Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Znam ljude kojima nisu otvarali, i kojima jesu. Zavisi kakav im dan. Javljajte kad stigne, vidim ovde ceka se minimum 2 meseca??

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

ceka se dok Xiaomi ne nepravi global verziju!. Predvidja se kraj aprila ali to niko ne zna tacno. Pa od tada dok stigne u srbiju i prodje carinu ima tu da se naceka ali zato su i ovake cene sad bile :p pre-order

Global verzija je uvek sa global romom :-devil-:

Ne mislim na gift, nego da stavi cenu tipa 45e. To recimo ne podleze carini. Da li takve stvari proveravaju?

Mozda nije mesto da pitam ovde ali kada sam narucio telefon pisalo je 175e a kada pogledam na racun skinuto mi je 188e. To je provizija banke pretpostavljam? Je li normalno da je ovolika? Banka intesa inace.

EDIT: Da sve je to pre-order, pominju kao 24. april za pocetak slanja, ali trebalo bi do kraja aprila da stigle global, pa dok stigne do nas, nacekacemo se :mad:

Poslednja izmena:
Sta mislis da je bolje onda? Da stave mozda neku vecu cenu, tipa 60-70e?

Vezano za carinu sta bude bice. Za coolpaf F1 4300 din, za meizu m1 note 0 dinara, za letvu x800 5500dinara. Znaci da kazemo u najgoroj nekoj varijanti oko 50e carina to je opet ispod 200e, sto je ok.

Cenu koju kinezi stave carinici uopšte ne gledaju. Znači ako vide da je telefon otvoriće paket na internetu videti prosecnu cenu i na osnovu nje obračunati dažbine. 32%

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Nubia placena 200$, stavljena cena 90. Carinili na 90. Uzet zeni letv, stavljena cena 150, carinjena na 150(bila faktura posto je islo prko NL poste i bila osigurana posiljka). Sve je individualno od slucaja do slucaja...

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока

Bukvalno nema pravila.
Kupio Vostok sat iz Rusija, plaćen 250 ocarinjen na 20, kupio Seiko sat iz Singapura, platio 75, ocarinjen na 100.
Ako kupuješ često u proseku ćeš biti u nekom plusu ali ako naručuješ samo jednom mogu i da te oderu.
Za poznatije marke telefona su već uveliko uverzirani, ipak ti telefoni stižu skoro svaki dan, da ne kažem da lako mogu provere cenu sada kada i kod nas imaju zastupnika.

Poslednja izmena:
Ovi u Ns sve zivo naplacuju cak i ako uzmem neku sitnicu 8$ naplate 400din nesto...otvaranje posiljke...

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Novi Sad i Niš gađaju sve u dinar. Sa BG je malo drugačije , zavisi i od sreće .

[youtube]_ihl2WEY6MU[/youtube]

Poslednja izmena:
Super je sto sa open kamerom moze i stabilizacija da radi, ali svakako ce i miui kamera da dobije 4k update uskoro...jos malo da optimizuju sistem za sd636 i bice super...ova prednja kamera mi se cini da je svakako losija od indijskog modela, ali moze da prodje...ostalo je sve kul... :)

@desolator5 izgleda odlicno, idem treceg/cetvrtog da ga kupim :) ,isti je kao 5+ samo sto pozadi ima dve kamere, malo mi se ne svidja koliko su ispupcene kamda milimetar mozda i jos malo preko, ali vidim imaju i neke maske koje su iste debljine, ako budu strcale kamere i tada, uzecu onaj prsten sto se lepi pozadi cisto da se ne grebu kada lezi na ledjima tj. da ne budu najispupcenija tacka, vidim kinezi dosta furaju taj prsten, nije losa fora, izrada kucista je odlicna sa obzirom na cenu, boja gornje i donje plastike antene se gadja sa bojom aluminijuma, ovako, drljanje po softveru jednostavno leti, kamera fokusira u sekundi, igrice nisam igrao...ukratko, za te novce koliko kosta note 5 trenutno nema boljeg telefona, a pokusavao sam da nadjem xD

a sto se tice carine, ne znam da li jos vazi ono pravilo da su u nisu i novom sadu super azurni tj. ne prastaju, da je mozda bolje ako ste iz tih gradova a imate nekog ortaka negde drugde, da narucite kod njega

Poslednja izmena:
Ne narucujem cesto skuplje stvari od 50e, tj. ovo mi je prvi put da sam uzeo nesto skuplje od 50e van Srbije. Pa u principu i u tom najgorem slucaju da mi uzmu 50e opet cu fino proci, tj. jeftinije nego ovde kad stigne. Ali nadam se da nece biti taj najgori slucaj.
Inace narucio sam na adresu van Beograda, zapadna Srbija. Kakvo je stanje tu pojma nemam. Mozda sam trebao na adresu ovde u Beogradu da narucim ali sta je tu je.

Zapadna srbija širok pojam deo iste ide preko beograda

Kakvi ste vi carevi, kupujete telefon koji se jos nije ni pojavio :) vrh :)

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Razgovor 2 kupca: brate, znas kakav je! Ne znam. Pa da. Extra. Top. [emoji23][emoji23][emoji23]

Treba mi dobra baterija, veliki ekran, pristojna kamera, da je telefon fluidan a da pritom nije preskup. Ovaj telefon zadovoljava sve uslove, pritom je bio bas jeftin sa ovim popsutom, tako da mi izgledalo kao dobra prilika.

A to sto ce ti stici za min 45 dana ili vise... Moje misljenje je da si dao Kinezu pare da ih "obrne" , i dobices ih nazad za mesec i po , dva... A telefon za te pare neces videti...Mislim da su to i ranije radili, zavlacili po mesec dana i na kraju vracali pare.

To sam uzeo u obzir, jer mi telefon ne treba jos 2 meseca, tako da cekanje nije problem. A sad mozda sam pogresio, mozda ne, to cu videti vremenom.
Ako se ne varam taj novac ne stize do kineza dok ja ne potvrdim da mi je stigao paket.

Stigao je do jednih kineza tj onih koji drže ali [emoji41] do onih što prodaju neće dok ne potvrdiš prijem

Pa da tako sam i mislio. Tako da ne vidim kakve korist ima taj prodavac ako nas zavlaci i na kraju nam se vrati novac. Moze samo da rizikuje negativno ocenu, a to mu ne ide u korist nikako.

Malo to meni miriše i na neki deal između samog AliExpresa, nije bez razloga toliko promovisan Xiaomi na ovoj rasprodaju a od drugih brendova ni traga ni glasa.
Taj princip čak ima i neko svoje ekonomsko ime, ne mogu da se setim sada, princip prodaje odloženo i tvojim novcima kreditira dalje poslovanje a tebi ostaje da čekaš kad će da se smiluje pa pošalje.

A to sto ce ti stici za min 45 dana ili vise... Moje misljenje je da si dao Kinezu pare da ih "obrne" , i dobices ih nazad za mesec i po , dva... A telefon za te pare neces videti...Mislim da su to i ranije radili, zavlacili po mesec dana i na kraju vracali pare.

Zasto ne bi video telefon za te pare kad je to cena http://item.mi.com/product/10000084.html? Samo mislim da ce ga tad biti i ovde po 200-250e, tako da nije bas pametna kupovina.

Poslednja izmena:
To je Kineska verzija, a covek je kupio Global version , koja jos uvek ne postoji.

Tako je kad telefon košta 200 dolara u proizvodnji a ti ga prodajes za 210 a moraš da napraviš 5 mil. odma

Послато са MI 5 уз помоћ Тапатока
Meni su danas javili e da je preorder a nigde nije pisalo, rekao sam da čekam 40 dana max ili da vraćaju pare

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno