Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Zdravo ljudii, ja sam nov ovde, vidim da ste dosta komentarisali ovaj telefon..Razmisljam da ga uzmem pa me interesuju utisci vasi..nakon 7,8 meseci koriscenja, da li se kvari, koliko je pouzdan, kako baterija drzi..da li se isplati uzimati? Konkretno RN5 4/64 :)

Da li je verzija koju vecina kod nas prodaje ova ?

https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_5_ai_dual_camera-9120.php

Vidim po oglasima 4/65 sa 636 soc i 2 kamere na ledjima, to bi trebalo da je to right ?
Posto ima ona Pro verzija koja ima 2 kamere, ali ke 625 soc i obicna verzija koja ima samo jednu kameru, pa sam procesom eliminacije zakljucio da je taj, al reko da pitam :D

Prvo sam hteo da idem na A1, pa na A2 Lite (A2 full mi je 30-40e preskup sobzirom da nema sd slot).

Pa sam naleteo na ovaj deluje mi kao idealna sredina.

Sta vi mislite kada se poredi sa njima da sada uzimate menjali bi ili bi ponovo uzeli Note 5 AI ?

to je to. imas samo "jedan" redmi note 5, a to je 636 i 4 ili 6GB rama. Ostalo je redmi 5 plus ili neki drugi model. Treba dodati u naslov teme, pogledati prvi post teme, jer tamo ima objasnjeno

Ima rn5 i sa 3gb rama, ali ga je nerezonski kupovati. Inace ne postoji rn5 sa 625. To je r5+.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Da li je verzija koju vecina kod nas prodaje ova ?

https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_note_5_ai_dual_camera-9120.php

Vidim po oglasima 4/65 sa 636 soc i 2 kamere na ledjima, to bi trebalo da je to right ?
Posto ima ona Pro verzija koja ima 2 kamere, ali ke 625 soc i obicna verzija koja ima samo jednu kameru, pa sam procesom eliminacije zakljucio da je taj, al reko da pitam :D

Prvo sam hteo da idem na A1, pa na A2 Lite (A2 full mi je 30-40e preskup sobzirom da nema sd slot).

Pa sam naleteo na ovaj deluje mi kao idealna sredina.

Sta vi mislite kada se poredi sa njima da sada uzimate menjali bi ili bi ponovo uzeli Note 5 AI ?
To je ta verzija. Ja sam presao sa a1 na note 5. Dvoumio sam se izmedju a2 i note 5.

A2 ima malo bolji procesor (mislim da se u normalnom radu ne oseti razlika, mozda kod nekih zahtevnijih igrica), bolje kamere, ceo je od metala, ima usb C, android one. Mane A2 su baterija od 3000 mah, ne podrzava mikro sd karticu, nema 3.5mm ulaz za slusalice. Ajde sto nema ovo drugo dvoje, ali ja nisam mogao da predjem preko toga da ima malu bateriju (nekom ko ne koristi toliko telefon preko dana moze i da izgura dan, ljudi su imali od 4-6h sota)

Sa druge strane RN 5 je po mom misljenju zaokruzeniji uredjaj. Pored toga sto ima za nijansu slabiji procesor i kamere, ima sve ostalo sto A2 nedostaje(3,5mm, sd slot, baterija 4000mah). Mane RN 5 su mikro usb port, nije ceo od metala (ima plastiku na vrhu i na dnu), po meni ove mane su zanemarljive. Takodje RN5 ima miui, nekom to mozda smeta, ja sam se odmah navikao iako sam presao sa android one.

Kljucna stvar zasto sam uzeo RN5 je baterija, a druga stvar je sto je jeftiniji oko 30e. Eto, nadam se da sam ti pomogao. :)

Jeste rn5 zaokruženiji, da ima SD660 bio bi savršen. Multi core skor od SD660 je 15 posto slabiji od SD835, što je odlično.

^ slazem se...ja sam kupio A2 full i u startu sam imao ideju prodaje i kupovine rmn5 sto se i desilo, al sam se zapitao na kratko, da li i zasto dati sansu A2 al bas taj deo sa baterijom je prebacio.
Kamere su odlicne, juce slikao neki rodj, i evo dobio malopre pitanje od korisnkka samsunga ovaj neki novi note -koji ti je to telefon? :D
Stvarno je sjajan, to za procesor nema sanse da primetis, memorije koliko volis, kamere su stv super, baterija top..bas nemas za sta da se razmisljas.
Ta prica miui i androidone..ubacis neki launcher i to je to, a ako si raspolozen za igranje, neki custom rom i to je to.

Poslednja izmena:
Hvala momci uzimam danas/sutra Note 5 pa se javljam sa utiscima :)
Posto sam skoro 3 godine na MIUI navikao sam se skroz na njega tako da mi nije mana sto nije cist Android, a ostalo mi sve deluje super !

Odličan je RN5. Svideće ti se.

Kako vam radi spajanje na Win pc?
Meni nikako. Ispadne usb opcija, odaberem mtp ili prijenos podataka ili slike ali u windowsima se ništa ne mjenja, ne pokazuje ga.
Vidim po netu da treba usb debuging paliti ali to mi je malo glupo raditi svaki puta kad mi treba...

Poslano sa mog Redmi Note 5 koristeći Tapatalk

Kod mene radi normalno na win10. Ubacim odaberem prenos podataka i on ga učita kao disk.

Meni sve normalno, mada ne kačim telefone nikad na komp, sem kad se flesuje. Ostalo uvek flesujem preko twrp-a, samo kad mi treba za neki telefon fastboot onda koristim komp.

Što ne koristiš wifi transfer? Ne drndas se sa kablovima.

Kako vam radi spajanje na Win pc?
Meni nikako. Ispadne usb opcija, odaberem mtp ili prijenos podataka ili slike ali u windowsima se ništa ne mjenja, ne pokazuje ga.
Vidim po netu da treba usb debuging paliti ali to mi je malo glupo raditi svaki puta kad mi treba...

Moras da upalis usb debuging da bi se povezao, ali nema potrebe svaki put da ga palis, jednom ga upalis i to je to, ostaje upaljen.

Debugger je za "developere" i nije zarad svakodnevng kačenja.
Kod mene na kompu sve fercera besprekorno i fon se prikazuje kao externi disk. Neke drajvere si zeznuo pa zato neće. Pomoći nema (pokupavao sam već, mada probaj mi pc suite da instaliraš). Samo win reinstall je upalio kod mene...

Poslednja izmena:
Nema logike da radi win reinstall. Probaj sa drugim USB kablom ili pokušaj da staviš na zadnje umesto na prednje USB-ove.

Debugger je za "developere" i nije zarad svakodnevng kačenja.
Kod mene na kompu sve fercera besprekorno i fon se prikazuje kao externi disk. Neke drajvere si zeznuo pa zato neće. Pomoći nema (pokupavao sam već, mada probaj mi pc suite da instaliraš). Samo win reinstall je upalio kod mene...

Zasto nije zarad svakodnevnog kacenja?
Meni nije htelo nikako da se poveze dok nisam to ukljucio, a i mnogim drugima. Nije mogao komp da ga prepozna nikako, a koristio sam razne telefone i nikad nisam imao problema sa tim.

Meni sve normalno, mada ne kačim telefone nikad na komp, sem kad se flesuje. Ostalo uvek flesujem preko twrp-a, samo kad mi treba za neki telefon fastboot onda koristim komp.

Što ne koristiš wifi transfer? Ne drndas se sa kablovima.
Kako koristiš twrp kad se sa svakim restartom briše? Hoću sad da ubacim onaj fix za gcam pa moram ponovo da mu ubacujem twrp. Probala red wolf i on se briše, vrati mi na stock.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Koristim official, ne koristim te custom budzene, flesujes img fajl u twrp i kasnije magisk i to je to. Ostaje.

Od 5h do 10h u zavisnosti od korišćenja.

Bilo je pitanje dana. Svakako dobra vest.

Utisci posle nekoliko dana: baterija fantasticna, ekran odlican, cak i na suncu, ne kazem da je najbolji u klasi, ali vise nego dovoljno dobar. Brzina otvaranja aplikacija odlicna, ram managment moze se reci los, i pored toga telefon deluje dosta fluidno. Probao sam PUBG Mobile i radi odlicno, bez seckanja i grejanja, odigrao celu partiju, zavrsio prvi :D Kvalitet fotografije odlican na obe kamere, devojke su posebno odusevljene portret efektima. Samo koriscenje kamere moze biti frustrirajuce jer ne mogu da pogledam siku cim je odradim, moram da sacekam sekundu do dve pre nego sto otvori sliku iz kamera aplikacije, verovatno softveru treba malo vremena da obradi sliku cak i kad nista od efekata nije ukljuceno. Ponekad kamera previse osvetli sliku pa se mora voditi racuna o tome prilikom slikanja. Bilo bi lepo da ima pravi manual mode i raw opciju kao huawei, ali sta je tu je. Da bi se pocelo sa snimanjem videa treba sacekati oko 2 sekunde po pritisku na record taster. Paljenje portret moda na zadnjoj kameri traje oko 3 sekunde. Citac otiska savrsen. Telefon odlicno lezi u ruci, uz malo akrobacija mogu da ga koristim jednom rukom. Kao sto je jedan clan foruma vec pomenuo (mislim da je to bio Djilkosh) postoji bug u prikazivanju potrosnje baterije, pokazuje losije rezultate nego sto zapravo jesu pa ako zelite da znate tacnu potrosnju skinite neku aplikaciju za te stvari. Silikonski case koji se dobija je nista specijalno, dosta je labav, dobar dok se ne nadje nesto bolje, planiram da ga zamenim nekom futrolom na preklop sa aliexpressa. Weather widget se ne refresuje samostalno, mora se kliknuti na njega da bi se videla trenutna temperatura. Sve u svemu moze se reci da je telefon super, mora se uzeti u obzir veoma povoljna cena telefona, nisam se pokajao sto sam ga kupio. Sreca u nesreci je sto su sve pomenute mane uglavnom softverski problem pa se moze ocekivati da se one otklone nekom novom verzijom. Kad smo kod softvera, zna li se kad ce miui 10 stici oficijalno preko ota? Gledao sam kako izgleda na youtube i bas mi se svidja. Za gcam potreban root ili nesto slicno sto utice na garanciju??

Zna li neko kako na masiku da promenim display size, tj dpi? Na miui 9 je to bilo u additional settings, accessibility, display ali ovde ne uspevam da pronađem.

Koliko sot dogura rn5 ?
Vise od 10h sota lagano na 24h usge na wifi.
Utisci posle nekoliko dana: baterija fantasticna, ekran odlican, cak i na suncu, ne kazem da je najbolji u klasi, ali vise nego dovoljno dobar. Brzina otvaranja aplikacija odlicna, ram managment moze se reci los, i pored toga telefon deluje dosta fluidno. Probao sam PUBG Mobile i radi odlicno, bez seckanja i grejanja, odigrao celu partiju, zavrsio prvi :D Kvalitet fotografije odlican na obe kamere, devojke su posebno odusevljene portret efektima. Samo koriscenje kamere moze biti frustrirajuce jer ne mogu da pogledam siku cim je odradim, moram da sacekam sekundu do dve pre nego sto otvori sliku iz kamera aplikacije, verovatno softveru treba malo vremena da obradi sliku cak i kad nista od efekata nije ukljuceno. Ponekad kamera previse osvetli sliku pa se mora voditi racuna o tome prilikom slikanja. Bilo bi lepo da ima pravi manual mode i raw opciju kao huawei, ali sta je tu je. Da bi se pocelo sa snimanjem videa treba sacekati oko 2 sekunde po pritisku na record taster. Paljenje portret moda na zadnjoj kameri traje oko 3 sekunde. Citac otiska savrsen. Telefon odlicno lezi u ruci, uz malo akrobacija mogu da ga koristim jednom rukom. Kao sto je jedan clan foruma vec pomenuo (mislim da je to bio Djilkosh) postoji bug u prikazivanju potrosnje baterije, pokazuje losije rezultate nego sto zapravo jesu pa ako zelite da znate tacnu potrosnju skinite neku aplikaciju za te stvari. Silikonski case koji se dobija je nista specijalno, dosta je labav, dobar dok se ne nadje nesto bolje, planiram da ga zamenim nekom futrolom na preklop sa aliexpressa. Weather widget se ne refresuje samostalno, mora se kliknuti na njega da bi se videla trenutna temperatura. Sve u svemu moze se reci da je telefon super, mora se uzeti u obzir veoma povoljna cena telefona, nisam se pokajao sto sam ga kupio. Sreca u nesreci je sto su sve pomenute mane uglavnom softverski problem pa se moze ocekivati da se one otklone nekom novom verzijom. Kad smo kod softvera, zna li se kad ce miui 10 stici oficijalno preko ota? Gledao sam kako izgleda na youtube i bas mi se svidja. Za gcam potreban root ili nesto slicno sto utice na garanciju??
Kao ja da sam pisao rewiev...potpuno ista zapazanja sem za case. Meni je ovaj sto se dobija extra. Jeste labav ali je tako stelt da mi je par drugara reklo "brate a sto mu ne kupis neku futrolu da ga zastitis" i to ga oni drzali u rukama. [emoji23] Jos jednom hvala @bojica na maskici.
Sad da se vratimo malo unazad...januar-februar koja pljuvacina po telefonu. A sad...lagani best buy kao sto sam bio jos tada rekao (nije da se hvalim). [emoji41]

Nema na čemu. [emoji106] Nek te dobro služi.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Mob je za te pare best buy samo tako.
ff8fba17d1713df5c740c296f32a0b89.jpg

Kao ja da sam pisao rewiev...potpuno ista zapazanja sem za case. Meni je ovaj sto se dobija extra. Jeste labav ali je tako stelt da mi je par drugara reklo "brate a sto mu ne kupis neku futrolu da ga zastitis" i to ga oni drzali u rukama. [emoji23] Jos jednom hvala @bojica na maskici.
Sad da se vratimo malo unazad...januar-februar koja pljuvacina po telefonu. A sad...lagani best buy kao sto sam bio jos tada rekao (nije da se hvalim). [emoji41]

Burazer kupio valjda cefele ili kako se vec zove maskica...ok je, bolje stiti telefon, ali je klizavija...ova koja se dobija uz telefon jeste malo labavija, ali i meni je par ljudi reklo, zasto mu ne uzmes maskicu... :D I manje klizi u rukama od cefele maskice.. :D
Naravno, vec sam odabrao par sa alija, samo da uplatim pare i da narucim... :D

Mozes li postaviti linkove tih maskica koje si resio da kupis??

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno