Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Znaci ovo sto se kod nas prodaje kao Note 5 ima isto sto i PRO verzija u Indiji?
- Snapdragon 636
- Octa-core 1.8 GHz Kryo 260
- Adreno 509
- Selfie je 20Mp (Sony IMX376), a zadnja dual (12Mp+5Mp)
- Gorilla glass

Otkuda onda verzija 32/3gb na KP, kada je PRO samo 4/64gb i 6/64gb?

Geeky Ranjit objasnjava da je PRO mnogo bolji telefon od osnovnog modela, po kameri i radu procesora...
https://www.youtube.com/watch?v=Wog7BnvJKZk

Sve isto, osim prednje kamere koja nije 20mpx nego 13mpx, ali je takodje odlicna, i zadnje kamere koja nema sony, nego samsung senzor, ali veci otvor blende i vecu velicinu pixela, pa su i fotke bolje... :)

Konacno radi hdr+ na frontalnoj kameri na bilo kojoj gcam. Sve sto treba je da flesujete u magisk ovaj modul, a potom reboot RN5 Camera Patch module v0.932a (Miui).zip ako imate Miui, ali ako imate custom rom flesujte RN5 Camera Patch module v0.932a (Custom).zip https://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=77404073

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Konacno radi hdr+ na bilo kojoj gcam. Sve sto treba je da flesujete u magisk ovaj modul, a potom reboot RN5 Camera Patch module v0.932a (Miui).zip ako imate Miui, ali ako imate custom rom flesujte RN5 Camera Patch module v0.932a (Custom).zip https://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=77404073

Jel mogu ja da ovo instal? :) Imam zadnju verziju miuija, nije mi flesovan tel otkljucan bootloader i ostalo :)

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Mislim da sve piše.

Jel mogu ja da ovo instal? :) Imam zadnju verziju miuija, nije mi flesovan tel otkljucan bootloader i ostalo :)

Mora se imati otkljucan bootloader i magisk root da bi radila gcam i ovaj hdr+ fix za prednju kameru...

I meni baguje od jutros trajanje baterije. Prvo kad sam ga skinuo sa punjaca indikstor je jos bio crvene boje iako je pisalo da je pun 100 posto. Posle pokazuje pogresno vreme sot, predvidjeno trajanje baterije...Napominjem,prvo punjenje posle apdejta na 9.6.3.0. Baterija inace radi sasvim solidno, za 8 sati od kad sam skinuo sa punjaca skinulo 18 posto baterije,uz fino koriscenje neta,slusanje muzike i citanje knjige. Ocigledno je u pitanju softverski bag koji ce valjda resiti za Miui 10.

I meni baguje od jutros trajanje baterije. Prvo kad sam ga skinuo sa punjaca indikstor je jos bio crvene boje iako je pisalo da je pun 100 posto. Posle pokazuje pogresno vreme sot, predvidjeno trajanje baterije...Napominjem,prvo punjenje posle apdejta na 9.6.3.0. Baterija inace radi sasvim solidno, za 8 sati od kad sam skinuo sa punjaca skinulo 18 posto baterije,uz fino koriscenje neta,slusanje muzike i citanje knjige. Ocigledno je u pitanju softverski bag koji ce valjda resiti za Miui 10.
Indikator ti je crvene boje u slučaju da ti je uključen Battery Saver. To se desilo i meni pre neki dan...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Ni za jednu mail aplikaciju mi ne dolaze notifikacije. Probao email by easily do, inbox, gmail. Sve podešeno, auto start, dozvoljene notifikacije, rad u pozadini.

Ostale notifikacije normalno rade odnosno dolaze.

Da malo bolje objasnim, obaveštenje dodje, vidim da su mailovi došli odavno (u aplikaciju kad udjem), ali nemam nista na ekranu, ni bedž, ni u status baru, nema zvučno obaveštenje, ništa.

0f645353a7ba304ab60b5e123e941fa2.jpg
9718fbb78332f431d02d0a8cf8eb11e7.jpg
eccd37985083215c452099b3172f2bf5.jpg
a0ec9c88a815770cdaadc53ebe02da09.jpg
ab83cb8edbfd8922f8351e8f5c1c607d.jpg

Poslednja izmena:
Ni za jednu mail aplikaciju mi ne dolaze notifikacije. Probao email by easily do, inbox, gmail. Sve podešeno, auto start, dozvoljene notifikacije, rad u pozadini.

Ostale notifikacije normalno rade odnosno dolaze.

Da malo bolje objasnim, obaveštenje dodje, vidim da su mailovi došli odavno (u aplikaciju kad udjem), ali nemam nista na ekranu, ni bedž, ni u status baru, nema zvučno obaveštenje, ništa.

0f645353a7ba304ab60b5e123e941fa2.jpg
9718fbb78332f431d02d0a8cf8eb11e7.jpg
eccd37985083215c452099b3172f2bf5.jpg
a0ec9c88a815770cdaadc53ebe02da09.jpg
ab83cb8edbfd8922f8351e8f5c1c607d.jpg
Jel to na mobile data ili W-Fi? Ili ne radi ni na jednom?

A notifikacije drugih aplikacija?

Pitam pošto sam se ja zezao pre neki dan sa Gmail-om. Stizali mi mailovi samo kada sam nakačen na Wi-Fi, na mobile data radilo samo kada ručno odradim refresh. I nađem da mi u opcijama za Sync bilo uključeno "Wi-Fi only". Isključim to i sada mailovi stižu skroz normalno uz notifikaciju...

Poslednja izmena:
Jel ti ukljucen Sync?
Screenshot_2018-08-22-15-23-21-662_ch.deletescape.lawnchair.plah.png

Sljaka fino hdr+ na Masik romu.

Ako polomite ekran na RN5,i narucite zamenski sa Aliexpresa (konkretno Original for Xiaomi Redmi Note 5 LCD Display with Frame Touch Screen Digitizer Redmi Note 5 Pro Assembly Repair Parts 10Touch
http://s.aliexpress.com/YJFVRfei?fromSns=Copy to Clipboard ) mozete da se pozdravite sa custom ne-MIUI romovima.Sve sam probao ali izgleda da ovi romovi ne podrzavaju ove zamenske ekrane.Jer kad se instalira rom,pojavi se MIUI logo na pocetku butovanja i onda samo crni ekran.Cuje se zvuk otkljucavanja telefona ali slike nema.S druge strane oficijalni romovi i Masik romovi rade super.Sto se tice kvaliteta,isti je kao i orginal,cak mi se cini da je oleo premaz bolji na zamenskom ekranu.I jos jedna preporuka,kad kupujete ekran obavezno uzmite zajedno sa frejmom.

Kakve veze ima ekran sa ROMovima?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Kakve veze ima ekran sa ROMovima?

Ako nije skroz originalni možda ga prepoznaje kao "generic" ili nešto tako pa ne može da učita potrebna podešavanja za boje, kontrast, osvetljenje, rezoluciju i ostalo. Ne znam kako je to definisano u custom ROM-ovima. Nagađam samo...

Konacno radi hdr+ na frontalnoj kameri na bilo kojoj gcam. Sve sto treba je da flesujete u magisk ovaj modul, a potom reboot RN5 Camera Patch module v0.932a (Miui).zip ako imate Miui, ali ako imate custom rom flesujte RN5 Camera Patch module v0.932a (Custom).zip https://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=77404073

Probao na 9.6.3 8 ne radi. Na kom si ti romu probao? Izgleda da mora miui 10.

Za koga vi mene smatrate? [emoji1]

Radi sve sem mailova. Obaveštenja dolaze, zvuk sve normalno, ali mail aplikacija nijedna.

c4fc2256be3721c918d400b26f71b309.jpg

Ako nije skroz originalni možda ga prepoznaje kao "generic" ili nešto tako pa ne može da učita potrebna podešavanja za boje, kontrast, osvetljenje, rezoluciju i ostalo. Ne znam kako je to definisano u custom ROM-ovima. Nagađam samo...

Cudno je dosta, ali sve je moguce.
Na mom RN4 je 2. zamenski ekran i LOS 15.1 sljaka perfektno.

Za koga vi mene smatrate? [emoji1]

Radi sve sem mailova. Obaveštenja dolaze, zvuk sve normalno, ali mail aplikacija nijedna.
Taman posla Djilkose, nego eto i mene mučilo nešto slično. Nisam ni znao kada sam uključio tu opciju. Ne znam šta bi drugo moglo da bude...

Restartovao sam telefon, džabe. Meni je čudno da sve radi, jedino mail aplikacije ne. Izgleda da mi je ukleta mail adresa. [emoji1]

Probao na 9.6.3 8 ne radi. Na kom si ti romu probao? Izgleda da mora miui 10.

Ma ne brini, bitno je da cemo uskoro imati gcam koji radi i sa hdr+ stabilno na prednjoj kameri jer koliko citam vec rade na tome... ovo je samo privremeni fix..

Ne znam,menjao sam ekran na preko 10 telefona i nijedan nije imao ovakvih problema.Izgleda da je do kernela,ali je moguce da ce neki developer provaliti kako da portuje te drajvere na aosp/los kernel.A do tada samo Masik (Dok ne uzmem Pocophone a ovaj prosledim burazeru :D )

Pa na to sam i mislio. Verovatno je u kernelu nešto promenjeno...

Одлично стакло, мислим да нема бољег на Алију.
Фул лепак одлично, нема разливања боја, оних тачкица као мрежа, нема оног пластичног звука када се куца, добија се и оно уље за оквир али нема потребе да се ставља, бар не за сада стигло на врата за 12 дана...одличан стор...
60ddcafffbb5d5d8bafc9bdd93c6a16e.jpg
90baca0119a2767a4335b799f47f04c8.jpg

Купујмо домаће!

Daj link, btw kako se koristi ulje

Cek, ovo staklo ima raspored kao redmi 5 plus, a ne redmi note 5...tj, tako je na ovoj fotki..ali svakako daj link.. :D

Одлично стакло, мислим да нема бољег на Алију.
Фул лепак одлично, нема разливања боја, оних тачкица као мрежа, нема оног пластичног звука када се куца, добија се и оно уље за оквир али нема потребе да се ставља, бар не за сада стигло на врата за 12 дана...одличан стор...
60ddcafffbb5d5d8bafc9bdd93c6a16e.jpg
90baca0119a2767a4335b799f47f04c8.jpg

Купујмо домаће!
Link brzo :D

Staklo nije za Redmi Note 5, vec za Redmi 5 Plus..

Staklo nije za Redmi Note 5, vec za Redmi 5 Plus..

Pisao ja pre neki dan o tome i džabe.. [emoji3]
Restartovao sam telefon, džabe. Meni je čudno da sve radi, jedino mail aplikacije ne. Izgleda da mi je ukleta mail adresa. [emoji1]
Jel te Viber više ne zeza?

Ne znam šta može da bude. Ja koristim gmail i stižu mi bukvalno u minut mejlovi. Od onih aktivacionih pa do nekih da kažem ozbiljnih. Još je GMail sistemska app pa je nisam ni podešavao dodatno. Isto sam na 9.6.3.

Evo neke banalne stvari u gmail za koje znam da sam ručno promenio, ako je do toga:
f88aba17af18228c5cf919c140389868.jpg
6790cb5fc294145df1e004d862f589a9.jpg
b8591ced90906a7a6348d7ea13c5ea00.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno