Utisci posle nekoliko dana: baterija fantasticna, ekran odlican, cak i na suncu, ne kazem da je najbolji u klasi, ali vise nego dovoljno dobar. Brzina otvaranja aplikacija odlicna, ram managment moze se reci los, i pored toga telefon deluje dosta fluidno. Probao sam PUBG Mobile i radi odlicno, bez seckanja i grejanja, odigrao celu partiju, zavrsio prvi

Kvalitet fotografije odlican na obe kamere, devojke su posebno odusevljene portret efektima. Samo koriscenje kamere moze biti frustrirajuce jer ne mogu da pogledam siku cim je odradim, moram da sacekam sekundu do dve pre nego sto otvori sliku iz kamera aplikacije, verovatno softveru treba malo vremena da obradi sliku cak i kad nista od efekata nije ukljuceno. Ponekad kamera previse osvetli sliku pa se mora voditi racuna o tome prilikom slikanja. Bilo bi lepo da ima pravi manual mode i raw opciju kao huawei, ali sta je tu je. Da bi se pocelo sa snimanjem videa treba sacekati oko 2 sekunde po pritisku na record taster. Paljenje portret moda na zadnjoj kameri traje oko 3 sekunde. Citac otiska savrsen. Telefon odlicno lezi u ruci, uz malo akrobacija mogu da ga koristim jednom rukom. Kao sto je jedan clan foruma vec pomenuo (mislim da je to bio Djilkosh) postoji bug u prikazivanju potrosnje baterije, pokazuje losije rezultate nego sto zapravo jesu pa ako zelite da znate tacnu potrosnju skinite neku aplikaciju za te stvari. Silikonski case koji se dobija je nista specijalno, dosta je labav, dobar dok se ne nadje nesto bolje, planiram da ga zamenim nekom futrolom na preklop sa aliexpressa. Weather widget se ne refresuje samostalno, mora se kliknuti na njega da bi se videla trenutna temperatura. Sve u svemu moze se reci da je telefon super, mora se uzeti u obzir veoma povoljna cena telefona, nisam se pokajao sto sam ga kupio. Sreca u nesreci je sto su sve pomenute mane uglavnom softverski problem pa se moze ocekivati da se one otklone nekom novom verzijom. Kad smo kod softvera, zna li se kad ce miui 10 stici oficijalno preko ota? Gledao sam kako izgleda na youtube i bas mi se svidja. Za gcam potreban root ili nesto slicno sto utice na garanciju??