Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Ukratko. Telefon je odličan. Kamera odlična - čak i u uslovima slabog svetla. Baterija odlična. Do sada nije bilo problema, a nadam se da će tako i ostati. Prednost je i stari USB priključak kao i 3,5mm priključak.
Nego, kako isključiti "Emitovanje operatera" (pokazivanje lokacija, valjda, baznih stanica)? Koja je konfiguracija daljinskog za SBB prijemnik? Da li je neko stavljao zakrivljeno zaštitno staklo i da li je to uopšte potrebno? Ne bih da mi kvari izgled ekrana, kao one folije koje zamućuju sliku.

Poslednja izmena:
Settings-more-emergency broadcast i sve ugasis

Sent from my MI MIX 2 @MIUI 10

Sve isključeno, osim poslednjeg (za Brazil) koji se vrati na staro, ali i dalje stiže.

Ajd da se i ja upisem kao vlasnik note 5. Imam jedno pocetnicko pitanje. Da li je potrebno napraviti xiaomi nalog ili sve fercera i bez njega? Osim xiaomi cloud-a da li ima nekih beneficija ukoliko imam xiaomi nalog?

Nego, kako isključiti "Emitovanje operatera" (pokazivanje lokacija, valjda, baznih stanica)?
Ja samo držim na to kad mi se pojavi u obaveštenjima dok mi ne otvori prozor gde odštikliram sve opcije i nema više obaveštenja.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Raja zašto vecina radi "unlock bootloadera".

Jel to iz razloga da mogu nabaciti custom rom po želji?

Sutra mi stiže Xiaomi Note 5 pa javim svoje utiske prvog Xiaomi mobitela :D

Uzeh ga i ja. Nakon p20 lite i razmisljanja o n7 plus, ipak je ovaj pao. Da li je MI akaunt potreban? Prvi xiaomi da koristim, a prelomio sam za njega zbog svih pozitivnih komentara na netu i u ovoj temi. Globalna verzija 4/64 crni. Mnogo lepo lezi u ruci i lepo radi, na prvi loptu. Pisem vise kad budem sve namestio

Uzeo sam prijatelju Redmi Note 5 4GB/64GB model. Legalno kod nas u radnji.
Lik uopšte nije zahtevan korisnik, ne igra igre, nema Facebook aplikaciju..
Pre ovog telefona je imao LG G3
Problem je što mu se baterija jako brzo prazni. Od jutros mu je na 70% a obavio je par razgovora i nekoliko slika napravio.
Nisam mu gasio lokaciju, podešeno je da štedi bateriju i pogrešna istorija lokacije.
4G je uključen.
Očekivao sam da ne mora sve da gasi na telefonu kako bi mu baterija trajala normalno.
Inače ja sam mu telefon konfigurisao odradio jedan update i nakon toga ga resetovao na fabrička podešavanja.
Da li je moguće da je dobio telefon sa fabričkom defektnom baterijom?

Pogledaj šta troši bateriju,neki proces/aplikacija se zaglavila najverovatnije...

Moguće. Neka sačeka još dan, dva i ako se ne promeni ništa neka ga zameni. Meni, od poslednjeg 9.5.13 apdejta, baterija traje još duže i fluidniji je telefon u radu.

Jedan reboot i resice 99% problem...ne ide mu fon u deep sleep, nesto ga drzi budnim. Neka app zaglavila.

Ne znam da li je to normalno kod xiaomi telefona ali meni skroz neprecizno pokazuje potrosnju baterije, tj. aplikacije koje trose. Npr. Igrao samo neku igru oko sat ipo mozda i vise, i bio na youtube tipa 15 min i pokazuje mi da je youtube potrosio dosta vise baterije.
Ne znam je li to normalno, ali kod drugih telefona je definitivno preciznije pokazivalo.

Da li vi radite nesto drugo osim sto trazite mane i bug-ove na vasim telefonima ? Koliko je ovo bitno da li pokazuje ili ne pokazuje tacno... Uzivajte u telefonu i ne opterecujte se glupostima nebitnim za rad uredjaja...

I ja sam primetio da baterija traje duze nakon 9.5.13. update, i rekao bih solidno duze.

Sve vise mi se dopada ekran, secam se nekih recenzija kako je necitljiv na suncu i pitam se da li smo koristili isti telefon.
Prezadovoljan sam za sad telefonom, baterija, fluidnost, ekran, kvalitet signala i razgovora sve je odlicno.

Jedno pitanje, jel obavezan reset na fabricka podesavanja nakon update-a? Nekako me mrzi da pravim back up svaki put.

Niti sam mu trazio mane i bagove, niti zameram to. Za 200e ovaj telefon je kompletniji i od dosta skupljih telefona. Ne vidim problem sto iznosim nesto sto sam primetio. Tema je i otvorena da bi se iznela iskustva (kako pozitivna tako i negativna) i resili eventualni problemi koji mogu ovde da se rese.

@Rax032 Nema nikakve potrebe za resetom.

Poslednja izmena:
Nije."Obavezan" je samo kada se prelazi sa jedne verzije Androida na drugu, ovako kada se radi update iste, nije...Jedino ako se desi neki problem i nema drugog resenja osim FR.

Neka me neko ispravi ako grešim ali Redmi Note 5 koristi senzor prednje kamere koji su ubacivali kao senzor zadnje u određene Redmi Note 4, ov13855. Što nije uopšte loše ali ostaje problem sa GCam i hdr+. Nadam se da će ga uskoro rešiti, ali ako se ne varam na note 4 je to sređeno tek nakon jednog od apdejta, što znači da može potrajati.

Sent from my LG-D838 using Tapatalk

Da li vi radite nesto drugo osim sto trazite mane i bug-ove na vasim telefonima ? Koliko je ovo bitno da li pokazuje ili ne pokazuje tacno... Uzivajte u telefonu i ne opterecujte se glupostima nebitnim za rad uredjaja...

Bench iovako treba da promeni ime na battery forum

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

^^ :) :) :)

Neka me neko ispravi ako grešim ali Redmi Note 5 koristi senzor prednje kamere koji su ubacivali kao senzor zadnje u određene Redmi Note 4, ov13855. Što nije uopšte loše ali ostaje problem sa GCam i hdr+. Nadam se da će ga uskoro rešiti, ali ako se ne varam na note 4 je to sređeno tek nakon jednog od apdejta, što znači da može potrajati.

Na Arnovi 7.9.5 Pixel2mod radi hdr+ na obe kamere.

Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk

Na Arnovi 7.9.5 Pixel2mod radi hdr+ na obe kamere.

Ne radi hdr+ ni na toj, a ni na bilo kojoj drugoj gcam na prednjoj kameri, probao sam sve verzije i razna podesavanja u istima.. jos nema fix-a za prednju kameru. Nekada prvu sliku uslika sa hdr+ odmah posle instalacije gcam i fotka bude dobra, ali dalje slikanje je ili crna fotka ili skljocanje na prazno, a slika se ne pojavi uopste u galeriji...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jesu li sredili portret mod?
Ne radi hdr+ ni na toj, a ni na bilo kojoj drugoj gcam na prednjoj kameri, probao sam sve verzije i razna podesavanja u istima.. jos nema fix-a za prednju kameru. Nekada prvu sliku uslika sa hdr+ odmah posle instalacije gcam i fotka bude dobra, ali dalje slikanje je ili crna fotka ili skljocanje na prazno, a slika se ne pojavi uopste u galeriji...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Isto. Ili je crna fotografija ili je nema. Čini mi se da je jednu uspela da škljocne kako treba. Meni ne smeta sve dok je zadnja kamera dobra. Na stock kameri su mi slike mnogo blede i sa prednjom i sa zadnjom.

Isto. Ili je crna fotografija ili je nema. Čini mi se da je jednu uspela da škljocne kako treba. Meni ne smeta sve dok je zadnja kamera dobra. Na stock kameri su mi slike mnogo blede i sa prednjom i sa zadnjom.

Ima u stock kameri da se podesi saturacija, ostrina i kontrast. Kada se malo saturacija poveca ispadnu malo "zivlje" slike i nisi bas blede kao sa difoltnim podesavanjima.

Ni sa jednom drugom mi prednji hdr+ nije radio,na ovoj radi 100% sa ovim podešavanjima(Da napomenem da koristim RR).Portret mod ne radi na prednjoj,na zadnjoj radi normalno.
a219a0b01830cdd35b8205ecf9d86a3a.jpg
e980d2303c401c01182d9fcd9d561f6a.jpg
05f25f82fa391867c0929e40cc6091bd.jpg
b96ba74a2d070d137a646d6bd2364469.jpg

Poslednja izmena:
A portret mod baš ne radi ili daje zelene fotografije?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Da potvrdim da stock prednja kamera pravi mnogo bolje slike kada se podesi saturacija na visi stepen.

Dev.options-running services- dole na more tapnes i onda " show cached processes" .

Vrh Dno