zacrtao/la i posle kreće kukanje, a onda mi je drago, jer se pravio/la pametna, umesto pametnijeg da posluša, ne pametnijeg, nego nekog ko se razume u materiju.

Pre sam baš gubio vreme, danima tražio telefon, kad sam video da sam samo gubio vreme, drugačije sam okrenuo to. Plus nisam imao nikakve koristi. Tako da kažeš jednom, hoće da te posluša, neće, nije ni bitno.

Ima istine u tome sto si rekao, ali ajde da se ne ponavljam, telefone koje sam ja nasao na KP razlika 25e, i postavio logicno pitanje, za moje potrebe da li vredi dati tu razliku ma koliko nekome mala bila, nisam *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* da ne shvatam da je 4gb bolje od 3gb nisam to ni pitao, moje pitanje je bilo da li cu nesto izgubiti mnogo ako uzmem tel od 3gb i ustedim neki dinar, nista vise. Dobio sam odgovore hvala vam i to je to. Plus meni nisi dao konkretan odgovor pa da sam te ja ponovo pitao, zar ne?

Nećeš izgubiti ništa sada, za mesec dva, tri, pet. ALI niko ne može da ti garantuje kasnije kad malo aplikacije ogladne i kamera SW napreduje da će biti dosta. Jedino ako ne misliš kasnije da menjaš za 4/64 uz doplatu, ali to će kasnije izaći malo skuplje nego sad da uzmeš odmah.

Nećeš izgubiti ništa sada, za mesec dva, tri, pet. ALI niko ne može da ti garantuje kasnije kad malo aplikacije ogladne i kamera SW napreduje da će biti dosta. Jedino ako ne misliš kasnije da menjaš za 4/64 uz doplatu, ali to će kasnije izaći malo skuplje nego sad da uzmeš odmah.

Hvala na savetu. Takodje sam bio u nedoumici da li se isplati kupiti 25e skuplju 4/64 verziju. Da li ocekujes da ce cena od 200e pasti za mesec dana?

Možda padne 5e. Možda.

e sa ovim sam vec zadovoljan, nije nznm ni ja koliki sot, ali nisam primetio da mi onako brzo pada baterija, a okej sam koristio..to mi je bitno :)
3e52b122b86b955924d24430e6c0d9a5.jpg

5 sati awake... Jesi slušao muziku možda?

Jesam, al tipa 4 prevoza hahaha jutros na putu pa u povratku i malopre put pa povratak, npr po 20ak min

00c40d97c6dec927ee8417a2c9950c09.jpg

0f20e08e01632c22a18dc7b4993b0f69.jpg

bd927c60b2b673df5be38ae5b7232465.jpg

edit juhu nasao sam kako da napravim spoiler :D

Poslednja izmena:
Ne gasim 4g, niti wifi, osvetljenje na auto, igrao malo neku igricu, kamera dosta koriscena, insta, fb, itd. To je to, mislim da vise nema potrebe pricati o bateriji na ovom telefonu. Kad ce miui 10 na ota oficijalno? :D laguje li portret kamera na custom romovima?? Na stok treba oko 5+ sec da prvi put pokrene portret mod na zadnjoj.
5e2edce13a165fbb8a8dc3c7b2118c1a.jpg

i kako onda da ne tripujem sta je sa mojom bat..sigurno jma nesto sto crpi :D
msm dobro jau odnosu na ^ imam 3h razgovora..i 5h awake (sto i nd znam sta mu znaci, kapiram da ga budi iz deep sleep ali sta toliko) al opet. realno osim wapp i tt moj app use je uzas, sta je sve ovo :D

Poslednja izmena:

4GB bez razmišljanja.

Kad smo kod fb ni na ovoj verziji od 4gb ne radi kako treba. Juče bilo ažuriranje, pola sata otvara komentare, zahteve za prijateljstva. Ništa ne radi kako treba. Odem preko Chroma, napravim prečicu, učitava brzinom svetlosti i nema curenja baterije na fb app. Sreća da nije više sistemska aplikacija.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

i kako onda da ne tripujem sta je sa mojom bat..sigurno jma nesto sto crpi :D
msm dobro jau odnosu na ^ imam 3h razgovora..i 5h awake (sto i nd znam sta mu znaci, kapiram da ga budi iz deep sleep ali sta toliko) al opet. realno osim wapp i tt moj app use je uzas, sta je sve ovo :D

Ma nemoj se nervirati svako ima drugačiji usage, tako da i varira sve.

d8dc7cd1e0e03c2560f6abd81356200a.jpg

Zbog toga je SoT najgluplji nacin da se meri baterija....

Pustite jedan video klip na repeat pa merite bateriju, ili samo muziku sa ukljucenim ekranom ili bilo sta sto je konstantno, a ne porediti babe i zabe *mjau**mjau**mjau*. Jedan prica 3h, drugi ima 3 min price, ali cacka stvari u browseru, treci ima 3h igranja neke zahtevne igre itd.. i onda uzmu i ta trojica poede SoT I mean rly lol

Ja tvrdim da mi je instaliranje Viber-a, koji koristim jednom mesečno, oduzelo 1 sat SOT-a, al *mjau**mjau**mjau*.

A dobro manje vise koliko iznosi sot, bitno mi je da nemam nista sto bespotrebno budi uredjaj i trosi bat, eto ako ste nedto videli u onim ss vi recite, samo zato kacim :) hvala i svakkm slucaju, docekao sam da prvi put imam ujutru 100% obrnuo sam krug,u gl sam punio ma sred dana kad se isprazni, pa cu sad da obrisem gsam i necu pratiti vise :D

Stigla mi je Mofi maska, odlicno izgleda, stiti ivice telefona maksimalno jer je podignuta.Super maska ;-)

Od najnovijeg beta ažuriranja 8.9.13 nije moguće instalirati global rom na China Niti obrnuto. Hoće da se zaštite od ovih što prodaju China telefone sa global romom. Nešto kao ARB, ako budu implementirali na nivou firmwarea, moći će da se zaobiđe kao i arb. Naći će se neko rešenje svakako ali na sve načine pokušavaju da odvrate ljude od rutovanja i sličnih stvari.

Nazad
Vrh Dno