Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Izgleda da je Tapatalk kriv za nebulozne notifikacije koje sam imao zadnjih dana. Iako su bile iskljucene notifikacije za TT u Miuiu, tek kad sam isključio sve i u samom tapatalku prestala je zvonjava.

@atosic47 - pogasi sve notifikacije u TT pa javi posle nekog vremena da li je prestalo i kod tebe.
cad3fe688c562bcd2a1e3e39d7002246.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Isto i meni juce, jos gledam sta je bre ovo i setim se tvog posta..pa sam uninstal tt, al evo opet inst da bih proverio bench :D pa cu probati ovo..

Definitivno je do Tapatalka bilo, od sinoc se na oglašava ništa što ne bi trebalo. Dovoljno je ugasiti Push Notifications u podešavanjima tapatalka.

Poslednja izmena:
TT i notifikacije... Nepresušna tema.
Nekome trebaju, nekome smetaju...
Uglavnom na TT uvijek radi suprotno od onoga što vam treba. Problem je nedostatak konkurencije. Jedina aplikacija koja se nikada ne instalira sa PS

Koju verziju koristiti a da je provereno bez bagova? Ovo je prvi put da mi se Tapatalk ozbiljnije zamerio.

A to TT svira a nema nikakvih poruka? Žena već pomislila da nešto krijem... [emoji1787]

Послато са Redmi Note 5

6.5.6 - imaš VIP vatijantu
5.7.2 - kultna verzija.danas već ima neke nekompatibilnosti, ali najpreglednija

Ne baguje samo TT. Kod mene stiže obaveštenje kad se nešto ažurira sa play prodavnice a ne bi trebalo jer su isključena zvučna obaveštenja.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Ne vredi, probao još jednom full wipe i opet isto. WiFi pali više od minuta kada ga ugasim i opet upalim, isto kao i mobile data. Jedino da ga šaljem u servis, ali mislim da nije problem do gvožđurije.

Ne vredi, probao još jednom full wipe i opet isto. WiFi pali više od minuta kada ga ugasim i opet upalim, isto kao i mobile data. Jedino da ga šaljem u servis, ali mislim da nije problem do gvožđurije.
Sačekaj miui 10 možda se nešto promeni. Kontam da sad više rade na miuiu 10 nego na 9. Trebalo bi još malo da stigne.

Jako osvetljenje + gcam i malo dizera uz putovanje, baterija lagano sa 10-11h spada na 4h. Ali stvarno ne znam šta zahtevnije od ovoga mogu da uradim da je pre spržim. Gcam ždere bateriju kao blesav. Malo da razbijem monotoniju postavlja rezultata od po 10h :D
47fab429ddbdbcd858b30990d63ca601.jpg

Poslednja izmena:
Sinoć mi se auto apdejtovao rn5 na novi beta i stvarno su ga ispeglali extra. Munja brza reakcija i nema više gui seckanja prilikom svajpa...

Sto mi s nesto nonroot vanced izbagovao, jutros reko da pustim nesto da svira dok ne izadjem iz kreveta :D i on kao nema acc..probajte da obrisete pa ubacite novi, a u ponudi stoji moj google acc, i nmg nista sa njim, msm klikcem i ne bira ga, a ispod stoji da proverim mrezu, u tom trenutku wifi radi, probao i na data al nista, i probao clear data od app i nista..na kraju sam unjnstal pa cu reinstal kad dodjem kuci, ali jel se nekom desilo danas to?
i sta ste radili sa obicnim yt, posto nmg da ga obrisem nit zaustavim. Samo sam ugasio auto upd

Stigao mi Nillkin Super Frosted Shield.
Nekako bre mnogo klizi telefon u rukama, ponajviše zbog ove glatke površine sa leve i desne strane. Pozadi je i ok grip, ali ovo sa strane je baš loše.
I dalje ne razumem njihov stil sa ovim otvorima gore i dole.

Sto mi s nesto nonroot vanced izbagovao, jutros reko da pustim nesto da svira dok ne izadjem iz kreveta :D i on kao nema acc..probajte da obrisete pa ubacite novi, a u ponudi stoji moj google acc, i nmg nista sa njim, msm klikcem i ne bira ga, a ispod stoji da proverim mrezu, u tom trenutku wifi radi, probao i na data al nista, i probao clear data od app i nista..na kraju sam unjnstal pa cu reinstal kad dodjem kuci, ali jel se nekom desilo danas to?
i sta ste radili sa obicnim yt, posto nmg da ga obrisem nit zaustavim. Samo sam ugasio auto upd

https://www.xda-developers.com/newpipe-unofficial-youtube-broken-fix/

Taman sam hteo da zalepim isto. Kvalitet i nije loš kada se uzme u obzir cena. Fingerprint me je razočarao, i ovo pucanje sa strane.

A dobro, ovo je ipak preterivanje...svako ko cuva telefon bar malo, nece ni blizu ovako unistiti telefon... :D

Poštovanje forumaši.
Evo i ja pređoh kod Vas (sa Huawei P9 Lite).Juče sam pazario Redmi Note 5 32/3GB (Novi Sad,čovek doneo u roku od 2 sata 175 EU).
Pošto još nisam,sa Xiaomi telefonima na Ti,imam par pitanja,ako možete pomoći:
Dali postoji opcija,da se ukloni sadržaj display-a,kad se pomeri u desno (Google pretraživač,Prečice,Akcije...)
Ako može neko da linkuje USB Driver za njega,pošto sam instalirao Qualcomm_USB_Driver_V1.0 pa nisam nešto srećan sa njim,a kad uključim USB debugging tek onda nastaju problemi,PC ga nevidi.
Hvala unapred.

Prilozi

• Screenshot_2018-09-08-12-28-45-054_com.android.settings.png
    Screenshot_2018-09-08-12-28-45-054_com.android.settings.png
    178.1 KB · Pregleda: 165
  • Screenshot_2018-09-08-12-52-18-850_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2018-09-08-12-52-18-850_com.miui.home.jpg
    329.8 KB · Pregleda: 180
  • 1 up date1.png
    1 up date1.png
    177.3 KB · Pregleda: 155
Poslednja izmena:
App vallut ugasis u podesavanjima ekrana i nemas vise to sto ti smeta

Super,samo gde je to.:)

Screenshot_2018-09-08-14-00-45-104_com.android.settings.png

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo ovaj case sa alija, bio je oko 4,5$, dobije se i folija za ekran i neki prsten da zalepis pozadi... Izgleda stvarno lepo, i ima neku hrapavu teksturu pa ne kliza iz ruke.
f1b82925604c929f2051e36551babf0d.jpg
90ea7dc5b8872e7db8932202334d9434.jpg

@ZAP
Hvala,na kraju sam i ja našao: Podešavanja/Početni ekran & Nedavno/App valut .

Edit:
@NorthGate
Hvala.

E još da kažete za drivere....

Poslednja izmena:
Poštovanje forumaši.
Evo i ja pređoh kod Vas (sa Huawei P9 Lite).Juče sam pazario Redmi Note 5 32/3GB (Novi Sad,čovek doneo u roku od 2 sata 175 EU).
Pošto još nisam,sa Xiaomi telefonima na Ti,imam par pitanja,ako možete pomoći:
Dali postoji opcija,da se ukloni sadržaj display-a,kad se pomeri u desno (Google pretraživač,Prečice,Akcije...)
Ako može neko da linkuje USB Driver za njega,pošto sam instalirao Qualcomm_USB_Driver_V1.0 pa nisam nešto srećan sa njim,a kad uključim USB debugging tek onda nastaju problemi,PC ga nevidi.
Hvala unapred.

Podesavanja>>Pocetni ekran & Nedavno>>druga stavka po redu,tu se nalazi.

Ovi testovi grebanja i silovanja telefona su najveće sr@nj3 koje se objavljuje na YT.

Jedini realan "problem" koji sam našao je nedostatak RBG notifikacije. Nisam siguran koliku uštedu je Xiaomi time postigao. Svakako manju od 0,3$.

Custom ROM će svakako ići, ali do tada...

Da li je neko pronašao način da se promjeni boja i veličina navigacionih tastera na fabričkom ROM-u?

Malo oko zaštite ekrana; probao sam sa hydrogel folijom i mogu reći da je dobra stvar. Odlično legne i skoro da se ne primećuje. Malo je drugačiji osećaj po ekranu jer je nekako mekana ali ja sam se brzo navikao. Za ogrebotine sasvim OK zaštita. Problem ume da bude da pošalju neku koja je plava na suncu, pa sam takvu jednu morao da bacim.

Za trajanje baterije imao sam moj lični rekord pre neki dan; ekran 3.5h nakon 53 upotrebe (baterija bila onda na 14%)... Uobičajeno oko 5h za dva radna dana (za 36h korišćenja).

Otključao i upucao najnoviji masik X. Stavio patch-eve i Gcam (koristim onu od A1) sve top.

Vrh Dno