Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Kolko je bolji ili nije sem procesora i ekrana,od mi a1 ,koji je daleko jeftiniji

Što se tiče brzine rada, ta dva telefona su po meni identične brzine, ima RN5 bolji procesor, ali A1 je ispeglan i klot. A1 takođe ima i počačalo, zvuk razbija, prednja kamera mu radi sa GCam. Ostalo RN5. Znam dvoje koji su sa A1 prešli na RN5, zbog zvuka se vratili na A1. Opet, nekom je bitnija manipulacija sa dual sim, da razdvoji zvono...

Poslednja izmena:
@mihajlosd

Što ne bi kupio da imaš 30000?
Šta ćeš da uzmeš za toliko para tih specifikacija? A novo. Znaš kad kažu - novo uzmem i ne razmišljam...
Vidim honir 10 lite jako blizu sa cenom u WW

Poslednja izmena:
Sta vredi kad je chipset prilicno losiji, kamera losija i baterija prosek? Podrska ce 99% biti ocajna kao za sve Huawei/Honor midrange, plus je Emui daleko iza MiUI sto se tice fluidnosti i stabilnosti.

Doduse, nisam probao Emui 8, Emui 4 i 5 nisu za poredjenje sa novijim MiUI.

Poslednja izmena:
Ivane, Ivane... pomislice narod da te Xiaomi placa :) Mogu ja u penziju lagano :)

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

Kamo lepe srece :)

Cisto na osnovu iskustva sa RN4x i gomilom Huawei/Honor i par Samsung midrange telefona, eno bratanica sa J7 2017 brise aplikacije i cisti memoriju jer baguje telefon, iako je 3/16 kao i RN4x, chipset slican, nisu za poredjenje.

Skoro drugu P10 lite najstrasnije lagovao, da bi radio kako treba te gasi procese u pozadini, te clear cache svako malo, itd. Huawei ram management u mid-range sa 2-3GB ram da ne pominjem :D

Meni P9 Lite sa 2GB memorije nije drzao 3 aplikacije kako treba, a RN5 sa 6GB drzi 30 i kusur, sta reci, Emui ubica :D
Oni su napravili ogroman skok P8-P9 Lite, onda inkrementalan P9 Lite-P10 Lite, nikakav(realan) P10 Lite -P20 Lite, a u poslednjem su podigli cenu kao da je druga klasa.

U pravu je @hsv.stoned, Huawei/Honor telefoni su prehajpovani kod nas. Uzeo bih neki njihov model jedino pre Samsung midrange, ovako ima mnogo boljeg izbora, Xiaomi(value/$, generalno ni po cemu losi uredjaji, osim ako nekom toliko smeta skin), Nokia(stock android, izrada, dizajn, ok spec), Motorola(isto sto i Nokia, na svoj nacin).

Oni koji se najvise reklamiraju, najmanje nude, najvise su osakaceni i imaju najgori softver/podrsku. Sad je i raspali Wiko krenuo sa nekom kampanjom reklama, ono je kataklizma od telefona :d
Teslu da ne pominjem..

Da ima kod nas Lenovo Z5, Nokia X6, Zenfone Max Pro M1, Nubia Z18 Mini, to bi bila prava mid-range konkurencija, ovako se zna ko bije :D

Treba nam jedan kanal kao sto je u Indiji C4eTech, radi Ash apsolutno realne i detaljne recenzije, dok recimo Linus odradi recenziju Mix 2, uzeo kinesku verziju, flejmuje stock screen(jer promeniti launcher je jako komplikovano :D), flejmuje softver kako secne ponekad, a telefon samo sto izasao.. Kod nas se prica kako A6+ ima odlicne karakteristike za ulozen novac :)

Poslednja izmena:
Pozdrav, da se javim, uzeo sam mobilni. Za sada mi radi ko sat, makar mi se cini da pravi nesto losije slike u low light uslovima. Nisam imao prilike da ga testiram danju ali sto se tice slabog osvetljenja mi se cini da nije reprezativan. Mislim, mozda treba neka podesavanja namestiti, ne znam

Ne znam za te huawei što pominješ, ja imam honor 8 lite, I radi bez ikakve potrebe za gašenjem aplikacija ili sta vec. Brišem aplikacije samo kad mi treba prostora, jer mi je tel sa 16gb memorije. Nemam potrebu ni za resetom povremenim. Za samsung srednje kategorije cenim da je tačno uglavnom to za usporavanje, ali huawei, honor, radi bolje sto ga duže koristis. Nema potrebe sad za "pljuvanjem" konkurencije, tamo gde ne mora.Korisnici ova dva proizvođača su slični, mislim čak i većina ne bi imala ništa protiv da proba jedne ili druge. Ja sam planiro da mi sledeći tel mozda bude bas note 5 ili 5 plus. A1 mi se ne svidja sa dizajnom, tj.mnogo neiskorišćenog prostora ima gore i dole, plus ona staromodan kapacitivna dugmad, tako da on kod mene ispada iz konkurencije. Honor srednje klase jeste los sa podrškom, evo još nismo dobili oreo, kolko znam xiaomi je tu bolji. Imao sam nexus 5 X, pa mi sada malo fali to brzo updatovanje, 5x je dobijao mnogo, mnogo brzo..

Сада сам сигуран да нешто дефинитивно није у реду са умањеним приказом фотографије. Иста ствар (пола сличице се не види или је зелене боје као да је оштећена) ми се догодила, после Вајбера, и на апликацији од камере (доњи леви угао). Слика је у реду када се отвори, али њен умањени приказ није.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

@Apo

Probaj sa HHT. Tri crtice gore desno>HHT.

@mihajlosd

Što ne bi kupio da imaš 30000?
Šta ćeš da uzmeš za toliko para tih specifikacija? A novo. Znaš kad kažu - novo uzmem i ne razmišljam...
Vidim honir 10 lite jako blizu sa cenom u WW
Uzecu ga narvano, ali ne za 30k kod derikoza. Pogresno si razumeo, nije bila poenta da rn5 ne valja i da imas nesto bolje vec da je glupo davati po 50% i vise posto para ni za sta. Sad ce neko reci 2g garancije...pa iskreno vise verujem nekim ljudima odavde na rec nego njihovoj pisanoj garanciji.

Nije u pitanju verovanje vec ne mogu da ti ponude 2 godine. A nije da se ne kvare. Žute mrlje npr...

Ma bre...uzme se ekran sa aliexpressa za 15e i zameni se...ostalo tesko da se kvari...tj, kvari se, ali redje... :)

Korisnici ova dva proizvođača su slični, mislim čak i većina ne bi imala ništa protiv da proba jedne ili druge.

Nekad jesu bili, ali to je sve manje slučaj. Odnos uloženog i dobijenog kod huawei telefona je znatno gori danas nego sto je bio pre 2-3 godine. Čak je i Samsung j serija malo poboljšala taj odnos u tom periodu, mada i dalje onaj natpis "Samsung" čini 30-40 odsto cene. Ali ljudi za to plaćaju i to je uredu .

Sent from my Redmi Note 3 Pro SE using Tapatalk

prebacim na wifi i pojavi se neko azuriranje. ajd kliknem i azuriranje prihvati i instalira se. pogledam a ono isto kao sto je i bilo 9.5.13. sta bi ovo? malo pobrljavio.

Zato sto si isao rucno na Download update, a nema nista novije od tog zadnjeg rom-a i tada skida uvek zadnji rom...Tako mozes 100x , ako ti je do igranja :)

Ok jasno sta se desilo

Zna li neko šta da uključim/isključim da poboljšam malo multitasking? Previše agresivno mi izbacuje aplikacije iz rama.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ako se ne varam udjes u developers opcije i tamo negde na dnu ima opcija optimizacija memorije. Sad nisam 100% siguran za ovo vec sam procitao to na MIUI forumu. Tako da probaj malo sa tim podesavanjima i vidi da li ima razlike. Valjda ce se javiti neko da potvrdi ili zna neko bolje resenje.

Imaš tamo u developer options MIUI optimizations, valjda je to za to. Mada ja nisam primetio da ubija aplikacije.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Možeš u developer opcijama da isključiš miui optimizaciju (ne znam šta će da se desi) i optimizaciju memorije da podesiš na isključeno, nisko, srednje i visoko.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Hvala, pokušaću sa tim.Ovo mi je prvi telefon sa MIUI. Za sada me prijatno iznenadio i ako prelazim sa stock nougat-a. Podneo sam zahtev za otključavanje BL a koliko vidim neću ni prelaziti na custom rom nego ću samo ubaciti gcam.

To je nekada pomagalo, sada tu opciju ne treba gasiti jer telefon bez nje radi uzasno. Kao drugo, nema vise cekanja za unlock, cim apliciras mozes da radis unlock(samo se i dalje ceka 360h posle prvog pokusaja).

Sada na Miui 10 nema vise te opcije za optimizaciju memorije, high, medium, low i none ili se mozda negde nalazi na drugom mestu? Evo kad vec kacim, kesiranje na Masik romu....
c88ffa13b81fddd20948e397e0485058.jpg
9f1390a0f5bd3b1aa344887ac274f5fa.jpg

Druga slika, tapni More na dnu, pa onda okaci :)

Na Mix 2 8.7.5 ima i dalje to u dev.options.

Poslednja izmena:
Druga slika, tapni More na dnu, pa onda okaci :)
A sto li nema vise opcije za mem. optimizaciju? Edit, ajde onda okaci ss da vidim tu opciju gde se tacno nalazi...
ad0724da924ebd22741915e42fad1757.jpg

Poslednja izmena:
Screenshot_2018-07-05-16-32-54-634_com.android.settings.png
Screenshot_2018-07-05-16-33-21-880_com.android.settings.png
To je kod mene. To je sve po difoltu tako, nista nisam menjao tu.
Kad povezujem sa racunarom mora da se ukljuci onaj USB rezim otklanjanja greske, da li postoji mogucnost da on bude non stop ukljucen? Tj. to sam ukljucio pre par dana i sad kad sam ga povezao sa racunarom vidim da je iskljucen i morao opet da ukljucujem.

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 253676
Pogledajte prilog 253677
To je kod mene. To je sve po difoltu tako, nista nisam menjao tu.
Kad povezujem sa racunarom mora da se ukljuci onaj USB rezim otklanjanja greske, da li postoji mogucnost da on bude non stop ukljucen? Tj. to sam ukljucio pre par dana i sad kad sam ga povezao sa racunarom vidim da je iskljucen i morao opet da ukljucujem.
Na Miui 9 secam se da je bila ta opcija za memoriju, ali na Miui 10 nema vise te opcije.... Kod @Kidence ima na Mix 2 i Miui 10. E sad secam se da je nisam imao ni na MiuiPro Miui 10 romu, a ni sad je nemam na Masik Miui 10 romu... Mozda je ima na official romu?

Meni to na 4x bilo na off. Sad stavio na high optimisation i kida. Sve kesirano.
Hvala ;)

Ja sam ukljucio AI preloading i stvarno brze ucitava tj. otvara aplikacije, to sam stiklirao medju prvim opcijama kada sam flesovao ovaj rom
55ed60e0a1ebe63be03c4b733d016165.jpg

Poslednja izmena:
Videcu da se poigram malo sa ovim opcijama, mada telefon radi odlicno i nemam nikakve potrebe da bilo sta menjam. Nije mi ni potrebno da drzi 10 aplikacija u memoriji.

Vrh Dno