Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

To se nalazi u Additional settings, tu su zgurali Dev options, umesto klasicno dole :D

Kao na svakom androidu :) zato sam i pitao pošto kod mene nema te stavke u dev opcijama :)
Verovatno dolazi sa android 8

Ima li note 5 mogućnost da snima u 60 fps?

Poslato sa EVA-L09 uz pomoć Tapatoka

Ima li note 5 mogućnost da snima u 60 fps?

Poslato sa EVA-L09 uz pomoć Tapatoka
Za sad ne. Ne znam kakvo je stanje sa Gcam. Ali procitah da ce na MIUI 10 uvesti snimanje u 60 fpsa.
Da, na Miui 10 po default-u ima opcija snimanja 1080p 60fps... Miui 10 inace radi odlicno i mnogo mi se svidja kako su ga odradili, sve je tip-top ;)
f6df13b3a2955fe01c04148360912171.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kakvo je stanje sa kvalitetom snimka I fotografija na 10-ci?

Da, jel su fotke iste, ili bolje/gore nego na miui 9 i jel stabilizacija i dalje radi lepo?
Vidim, ubacili su i 4k... :)

Kakvo je stanje sa kvalitetom snimka I fotografija na 10-ci?

Kao sto rekoh, sve je odlicno.. naravno za fotkanje se koristi gcam sa hdr+ sem prednje kamere koja ne radi, zato stock kamera sluzi za selfije uz povecanu saturaciju za jedno polje (high). Stvarno odlicne fotke pravi i zadnje i prednje, video snimke takodje, stabilizacija radi sjajno... Druga tema, nervira me sto ikonica za wifi u status baru je desno od signala za mob. mrezu, eto to je jedina sitnica :) Zato jedva cekam xposed da proradi na miui 10 pa da pregazim ceo status bar i sve ikonice :D

Viber mi ne radi kad je ukljucen wi-fi, a preko mobilnog neta radi normalno. U cemu moze da bude problem?

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Security-manage apps, kucaj u search gore na vrhu viber, tapni na njega i u "restrict data usage" ukljuci wi-fi ako si ugasio.

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

Uključeno ali ništa i dalje...

Reboot phone and try again :)

U podesavanjima vibera ukljucio da drzi wi-fi uvek budnim i sad radi. Valjda je to to.

Edit: Proradilo na minut i opet nista, iznervira me skroz...

Poslednja izmena:
Probaj da restartujes ruter...

Da, jel su fotke iste, ili bolje/gore nego na miui 9 i jel stabilizacija i dalje radi lepo?
Vidim, ubacili su i 4k... :)
Ovo je mislim na custom MiuiPro ubaceno, nisam siguran da ima na oficijelnom Miui 10 (4k i 60fps), izvinjavam se ako grijesim, a kamera je generalno bolja sveukupno.

Ovo je mislim na custom MiuiPro ubaceno, nisam siguran da ima na oficijelnom Miui 10 (4k i 60fps), izvinjavam se ako grijesim, a kamera je generalno bolja sveukupno.
Da, moguce je da nema na oficijalnom Miui 10 romu ta podesavanja za kameru (neka proveri neko ko ima oficijalni miui).. Ja sam na MiuiPro Miui 10 pa verovatno zato imam...

Poslednja izmena:
Da li je moguce ikako obrisati ili ugasiti aplikacije na ovom cudu? Naprimer google play music, google play video i sta ja znam.

Nema potrebe to da se iskljucuje, osim ako srce bateriju.

Ok, hvala na brzom odgovoru. Onda se necu cimati, navikao sam da te aplikacije mogu da se ugase ili obrisu na prethodnim telefonima.

Jos me zanima, da li ce ih battery saver sam gasiti, ili da ih skroz ugasim tamo? Jer ih nikad necu koristiti.

Edit: Ne srce, niti se cimam za bateriju. Cisto ovako pitam :d

Nema potrebe da razmisljas o takvim stvarima, koristi telefon i uzivaj :)

Mogu da se disable-uju ako znas, bez root-a :) Ali bolje ne cackaj, da ne dobijes bootloop ;D na pocetku ugasis jednu, dve...ali osladi se i onda jedan pogresan korak...

Poslednja izmena:
Da ne guglam, jel hardver (kamere, cpu, cega god) dovoljno jak da gura 4k u 60fps?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ne može da gura, 4k u 60fps.

Podesio sve kako treba u podesavanjima Vibera, podesavanja unutar same aplikacije isto, radio reboot, resetovao modem i nista, ne radi aplikacija preko Wi-Fi, preko mobilnog neta sve super.
Nisam pametan, ali zivcira me mnogo.

Jesi li pokušavao samo preko jedne WiFi mreže, možda nije do telefona

Sent from my Redmi Note 3 Pro SE using Tapatalk

Sve sam zivo pokusao, sad evo bas udjoh na play prodavnicu citam komentare i vidim da ima mnogo ljudi isti problem nakon poslednjeg update-a. Znaci mrtvi viber je problem, sve je u redu sa telefonom kao sto sam i mislio.

Sve sam zivo pokusao, sad evo bas udjoh na play prodavnicu citam komentare i vidim da ima mnogo ljudi isti problem nakon poslednjeg update-a. Znaci mrtvi viber je problem, sve je u redu sa telefonom kao sto sam i mislio.

Backup poruka odradi u viberu, pa uninstall vibera pa ga ponovo instaliraj, restore poruka... Jesi li to probao?

To nisam, racunao sam bice isto sve. Probacu.

Vrh Dno