Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Ne radi opet, da mu uradim factory reset?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

To ti jedino ostaje, ako su parametri (APN) ok.

Ne znam da li ima to na MIUI ne mkras factory reset, uradi network reset prvo.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nesto imam utisak da mi baterija brzo odlazi :( ili sam istripovao zbig ocekivanja da gura dva dana ili stv..bas imam utisak da curi :D ne znam gde sam procitao kao da posle par dana telefon nauci nacin koriscenja pa bude bolje? jel se to misli na ram managment?
Trenutno je na 6,7h sota, okej nije lose ni malo al nesto imam utisak da je slabo jer u sustini gura jedan dan..propraticu od sledeceg punjenja malo bolje pa kacim ss ovo je trenutno samo zaljenje :D

Ako si na Miui 9 onda kači screen on preko gsam, jer fabrička ne prikazuje dobro. Na 10 su ispravili bug.

Znam, al moracu od sledeceg punjenja, ne xnam zasto ali gsam ne pali pri bootu i pocinje da meri tek posle prvog otvaranja app, i u ovoj turi sam to uradio na 80% npr ..nznm sto ne rafi od pocetka, check je u opcijama i batery opt je ugasen za tu app

Zato što je od mislim 4.4 androida Google izmenio da za battery stats treba root ili adb dozvole i onda hoce da baguje.

Ja sam svakako stavio bbs, taman da vidim kako fercera sistem generalno, ali nema ništa da se istice tako da se ne opterecujem baterijom :)

Meni sot 4:08, phone radio 25:20, baterija na 58%. Ne stedim ga ni malo, wifi i 4g stalno ukljuceni, juce sam 30min slusao naxi radio preko 4g, od stalih aplikacija dosta sam gledao reddit, instagram, firefox, youtube, koristio kameru i po malo od svega ostalog.

Onda meni nesto ne valja :D ovo mi je tipa 2,3 punjenje..prvi put sam izvukao sot 10:30..sledeci dan sam snimao i slikao neki rodj i taj dan je otisla brzo al pripisujem to kameri..al evo sad i nije bila neka posebna upotreba a samo gledam kako opadaju procenti..bzvz, videcemo. u sustini 1,5h razg, wifi, je bio i 3g koristim..brightn na auto ali 2,3 stavim na jace da samo pogledam nest na par sek i smanjim..msm da ide prebrzo

edit: mozda samo tripujem...
evo za sad ovi ss, znaci presao je 7h sot, sa 100% je skinut juce oko 13h ja msm iako ovde pise da je sad okriglo 24h al ajd..videcemo od sledecih 100

fe3debde8e2f3a5a8f1e1095b7558d9a.jpg
56fe23d468b7b89aefefccc43d874018.jpg
ae7c602558488f304bed4d1bbcdbedc5.jpg
1d73539a6eca1c417f7dfd8801e97e98.jpg

Poslednja izmena:
Signal te kolje, kao i na vecini kineskih tel-a.

Aplikacija fejsbuk vuce dosta baterije cak i kada se ne koristi to sam provali davno. S obzirom da udjem 2 puta mesecno na fejs instalirao sam lite verziju nek se nadje.
Domet ti je losiji malo, to bas jede bateriju.
Bio sam par dana na jednom mestu gde je domet bas los, i koristio sam ga bas malo, rezultat: 3-4h na 2 dana je max mogao da izvuce. Ali bio 4g ukljucen non stop.
Ne znam da li je normalno ali los domet bas brzo pojede bateriju.

Kakve veze ima signal sa kineskim telefonima?

Mi A1 odličan signal imao čak i u firmi gde S7E imao lošiji, a na ovom mi je za nijansu bolji, zbog build-a.

GR 44 edituj post i stavi ss u spoiler (kada kacis više od jedne, da se ne skroluje dugo)

Imaš ti tu sigurno 8-9 sati, ne 7, kažem bug je :)

Poslednja izmena:
Nesto imam utisak da mi baterija brzo odlazi :( ili sam istripovao zbig ocekivanja da gura dva dana ili stv..bas imam utisak da curi :D ne znam gde sam procitao kao da posle par dana telefon nauci nacin koriscenja pa bude bolje? jel se to misli na ram managment?
Trenutno je na 6,7h sota, okej nije lose ni malo al nesto imam utisak da je slabo jer u sustini gura jedan dan..propraticu od sledeceg punjenja malo bolje pa kacim ss ovo je trenutno samo zaljenje :D

Ja sam to pisao, ali to ne važi za android 8.1 i miui, već za 9.0 i pixel expirience.

Kakve veze ima signal sa kineskim telefonima?

Primjetio sam po SS-ovima sto se postavlja, slabo ko da ima pun.

A vidim i po XDA na dosta tema sto sam upratio, zale se na signal i mrezne probleme, a pogotivo na custom romovima.

Vidim i kod njega da je signal otkinuo baterije.

@djilkosh e, trazio sam bas malopre kako spoiler, al nisam nasao preko tt :D

sto se tice signala, generalno u stanu imam problem, imao sam problem i sa drugim telefonima i drugi imaju, zalio sam se vipu al naravno nista od toga, medak je u pitanju..

za fb, videcu da se prebacim na lite, a mogao bih i da batalim ionako gubim vreme sa tim :D

a znam da ne pokazuje tacno, sa gsam kad mi je merio od 100, juce..razlika u sotu je 30', nije mng..

Ja imam dobar signal, doduše samo u firmi je loš, ali to je do lokacije i sve mreže imaju problem tamo. Svuda ostalo po gradu mi je generalno pun 4G.

Да ли неко зна, има ли да се купи код нас case 360 и која је цена[emoji848]

Ja imam osećaj da mi je baterija brzo degradirala za ovih 2 meseca koliko ga koristim, možda jer sam eksperimentisao sa dosta flešovanja sistema i slično mada ga ni to ne zagreva mnogo niti slično da može specijalno zbog toga da degradira baterija. I accubattery pokazuje oko 3.700mah da je preostalo. I to posle 10ak punjenja, što bi trebalo da bude precizno.

Network reset isto, ne znam.
Probacu da prebacim karticu u drugi tel da vidim kako se ponasa tamo.Stvarno ne znam sta nije uredu 20 dana je mobile date radio bez problema...

Network reset isto, ne znam.
Probacu da prebacim karticu u drugi tel da vidim kako se ponasa tamo.Stvarno ne znam sta nije uredu 20 dana je mobile date radio bez problema...

Proveri da li je apn podešen kako treba. Na prethodnom telefonu mi se dešavalo da nestanu mobilni podaci i ja samo uđem u podešavanja i ponovo izaberem apn i proradi.

Prebacih karticu u stari telefon, ista stvar isto sve.Mts me zeza, moracu kod njih u poslovnicu...

Ne rade mi mobilni podaci, pre su radili okej zadnja 2 dana nikako, iaoko pise h+.Zvao sam mts kazu da podesim parametre, ja podesio ono isto...Do cega moze biti?

Jako loša mreža. Mi ih više ne računamo u operatere. Probaj sa drugom karticom.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Ja imam osećaj da mi je baterija brzo degradirala za ovih 2 meseca koliko ga koristim, možda jer sam eksperimentisao sa dosta flešovanja sistema i slično mada ga ni to ne zagreva mnogo niti slično da može specijalno zbog toga da degradira baterija. I accubattery pokazuje oko 3.700mah da je preostalo. I to posle 10ak punjenja, što bi trebalo da bude precizno.

Isto pomislih mada ja punim brzim punjačem do 90%. Od nekih 40-45% do 90% brzo napuni. Maltene imam osećaj kao da ga ne punim uopšte. Za to vreme se ni ne pregreje preko 40-42 stepena. Sad kad ga stavim na normalan punjač, nikad napuniti. Ista app mi pokazuje 4000mah. Kad sam u selu na lošem wifi-ju to nije isti telefon, punim ga 3-4 puta dnevno ukoliko igram neku igru. A obe kartice isključujem jer je domet 0. Kod kuće je sve ok al opet mislim da nije kao kod većine s tim da ga ja ne ispuštam iz ruku po ceo dan i mora jednom dnevno da se puni.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Blah, ovaj miui 10 stable china, kao da je beta, nekako i vizuelno i funkcionalno deluje tako, cak su kamda i ram managment pogorsali, u 10ci vise slobodnog rama, verovatno je i baterija zbog toga losija, ali ajde, valjda ce taj njihov famozni AI to da resi, ali mrka kapa....

Ja ga punim obično do 100 uvek, možda je zbog toga baterija popustila, ali da za 2 meseca nestane 300mah mi čudno baš, ili aplikacija baguje ili baterija nije nekog kvaliteta. Nekako imam "traume" od prethodnog telefona pa ga nekad stavljam i sa 60-70% da se puni ako treba da idem negde i ako nije ni malo potrebno jer na prethodnom telefonu ako izađem iz kuće ispod 90% vrlo verovatno će me izadati :D

Ta aplikacija ničemu ne valja. Ne znam čemu opterećenje?

Čuj punjenje do 90, trošenje do 40, pa na punjač. Robovanje uredjajima na vrhuncu.

Kako najbolje ukloniti nezeljene fabricke app. (browser, music..) sa rutovanog telefona? I koje smem da brisem?

Jel koristite non root vanced? Meni ne radi i dalje a kako sam citao ljudima je ispravno, probao reinstal sa nekim drugim verzijama i isti problem - nmg da povezem sa acc
Inace evo skinut sa 100, pratim sa gsam, stavio 2g dok samna wifiu i ugasio auto sync i obrisao fb, da vidim hoce li biti bolje..

uzas, bukvalno robovanje, fobija od baterije :D a na note 4 sam taman prestao da razmisljam..al valjda ce me i ovde proci zaraza pracenja sota, samo dok se ustali :D

Vrh Dno