Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Pomaže dosta. Ako puniš 50% npr 20-ak minuta, nema šanse da se pregreje. Ja ga punim samo na brži punjač i kao da ga ne punim nikad, ne osećam vreme koje je na punjaču.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Sa Samsung brzim punjačem (i kablom koji je došao uz RN5):
Za 15min od 29% do 44%
Za 20min od 29% do 50%

Drugačija je i ikonica punjenja kada se puni brzim punjačem.
IMG_20180729_085012.jpegIMG_20180729_084953.jpeg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Uzeo i ja crni rn5 4/64gb od Ivana sa foruma...sve preporuke za njega...dobio sam i pokloncic staklo sa okvirom, stavio sam ga, kul je skroz, lepo leze...videcemo kako ce se ponasati... :D

Sto se tice telefona, preljep je... :D
Odmah sam stavio Evie Launcher, navikao sam na njega, a i volim app drawer.
Lepo radi, letii, ekran je kul skroz, odmah sam stavio full screen mod.
Kamere takodje super...portrait mode radi kul skroz...zvuk preko zvucnika dosta jak, ali fali mu malo dubine...probao sam i sa sluskama, sustalo je malo, ali u headphones opcijama sam izabrao preset za druge sluske i radi vrhunski... :D
Baterija za 3h akanja, izgubila nekih 35 posto...sad sam stavio da se puni, a vec od sutra kad je napunim skroz, videcu koliki cu sot imati... :D

Sve u svemu...odusevljen fonom, skroz zadovoljan saradnjom sa Ivanom...brat je vec ljubomoran...moracemo i njemu jedan rn5 da uzmemo... :D

Što se tiče poklona uz fon, kome sam šta obećao to stoji, neka se javi, stiglo.

Što se tiče launcher-a, ovaj mi lepo legao, lagan i leti:
https://forum.benchmark.rs/showthre...prvom-postu)&p=5543030&viewfull=1#post5543030

Hvala na fonu, odlican je...evo malo detaljnije o fonu... :)

Nisam jos stigao da ga ispraznim, ali sam ga juce malo punio...i nikako da dodje do par posto baterije, sto mi je mnogo kul.
Silikonska maskica koja ide uz telefon je kul skroz, ali posto je tanja, ne lezi toliko cvrsto uz fon...vidim da Ivan ima i neke cvrsce sto prodaje, pa cu videti da uzmem kasnije, a mozda i neke narucim preko Aliexpressa.
Staklo koje sam dobio mi je bilo cudno juce, ali danas sam se navikao vec, svakako je bolje imati zastitu preko ekrana, a ovo lepo leze i pokriva ceo ekran.. :)
Telefon je brz, sve leti na njemu, za sada nisam imao bagove.
Ekran sam stavio na increased contrast, nekako mi tako najvise odgovara, odlican je, lepe boje ima, crna je dovoljno crna, bela je dovoljno bela, ne zalim se... :D
Igrice nisam igrao, posto nisam neki ljubitelj, ali mozda probam par.
Antutu skor je 114500, sto je skroz kul.
Kamere su odlicne, po danu super, igram se po ceo dan sa portrait modom, iako imam FF Dslr pored sebe... :D
Kad sam prvi put probao prednju kameru, nije mi se svidelo kako izgleda prikaz portrait moda pre nego sto okinem, ali sam skontao da tek posle sredi ivice i onda fotka izgleda skroz kul.
Zadnju kameru sam probao i po mraku, skroz zadovoljavajuce, verujem da sa gcam odlicne fotke budu, ali nesto mi i ne treba to.
Fokus je odlican, mnogo boji nego na proslom lg g3, koji je bio uzas, nije mogao da pogodi fokus na 70 posto fotki, cak mi se cini i da su nocne fotke tu negde, a mislio sam da ce biti losije, prednja kamera je mnooogo bolja na rn5.
Stabilizacija je odlicna...isto sam se istripovao kad sam snimao prvi put, gledam sve se trese, a upaljena stabilizacija, ali kada sam pogledao posle snimak, bio je bas stabilan... :D
Stvarno je lep fon i sa ovom maskicom i sa staklom izgleda lepo, iako volim da mi telefon bude go, za sada mi je ovako super... :D
Senzor otiska prsta radi odlicno, mada ja sam uradio 2 otiska za oba kaziprsta, i tada je precizniji.
Evo baterija je na 10 posto, bas me zanima za koliko ce se isprazniti, a posle cu videti koliko mu treba da se napuni, mada kontam da je 2 i po sata. :D
Iskljucio sam recommendations u file menageru, i ostalim aplikacijama(gde moze), kako me ne bi smarale reklame i iskljucio sam miui optimization, tako sam procitao da je bolje. :D
Skljocacu dosta sa ovim fonom, pa cu postaviti neke fotkice... :D
Sto se tice launchera, ja koristim Evie duze vreme, jednostavan je, brz i navikao sam na njega, nekako mi ovi lancheri koji lice na android p ne odgovaraju. :)

Da li neko zna kako da iskljucim obavestenje kada se izgubi ili pronadje mreze mobilnog operatera?

Mreža-još-hitni prenosi. Ja sam sve tu isključio.

Послато са Redmi Note 5

I ja sam tu iskljucio. Ipak mi se desi,preko dana nekoliko puta a tokom noci jednom ili dva puta. Ovde gde sam sada,na planini,stvarno ima dela gde ne hvata mrezu,ali tokom noci me nervira,kada je u stanju mirovanja,pa onda bude obavestenje da nema mreze,pa ponovo obavestenje da ima mreze. Znam da je je jedno od resenja da utisam mobili,ali ipak me zanima da li postoji opcija da nema tih obavestenja sa zvukom.

Koliko vama moze da izdrzi SoT, meni od onog apdejta 9.5.17 maksimalno 6h SoT normalnog koriscenja, a video sam pre par strana da je neko izgurao oko 11h SoT sto je neverovatno... Ne znam da li da apdejtujem ovaj 9.5.19 zbog anti rollback i tih gluposti iako sumnjam da cu se baviti romovima... I jos sam video na forumu da se zale na brzo trosenje baterije i na 9.5.19 pa ne znam sta mi je ciniti.
Ps. Zna li se kad konacno dolazi miui 10?

Ja sam na tom poslednjem abdejtu, sag pa punim, pa cu proveriti, ali mogu tek za dva dana da se javim...a i ja cu ga akati, posto sam ga juce uzeo, pa ce i sot biti veci... :D

Sve to zavisi od korisnika do korisnika, ali meni na 9.5.19.0 SoT bude oko 10 i po sati.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Hvala na fonu, odlican je...evo malo detaljnije o fonu... :)

Nisam jos stigao da ga ispraznim, ali sam ga juce malo punio...i nikako da dodje do par posto baterije, sto mi je mnogo kul.
Silikonska maskica koja ide uz telefon je kul skroz, ali posto je tanja, ne lezi toliko cvrsto uz fon...vidim da Ivan ima i neke cvrsce sto prodaje, pa cu videti da uzmem kasnije, a mozda i neke narucim preko Aliexpressa.
Staklo koje sam dobio mi je bilo cudno juce, ali danas sam se navikao vec, svakako je bolje imati zastitu preko ekrana, a ovo lepo leze i pokriva ceo ekran.. :)
Telefon je brz, sve leti na njemu, za sada nisam imao bagove.
Ekran sam stavio na increased contrast, nekako mi tako najvise odgovara, odlican je, lepe boje ima, crna je dovoljno crna, bela je dovoljno bela, ne zalim se... :D
Igrice nisam igrao, posto nisam neki ljubitelj, ali mozda probam par.
Antutu skor je 114500, sto je skroz kul.
Kamere su odlicne, po danu super, igram se po ceo dan sa portrait modom, iako imam FF Dslr pored sebe... :D
Kad sam prvi put probao prednju kameru, nije mi se svidelo kako izgleda prikaz portrait moda pre nego sto okinem, ali sam skontao da tek posle sredi ivice i onda fotka izgleda skroz kul.
Zadnju kameru sam probao i po mraku, skroz zadovoljavajuce, verujem da sa gcam odlicne fotke budu, ali nesto mi i ne treba to.
Fokus je odlican, mnogo boji nego na proslom lg g3, koji je bio uzas, nije mogao da pogodi fokus na 70 posto fotki, cak mi se cini i da su nocne fotke tu negde, a mislio sam da ce biti losije, prednja kamera je mnooogo bolja na rn5.
Stabilizacija je odlicna...isto sam se istripovao kad sam snimao prvi put, gledam sve se trese, a upaljena stabilizacija, ali kada sam pogledao posle snimak, bio je bas stabilan... :D
Stvarno je lep fon i sa ovom maskicom i sa staklom izgleda lepo, iako volim da mi telefon bude go, za sada mi je ovako super... :D
Senzor otiska prsta radi odlicno, mada ja sam uradio 2 otiska za oba kaziprsta, i tada je precizniji.
Evo baterija je na 10 posto, bas me zanima za koliko ce se isprazniti, a posle cu videti koliko mu treba da se napuni, mada kontam da je 2 i po sata. :D
Iskljucio sam recommendations u file menageru, i ostalim aplikacijama(gde moze), kako me ne bi smarale reklame i iskljucio sam miui optimization, tako sam procitao da je bolje. :D
Skljocacu dosta sa ovim fonom, pa cu postaviti neke fotkice... :D
Sto se tice launchera, ja koristim Evie duze vreme, jednostavan je, brz i navikao sam na njega, nekako mi ovi lancheri koji lice na android p ne odgovaraju. :)

koju notifikaciju ima samo lampica ili moze glance

Glance moze preko nekih aplikacija, ali one trose bateriju, posto ekran nije amoled....ima bela led lampica... :)

Lumie su imale clear black tehnologiju, koja je cini mi se, na neki nacin imitirala amoled displej, tj crna je bila vise crna, dok na ovom telefonu crna nije toliko crna i uvece zna poprilicno da sija...ukucaj u play store-u always on display ili glance screen i izacice ti aplikacije, probas par sa najvecom ocenom, vidis koja ti najvise odgovara i to je to... :)

Poslednja izmena:
Lumie su imale clear black tehnologiju, koja je cini mi se, na neki nacin imitirala amoled displej, tj crna je bila vise crna, dok na ovom telefonu crna nije toliko crna i uvece zna poprilicno da sija...ukucaj u play store-u always on display ili glance screen i izacice ti aplikacije, probas par sa najvecom ocenom, vidis koja ti najvise odgovara i to je to... :)
I na Lumia 640 kada je uključen glance ugašen ekran malo sija, jeste crna malo "crnja" u odnosu na neke druge IPS displeje.

Ja sam na poslednjem update-u i nemam problema sa baterijom. Izvlačim SOT 11-12h jer baterija je stvarno brutalna. Punjenje od 5-100% je negde oko 2h. Nisam tačno merio...Extra je sto ima toliko podešavanja za aplikacije pa mogu lepo da isključim tj. podesim sve ono što ne želim da radi u pozadini. Jer ima mnogo aplikacija koje prave nepotreban battery drain...

I ja bih pohvalio @Ivan I. Takođe sam uzeo telefon od njega. Izašao mi je u susret za sva moja pitanja i nedoumice i premašio sva moja očekivanja kao prodavac... [emoji106] Svaka čast!

@unique93 Slažem se u potpunosti sa tvojim prvim utiscima... [emoji16]

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Poslednja izmena:
Evo sad sam ga napunio do kraja...imao je 2% i punio se od 13:02h do 15:11h...znaci 98 posto za 2 sata i 9 minuta, s' tim sto posle za 2h dodje do 98% i onda malo uspori, pa za 10 min, napuni jos ta 2%. :D
Sad cemo videti do kad ce trajati... :D

Ja nisam primetio bilo kakvo variranje baterije u odnosu na updejtove. Koliki je sot drugih ne treba da vas opterecuje jer svako razlicitno koristi teledon. Meni je npr. sad sot 6h a ostalo jos 27%. Da naglasim da nemam wifi trenutno pa sam konstantno na 4g i da sam u ovih 6h igrao igre par sati. Tako da vi vidite da li je to dobro ili ne, ja mislim da definitivno jeste.

Evo sad sam ga malo cvakao...za sat i 15minuta SOT-a, skinuto 10 posto baterije...ako tako nastavi, bice super...na wifi-u je i 50% osvetljenja... :D

Ubacen danas Xiaomi.eu rom beta poslednja. Prilicno sam zadovoljan, izgleda fluidnije, mozda zbog miui lab i AI preloading, nema nigde reklama u odnosu na global gde se ne mogu potpuno iskljuciti, u vaultu ima step counter. Nema (meni) nepotrebnih google apps, stock icon pack je mnogo bolje sredjen, i twrp radi normalno, nema potrebe za lazy flasherom. Moja preporuka ako neko planira prelaz... Inace evo slicica ekrana i izgleda default-nih ikona koje su mi omiljene. Zaokruzene su mi smetale na globalu, glupo je odradjeno, sve su sa belim okvirima tamo [emoji16]
cf2e3fc7644f8a1ab00b1ebf684e4d02.jpg
9c557877c006a4e260fc1fe730ea8ba7.jpg
2f0dd553dc03f10565a814e2c490b6ee.jpg

Ja imam sve ovo na Masik romu, ali da vas obavestim ko ima official Miui i Magisk.. Izasao je magisk modul za stock miui kameru koja nudi:
eb5de2cd24b6f602ed2495119569ed12.jpg
c6af86c2b0ac7223e8338e8e9c5a3b04.jpg

Od 15:10h pa do sada uspeo sam da stignem do 54% baterije, uz 5h sota...znaci moze oko 10h sota...osvetljenje ekrana konstantno na 50% sto je odlican rezultat... :)

Ne mogu da verujem koliko baterija vise drzi posle apdejta. Pre sam jedva 6h SOTa izvlacio, a sad bar 10...
5f37d7646b65effd39683b936b97a545.jpg

@Zyzz Znači ipak si odradio update? Pa kažem ti ja da sve radi kako treba...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

@spaxon treba li root za taj modul za kameru?

Danas oborih rekord sto se baterije tice, 7h SoT, dosta Youtube, 51% baterije ostalo :)

Vecina na Wi-Fi, nesto je zezao riter sinoc pa sam ujutru koristio mobile data, zato je u pocetku wi-fi iskljucen.
Slike su zuckaste jer koristim dodatni blue light filter.

Screenshot_2018-07-30-01-17-06-384_com.miui.securitycenter.png
Screenshot_2018-07-30-01-16-58-075_com.miui.securitycenter.png
Screenshot_2018-07-30-01-16-50-921_com.miui.securitycenter.png

Poslednja izmena:
Auuu...pa to je bas dobar rezultat... :D
Evo ja na 7 i po sati SOT-a, ostalo 27 posto baterije...znaci moze da izgura oko 10h sto se moje upotrebe tice i plus je ovo cvakanje konstantno, posto mi je novi fon... :D
Nego, ja uzeo od Ivana prekjuce fon, i svideo se bratu, pa uze i on malo pre...sirimo xiaomi porodicu... :D

Vrh Dno