Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

ako nemas image retention onda ne moras da menjas na cool, ali ako imas moras

Vi koji imate manje, možda vam je gps sve vreme uključen, meni macroDroid podešava osvetljenje u zavisnosti od light sensor-a.

Jel moguce da je toliki procenat uredjaja sa img retencijom? Bas me odbija ta ideja da mogu da budem dobitnik takvog ekrana :(

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Prebacio sam kontrast na Cool. Ostaje sutra da se vidi kakvo je stanje.

Ali fora je kada se prebaci na cool,onda on u tom slucaju sam cima kontrast po potrebi? Meni to jako lose...

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Jel moguce da je toliki procenat uredjaja sa img retencijom? Bas me odbija ta ideja da mogu da budem dobitnik takvog ekrana :(

Ja sam posle 10 meseci dobio na svom mi 5s, ocigledno Xiaomi otaljava sa ekranima, i simpaticno je kako je problem mahom kod LG ekrana... Sharpovi nemaju taj problem.

Svi znamo kakav je LG kvalitet kontrole :)

Veoma los, zato se i plasimo hahaha

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Na kojem panelu se to dešava? Pretpostavljam Tianma?

Da, da Tianma...

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

Meni se na Rn4 još malo poboljšalo trajanje baterije kad sam isključio opciju wifi > advanced settings - scanning always available

Jel probao neko onaj hydrogel za ekran? Vidim neko je pisao u nekoj drugoj temi, pa ne znam jel neko probao i na rn5? Vidim to sad kao nesto novo. Iskreno dosadila mi vise stakla...stavi staklo, stavi case...napravim budzu od telefona, plus sto sa staklom nisi nikad nacisto kad ce da se odvali i na sta ce da lici. Planiram da uzimam skoro rn5 pa da vidim za ekran sta cu da narucim, pa polako dok stigne taman...

Послато са Tab2A7-10F уз помоћ Тапатока

Ipak nije image retention. Problem je do kaljenog stakla. 4 sam promenio zajedno sa prošlim telefonom i sva su bila loša (mrežasta, prelamanje boja, efekat ogledala...)
Od sada samo kupujem nillkin ili CHYI.

Jedina mana ovom telefonu je bezobrazno veliki broj reklama
Na primer na sat vremen yt autopleja na lgu pusti 1reklamu, a ovde izmedju svakog klipa

Jesi ispratio ono uputstvo za uklanjanje reklama iz fabričkih aplikacija? Bilo je ovde. Kod mene je uključena aplikacija blokada ali ne koristim mnogo yt da bih znala kako radi.

To je tacno sto se tice reklama, nisam do sad vidjao toliko reklama u sistemskim aplikacijama, cak mislim da nisam uopste vidjao reklame tu. Ali sva sreca pa moze da se iskljuci, neko je okacio kako to iskljuciti i nema ih vise.

U svakoj sistemskoj aplikaciji u meniju pod opcijom "Settings" i/ili "About" nađete stavku "Recieve recommendations" ili samo "Recommendations" i to isključite i nema više reklama.

Ali svejedno, totalno je glupo sa njihove strane što su uopšte dozvolili sebi da ubace tako nešto...

P.S. Sinoć sam obratio pažnju, Telefon mi se punio od 5-100% tačno 2h:19min...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Poslednja izmena:
Prvi put kada palite fon, imate inicijalna podešavanja, lepo pita za reklame, program korisnika... Ako ste kliktali samo "dalje, dalje, dalje" onda ste ih ostavili uključenim.

Ја сам их само приметио када се отвори downloads...и то за ИТ АКАДЕМИЈУ, ништа чудно, мени и фрижидер избацује рекламе за ИТ АКАДЕМИЈУ. Тренутно најгори веб-спам Србије.

Купујмо домаће!

A reklame za jandeks taksi....

pa to i jeste lokalni oglas
LOL

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Zamenio kaljeno staklo. Telefon progledao u svakom smislu. Boje su jasnije, nema oslikavanja na ugašenom ekranu.

Posle prvog punjenja - 32 sati rada, 9 sati SOT, wifi uvek ukljucen, a ostalo jos 30 posto baterije :)

Neka preporuka za custom ROM? Vidim da ih ima mnogo i da su razlike obično minimalne pa rekoh da pitam za mišljenje ako je neko probao više.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Neka preporuka za custom ROM? Vidim da ih ima mnogo i da su razlike obično minimalne pa rekoh da pitam za mišljenje ako je neko probao više.

Licno sam uvek koristio Lineage OS i najbolje mi se pokazao, skoro je izasao Official za RN5, trenutno sam na Xiaomi.eu romu, ali miui je miui samo, po mom misljenju, utegnutiji, ali pretpostavljam da juris stock neki tako da LOS.

https://photos.app.goo.gl/d5orMtR1XjUYF4qm8

Duvao je vetar pa se cvece malo pomeralo, ali mi je i dalje fascinira kvalitet slika na ~200e telefonu(koji pride ima najbolji chipset i bateriju u klasi i 4/64 memoriju) :)

Poslednja izmena:

Pixel Experience odlično radi ali nema nikakvih dodatnih opcija. Probao sam i AOSiP, ima dosta korisnih opcija ali nije fluidan kao Pixel Experience.

Planiram vcrs na los da predjem, koju kameru preporucujete da je stabilna i da ima portret?

Može li na PM preporuka gde da kupim 4/64 crni global?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Vrh Dno