Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

@spaxon zato ja nista nisam rekao u vezi RN5 kada su pocele da izlaze glasine a i zvanicne informacije. Sve su to specifikacije, slike, brojevi, ovo ono. Nista dok ne izadje telefon pa se cuju utisci onih sto su kupili telefon. Par meseci nakon sto izadje telefon pa ce se lepo videti kakav je zaista telefon.
Zato cu ja da sacekam da se slegnu utisci a i da vidim sta ce biti sa A2 pa da odlucim sta da se uzme.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

@spaxon zato ja nista nisam rekao u vezi RN5 kada su pocele da izlaze glasine a i zvanicne informacije. Sve su to specifikacije, slike, brojevi, ovo ono. Nista dok ne izadje telefon pa se cuju utisci onih sto su kupili telefon. Par meseci nakon sto izadje telefon pa ce se lepo videti kakav je zaista telefon.
Zato cu ja da sacekam da se slegnu utisci a i da vidim sta ce biti sa A2 pa da odlucim sta da se uzme.

U pravu si... ne treba trcati pred rudu u zakljuccima i ocenjivati uredjaj iskljucivo na osnovu slika. Inace preterao sam i pogresio sam i iz tog razloga sam sebe i ostale citirao i napisao svoje trenutno misljenje nakon samo dan i po koriscenja telefona :)

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

U pravu si... ne treba trcati pred rudu u zakljuccima i ocenjivati uredjaj iskljucivo na osnovu slika. Inace preterao sam i pogresio sam i iz tog razloga sam sebe i ostale citirao i napisao svoje trenutno misljenje nakon samo dan i po koriscenja telefona :)

Ono sto mogu ja da zakljucim jeste da si se ti bas odusevio telefonom. Nek te lepo sluzi.

Ono sto mogu ja da zakljucim jeste da si se ti bas odusevio telefonom. Nek te lepo sluzi.

Jesam, priznajem. :) Odusevio sam se vise nego kod kupovine RN3 pro, RN4x. Ono sto bih voleo je da me neko demantuje u bilo cemu sto sam napisao, a pogotovo oni koji su vec dobili i imaju RN5, mozda preterujem u necemu tj. u hvaljenju ovog modela? :D

Ako tebi odgovara fon i zadovoljan si sa njim nema sta da te intetesuje tudje misljenje,vazno je da tebi odgovara i da se nisi pokajao sto si ga uzeo...

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Zanimljivo poredjenje fotografija RN5 china (ista samsung kamera kao na global) Miui i Gcam vs Samsung S9+ https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3793572
@machak99 zato i sluzi forum da prenesem pozitivna odnosno negativna iskustva. Nego bice tu i negativnih sigurno, kao npr. jedan korisnik na xda vec ima image retention burn-in na tianma displeju posle nekoliko dana koriscenja, bas kao na RN4 ko je vec imao zna sta je to..

Poslednja izmena:
U svakom zitu ima kukolj,tako je i sa telefonima,uvek se nadje po neki felerican primerak. *mjau**mjau**mjau* kakve si srece...

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Zanimljivo poredjenje fotografija RN5 china (ista samsung kamera kao na global) Miui i Gcam vs Samsung S9+ https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3793572
@machak99 zato i sluzi forum da prenesem pozitivna odnosno negativna iskustva. Nego bice tu i negativnih sigurno, kao npr. jedan korisnik na xda vec ima image retention burn-in na tianma displeju posle nekoliko dana koriscenja, bas kao na RN4 ko je vec imao zna sta je to..

Ono kad kamera na s9+ od 1000e daje skoro identicne slike kao na xiaomiju od 200e :D

Vidim da ga ima u logic shopu al u nekoj gold varijanti. Sve je odlično osim toga jer bih ga uzimao u crnoj varijanti. Je l' se dobija u kutiji kao ta providna maskica? Makar da me ona služi dok mi ne stigne sa alia neka.

Vidim da ga ima u logic shopu al u nekoj gold varijanti. Sve je odlično osim toga jer bih ga uzimao u crnoj varijanti. Je l' se dobija u kutiji kao ta providna maskica? Makar da me ona služi dok mi ne stigne sa alia neka.
Dobije se ta providna maskica u kutiji....

Jes na slici samo neka zlatna varijanta, treba zvati pitati jel ima crna

Jes na slici samo neka zlatna varijanta, treba zvati pitati jel ima crna

Zvao ih ja negde oko pola 9, ne javljaju se, izgleda zatvoreno. Ne znam da l' je iko kupovao kod njih neki telefon, vidim da daju na rate ali ne znam koji su uslovi i slično. Svakako je super što ga imaju jer bih svratio da vidim kakav je ovako. Ali ako nemaju crnu boju(vrlo verovatno), ništa od kupovine kod njih :)

Ono kad kamera na s9+ od 1000e daje skoro identicne slike kao na xiaomiju od 200e :D
Nisam pogledao poredjenje, pogledacu kasnije, ali mislim da nema smisla poredjivati kamere ta dva telefona.

Zvao ih ja negde oko pola 9, ne javljaju se, izgleda zatvoreno. Ne znam da l' je iko kupovao kod njih neki telefon, vidim da daju na rate ali ne znam koji su uslovi i slično. Svakako je super što ga imaju jer bih svratio da vidim kakav je ovako. Ali ako nemaju crnu boju(vrlo verovatno), ništa od kupovine kod njih :)

Javi vamo kad vidis to :D
Gadna je meni zlatna nekako, samo crna u obzir

Normalno, ako cenovno treba da se uporedjuje onda treba sa j5 i j7 se uporedjivati :)
Da, ali nisam mislio na to. Mislim lepo to sto uporedjuju, ali garantujem da kamera nije blizu Samsungove. Mislim sve ovo govorim bez gledanja tog poredjenja, ali uglavnom su takvi testovi namesteni u korist jeftinijeg modela koji se hajpuje. Mislim, ne kazem i sad ali mislim da se jednostavno ne mogu porediti ti modeli, pogotovo u nocnim uslovima.

Nisam pogledao poredjenje, pogledacu kasnije, ali mislim da nema smisla poredjivati kamere ta dva telefona.

Naravno da ima smisla porediti kamere ta dva telefona i to velikog. Ne samo sa tim nego i sa drugim premijum telefonima, prosto da ljudi vidi koliko je mala razlika(da ne kazem skoro nikakva na ovim slikama, mada nisam neki strucnjak za fotografije) imedju kamera pri dobrom osvetljenju. Ok, uslovi slabog osvetljenja su svakako na strani flagship telefon.

EDIT: Da pri slabom osvetljenju se ne mogu porediti sa flagship telefonim, ali pri dnevnom svakako da mogu.

Poslednja izmena:
Neki tutorijal za unlock bootloadera i ubacivanje gcam?

Kakav je SOT vi što ga imate?
Ja se navikao na dupli klik na meni za prebacivanje izmedju app. To ne može sad?

Ne izbacuje mi prozor da apliciram za unlock. Odma me baci da skidam unlock tool, jel jos neko ima problem?

Jel ne postoji gcam normalno da se instalira

24h/6sati sot

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Kernel surs kod (Oreo) danas izasao za nas Whyred, uskoro mozemo ocekivati Lineage OS... a ja sam vec pored toga na official Resurrection Remix romu (samo sto pise jos "Pro" u nastavku) ;) https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3794104
6367f71b8f860afceb71a05ba9ff82b3.jpg

Poslednja izmena:
@branaaa

Pa vec imas acc sa unlock privilegijom , rekao bih da si vec aplicirao ranije i dobio...

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Aha, ja sam mislio da treba za svaki novi uredjaj posebno. Hvala. [emoji6]

Procitaj temu :) sve sam lepo napisao...

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Vrh Dno