Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Gmail počeo da radi, počele i ostale. Gmail mi je bio disable, ali mi ne ide u glavu ako je disable, zašto ostale neće da rade onda?

Sad ću opet da ga disejblujem.

Viber ne zeza, mada ja koristim modovani viber, bez reklama. Možda će sledeći update srediti.

Ma ne brini, bitno je da cemo uskoro imati gcam koji radi i sa hdr+ stabilno na prednjoj kameri jer koliko citam vec rade na tome... ovo je samo privremeni fix..

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Prebacih se malo na Miui 10 kog ne koristim jer nikako ne mogu da podesim da se notifikacije za telegram x čuju. Prednja kamera jednostavno radi, i portret i hdr+ i slike su odlične. Uz to sam flešovao i 4k fix tako da i to radi na gcam. Još ovaj patch modul donosi i poboljšanu stabilizaciju u gcam koja je sada još bolja a i HEVC format snimanja (h265). Biće ovo odlično kad još ispeglaju i naprave da radi kako treba i na MIUI 9.

Poslednja izmena:
Viber ne zeza, mada ja koristim modovani viber, bez reklama. Možda će sledeći update srediti.

Jel možeš da mi baciš link tog modovanog vibera? Nisam ga koristila oko godinu dana i ne vredi, morala sam da instaliram.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Cek, ovo staklo ima raspored kao redmi 5 plus, a ne redmi note 5...tj, tako je na ovoj fotki..ali svakako daj link.. :D

[emoji23][emoji23][emoji23]
Послали једно добро, једно лоше...дао сам колеги добро...срећом, овде је блиц покривен, могли су и камеру предњу не сликам се, грдан сам хаос.
Ево линка до радње
Check out this recommended store on AliExpress. Find great products at low prices!
http://s.aliexpress.com/auamArmE?fromSns=Copy to Clipboard

Ево и слика овог доброг...
611c71108aa4bf4b02f61c19a9508674.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam takvo staklo kupio za A8. Bacio ga sutradan...

Zalepilo se odlično, ali sutradan već je počelo da se odvaja po ivici. Mada eto može biti i da ga ja nisam lepo zalepio.
A zeznuo sam se pa stavio ono ulje, sutradan počelo da se razliva unutra.

Не знам зашто дају уље када има црни оквир около?
И ако "зине" то се не види...

Купујмо домаће!

Kako vam izgleda baterija na 9.6.3.0?

Pa dobro, rekao bih sve je isto kao i pre.

Zalepio sam slično staklo sa crnim okvirom. Leži odlično, još ima zaobljene ivice pa bas lepo prsti klize. Nisam koristio ulje naravno [emoji16]. Nego je danas kod kamere ušlo malo vazduha pa sam isterao lako prstom. Vremenom će sigurno bolje uhvatiti lepak. Ima mali efekat u učenog ekrana jer ima okvir ali meni ne smeta.

Ja sam narucio neko sa Alija pa cemo videti kako pase

Da li vam se greje telefon na punjaču? Ima li razlike na 9.6.3 u odnosu na prethodne verzije?

Ja nisam primetio da se greje, mada sve zavisi na kojem procentu ga stavljaš na punjač. Ako je ispod 15 onda će da se greje kao i svi drugi telefoni, ako je iznad onda neće.

Da li je neko uspeo da rutuje fon? Pokušao sam danas sa Mi Unlock i nisam uspeo, izbacuje mi ovu grešku. Uključio sam developer options, USB debugging i OEM unlocking, ušao sam u Fastboot, ali ništa se ne dešava kada prikačim fon. Ispratio sam tutorijale na tjubu i ljudima bez greške izbacuje unlock opciju, a kod mene iz nekog razloga neće. Ne dešava se samo meni, guglao sam malo i video da se bezbroj ljudi žali na isti problem, ali nisam našao rešenje još uvek.

Ko želi da aktivira novi interfejs na Google Chrome-u potrebno je ukucati sledeće u adress bar i klik na enter: chrome://flags/#enable-chrome-modern-design

Nakon toga otvoriće se tajni meni gde treba prvu opciju staviti na ENABLE. Posle toga mora restart Chroma (ponudiće sam), mada je meni proradilo tek kada sam ga izbacio iz cache memorije pa startovao ponovo.

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5
54fcb5f756d871b9a7633525b8f29f37.jpg

Poslednja izmena:
[emoji23][emoji23][emoji23]
Послали једно добро, једно лоше...дао сам колеги добро...срећом, овде је блиц покривен, могли су и камеру предњу не сликам се, грдан сам хаос.
Ево линка до радње
Check out this recommended store on AliExpress. Find great products at low prices!
http://s.aliexpress.com/auamArmE?fromSns=Copy to Clipboard

Ево и слика овог доброг...
611c71108aa4bf4b02f61c19a9508674.jpg

Meni stoji taj store kao omiljeni. Mislim da sam uzela staklo za Huawei y5ll i da je stiglo za 8 do 10 dana.

Jel probao neko nov pixel expiriance rom?

Ja nisam primetio da se greje, mada sve zavisi na kojem procentu ga stavljaš na punjač. Ako je ispod 15 onda će da se greje kao i svi drugi telefoni, ako je iznad onda neće.
Da, zato sam se i iznenadio kada sam danas primetio da se zagrejao. Punim kad god se setim po 10-20% jer se potrefilo da sam čitao neki članak u vezi baterija baš dan-dva pre nego što sam uzeo RN5 pa kao ajd' dok je nov da malo filozofiram s punjenjem.

A sad baš gledam, nevezano za ovu temu, možda je bilo reči na forumu ali ja tek sada uopšte vidim da je Xiaomi od Note 4 počeo da ubacuje Li-Po umesto Li-Ion baterija. Mada čitajući malo o razlikama rekao bih da je marketinški trik i da nisu "prave" Li-Po već Li-Ion-Po odnosno prepakovane Li-Ion.
Ko želi da aktivira novi interfejs na Google Chrome-u potrebno je ukucati sledeće u adress bar i klik na enter: chrome://flags/#enable-chrome-modern-design

Nakon toga otvoriće se tajni meni gde treba prvu opciju staviti na ENABLE. Posle toga mora restart Chroma (ponudiće sam), mada je meni proradilo tek kada sam ga izbacio iz cache memorije pa startovao ponovo.

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5
54fcb5f756d871b9a7633525b8f29f37.jpg
Ovo je super, hvala! Sad ću da razgledam ima li još šta zanimljivo/korisno.

Ja aktivirao ovaj flat chrome jos pre neki dan...prvo mi bilo cudno, nekako je sve belo, ali sam se brzo navikao...xD
Moze i da se podesi da search bar bude dole...xD

Jel vidiš neke razlike u stabilnosti?

Nervira me na Mi Browseru što Google pretraga uopšte nije optimizovana. Em sporo izbacuje predloge em daje neke bezveze. Uopšte "ne povezuje" sa regionom ili čime već kao Chrome...

Edit: evo malo sam se igrao s ovim zastavicama
35aa711f9b759254deaaae1aece90a2e.jpg

Poslednja izmena:
Ukucaj u google...chrome android search bar on bottom, pa nadji, zaboravio sam kako bese.. :D

Ne može više da se stavlja dole da bude search bar.

Mislim da je to Chrome Duplex, ali meni ne radi. Bude prazna traka na dnu.

Mislim da je to Chrome Duplex, ali meni ne radi. Bude prazna traka na dnu.
Izbacili su to u novoj verziji 66, da bi radilo moras downgrade na verziju 65.Umesto Chrome Duplexa bio je Chrome Home i onda je search bar mogao dole da bude.

Da li postoje neki specijalni Fastboot drajveri za Note 5? One koje sam našao ne šljakaju kako treba.

Jesi li disable-ovao Driver Signature Enforcement? Veoma lako može to da bude problem.

Vrh Dno