Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Evo da se i ja konacno upisem u RN5 klub i zahvalim @Kidence koji mi je doneo Redmi Note peticu, koji uvek izadje u susret i kome nista nije tesko, svaka cast drugar i hvala. Telefon je pravo VAU i uopste na prvi pogled to je RN4 malo izduzen, naravno zbog veceg ekrana jer imam i njega crne boje i spreda dosta lice, ali opet jos bolje odradjen i opet za jos jedan korak kvalitetniji. Jer setite se RN3 pa prelazak sa njega na RN4, takodje ozbiljnije napravljen uredjaj. E sad to je opet napredak iz godine u godinu, stvarno covek se zapita da li vredi uzimati dosta skuplji uredjaj (ok, video sam i probao Kidencetov Mi Mix 2 i jako mi se svideo nema sta, ali ipak on ce reci da vredi :) ). Ekran (Tianma) za nijansu bolji, to se vidi odmah, lepse boje, nekako sve "cistije" deluje i bolje bljesti :) a sto kaze stevan, stvarno se manje masti od cetvorke i trojke. Tanji je od cetvorke i dosta dobro prianja u ruci, cak bolje od RN4... Zivahniji je i brzi u svim aplikacijama, menijima - ma svemu, logicno. Zvucnik je bas jak i dobro se cuje, tu su negde po kvalitetu zvuka, za nijansu petica bolja. Baterija mi se cini u rangu RN4, ali rano je jos govoriti o autonomiji, pretpostavljam da mora biti slabija zbog jaceg SoC-a i veceg ekrana. Vibracije su takodje za nijansu jace (subjektivno misljenje jer sam imao problema sa vibra motorom na RN4x). Led notifikaciju jos moram da proverim, mislim da je jednobojna i da sam gledao negde na yt, a to je bas bedak :( Za fotografisanje (samsung senzori su u pitanju, nema lazi nema prevare kod xiaomi) jos ima vremena i bice od svih najvise postova o tome, ubedjen sam :) E da, ona maskica sto sam je kacio par postova gore odlicno pasuje, a telefon izgleda bas mocno sa njom ;) Za sad na prvu toliko, bice jos utisaka....
20bba66589b967a65c88507cc42059bc.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sliku kako lezi u maskici molicu lepo :D

Svakako cu poruciti plavi Mofi, ne znam da li sam lepsi case video u zivotu(subjektivno).
xiaomi-redmi-note-5-case-global-version-5-99-full-protector-buiness-style-pj-redmi-note5.jpg_640x640q90.jpg

Poslednja izmena:
@spaxon sa cime gledas koja je verzija kamera i ostalo?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

@spaxon sa cime gledas koja je verzija kamera i ostalo?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
*#*#6484#*#* na svim xiaomi uređajima je isto.

P.S. Ljudi cestitam na novim aparatima da vas dobro sluze.
Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

verujem da većinu najviše zanima direktna usporedba sa redmi 5 plus modelom, pa molim vlasnike redmi note 5 da malo više i detaljnije pišu o razlikama, plusevima i minusima u odnosu na jeftiniji redmi 5 plus model ;)

Razlika je da je svaka stavka bolja. Manje ili više [emoji23][emoji23][emoji23]

Da se i ja upisem. [emoji3]
Jel ima opcija da se ubaci gcam bez ruta kao na A1?

Poslednja izmena:
Evo da jos jednom pohvalim ekran koji je odlican, boje su dosta zivlje od RN4 (Boe ekran), kontrast je bolji, svetliji ekran, manje se masti. Nisam ocekivao ovako dobar ekran da ce da stave u novog redmija, bas sam prijatno iznenadjen. Default setovanja...

85dfdbb5f7f4a23e773351cd3e3aabd9.jpg

Poslednja izmena:
Ne znam, ja sam pomalo razocaran, ustvari malo vise.... Ocekivao sam izgleda mnogooo vise od RN5 modela. Da mi je znati ko je samo dizajner, upropastio je dugo ocekivan model, zasluzio je jedno sibanje po tabanima :) Ja sam ocekivao ovako nesto iskreno:Pogledajte prilog 246439

Sent from my Redmi Note 4x
Wrong - ovo je primer kako se ne treba zaletati i kako treba sagledati stvari tek kada uredjaj sam koristis, a tada se moze objektivno govoriti o njegovim vrlinama i manama, a posebno o dizajnu telefona...
Ispade RN5 veliko razočarenje.
Sad da vidimo još kakve će cene kod nas biti.

Pokazao se kao odličan potez što sam uzeo Mi A1 i nisam čekao RN5!!!!

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока
Cackao sam 5-6 dana novog out of the box Mi A1 (uzeo od Kidence), sem zvuka sve je bolje na RN5...
Ne znam cemu razocarenje? Sem dizajna i onih vertikalnih izbocina pozadi po meni i vise nego sto sam ocekivao. Sta biste vi jos dodali za telefon od oko 200e (naravno kad se stabilizuje cena kod nas)? Dobar soc, ocekivan ekran i baterija. Opcija sa 6gb rama. Vise nego dobre kamere. Ne znam stvarno sta fali jos pa je razocarenje? Sd 845?
Bio si skroz upravu...
Bezeli veliki, nisam bas tako zamisljao Redmi Note 2018 model... :(

Nisu bas preveliki bezeli ovako uzivo, sjajno je uklopljen...
Imam rn4 i ne vidim zašto bi prelazio na rn5?
Po meni su promašili ako nisu napravili fon na koji bih prešao.
CPU je realno slab. Na papiru nije ali u radu štucne. 32gb bi morao imati 4gb rama

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Wrong :)
Dizajn je katastrofa za 2018 model, treba da ih je sramota... Pa RN3, RN4, Mi A1 su pro dizajn za ovo ne znam kako da nazovem... I dalje ne mogu da se opasuljim i prihvatim cinjenicu da je ovo Redmi Note 5.... https://youtu.be/6Q1XGcNVTIE

Netacno, uzivo telefon je mnogo lepsi i dobro stoji u ruci, dizajn je skroz ok pogotovo sad kad sam stavio maskicu (uslikacu posle kako to izgleda)...
Dizajn užasan . Ali kapiram xiaomi , ako Huawei može da kopira apple zasto to ne bi mogli i oni ?
Biće ovo hit od telefona.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk
Da budem blesav ali sad mi se svidjaju kako su postavljene kamerice :) (nije bas ono svaki ciga svoga konja hvali)
Imao sam r5+ a jos uvek imam a1 i mogu vam reci da sam ovim prvo-pomenutim modelom razocaran max i da pored a1 deluje kao decja igracka. Ako su, a jesu, rn5 i rn5pro iole slicni sa r5+ onda nemam sta reci sem cekati sta ce doneti a2. R/rn/5/5+/pro su obrni-okreni veliki i teski telefoni, da ne kazem glomazni...
Idemo daljeee.

Послато са Mi A1 користећи Tapatalk
Ne znam za Redmi 5 Plus nisam ga imao, ali Redmi Note 5 u odnosu na Mi A1 je bolji uredjaj, koristio sam burazerov A1 nekih 5-6 dana i hteo sam da kupim doticni, ali sam se suzdrzao i nisam pogresio....

Poslednja izmena:
Odlicna kamera stvarno za tih 200e, mislim da je bolja od ove nokia x6 nove sto je kao 'redmi note5 killer'.Definitivno najbolji telefon u ovoj klasi i u antututu benchu

I dalje mi se ne svidja dizajn telefona,imao sam prilike da ga vidim na blic i opipam..Definitivno cu se odluciti izmedju MAX 3 i Nokia 7 plus,samo jos da sacekam izlazak Maxa 3 i vidim kako ce konacno izgledati i sa cim ce raspolagati..

I dalje mi se ne svidja dizajn telefona,imao sam prilike da ga vidim na blic i opipam..Definitivno cu se odluciti izmedju MAX 3 i Nokia 7 plus,samo jos da sacekam izlazak Maxa 3 i vidim kako ce konacno izgledati i sa cim ce raspolagati..
Ako istroluješ još malo, kupiću ti jedan RN5, što da ga i ti nemaš.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Max3 i ova dva telefona nisu ista kategorija.

O evo Duke koji ne placa ni jednu dazbinu drzavi kad narucuje sa Alija,RN5 mu okruglo izadje 17500.Haha

P.S.Nemoj se glupirati vise i prestani zatrpavati teme svojim glupim doskocicama.

Poslano sa mog Redmi Note 4 koristeći Tapatalk

Izvinjavam se na jos jednom postu, evo kako izgleda i iz ruke:

Prilozi

• IMG_8226.jpg
    IMG_8226.jpg
    1 MB · Pregleda: 235
  • IMG_8227.jpg
    IMG_8227.jpg
    1,010.5 KB · Pregleda: 242
Prelep telefon ali ću ipak sačekati Max3 ili Nokiu 7 plus. [emoji23]

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

Veljo procitaj opet moj post pa vidi dali sam tako napisao ili sam nekim slucajem napisao da mi se i dalje "ne svidja" dizajn RN5 i da cu se definitivno odluciti izmedju N7+ i Max 3..E moj Veljo,pa ti ne mozes da povezes prosto prosirenu recenicu..[emoji23][emoji41]

Bez silikonjare nije bas neki lepotan sa ispupcenom kamerom. Ali sa nekom solidnom zastitom izgleda dobro.

Tu su komotno mogli stati kapacitivni tasteri (varijanta ako se toliko lože na simetriju gornjeg i donjeg dela telefona)... ili ekran skroz do donje ivice pa tek onda ima smisla i opravdanje on-screen navigacija.

O evo Duke koji ne placa ni jednu dazbinu drzavi kad narucuje sa Alija,RN5 mu okruglo izadje 17500.Haha

P.S.Nemoj se glupirati vise i prestani zatrpavati teme svojim glupim doskocicama.

[emoji23] 24.000 4/64 sa miband 2 narukvicom [emoji6]

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Veljo procitaj opet moj post pa vidi dali sam tako napisao ili sam nekim slucajem napisao da mi se i dalje "ne svidja" dizajn RN5 i da cu se definitivno odluciti izmedju N7+ i Max 3..E moj Veljo,pa ti ne mozes da povezes prosto prosirenu recenicu..[emoji23][emoji41]

Samo ti ovde piši svoj želje pa ti se možda neka i ostvari.

Tu su komotno mogli stati kapacitivni tasteri (varijanta ako se toliko lože na simetriju gornjeg i donjeg dela telefona)... ili ekran skroz do donje ivice pa tek onda ima smisla i opravdanje on-screen navigacija.
Bravo slazem se sa tobom, trebali su staviti hardverske dugmice i bio bi pun pogodak... Inace bas volim kapacitativne tastere i navikao sam na njih...

Jel davaju ovi u Logic shopu garanciju na dve godine i racun? Evo ga 4/64 za 27k

Jel ovo zamucenje ne radi na prednjoj kameri?
77043f16874442f2c3dba896c73cf8dc.jpg

Samo ti ovde piši svoj želje pa ti se možda neka i ostvari.
Izvini Veljo sto sam napisao izmedju koja dva telefona cu birati svoj sledeci telefon i dao komentar na dizajn RN5..I to sve na forumu mobilnih telefona..[emoji6]
Ti vidi sa Dukom kad budes narucivao neki telefon sa neta,on je maher za izbegavanje placanja dazbina drzavi kad narucuje tehniku sa Alija,i ako se desi da plati to je simbolicno do 1000 din.Moze da te izadje telefon bagatela,a ostatak kupis pivo ispred neke prodavnice..[emoji6][emoji3]

Vrh Dno