Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

300e kostaju iPhone X i S9+ a RN5 da kosta 200, vazi...

Poslednja izmena:
Nigde nije pisalo?

Ne znam gde si kupio ali obicno je ili naziv počinjao sa preorder ili je u opisu pisalo 24.april očekivano.

Ako si mislio 40 dana da pošalju to je ok ako si mislio 40 dana da ti stigne možda ima šanse ako si platio dhl [emoji12]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Obratite paznju koje je maksimalno vreme za potvrdu prijema/trazenje povracaja novca na aliju, ja kada sam zadnji put kupovao bilo je 45 dana...posle toga nema nazad...

Ma dobro pricamo o zvanicnim "knjigovodstvenim" ciframa.

Po knigovodstvu s9 košta 390$ ali Samsung pravi dosta delova pa je verovatno manje

Послато са MI 5 уз помоћ Тапатока

A ja vam iz pouzdanih izvora kazem da je mnogo manje, sa sve radnom snagom i svim troskovima.

Sent from my MI MAX using Tapatalk

x.png

izgleda da si ga ubo ;-)

Hmmm...fotke pri dobrom svetlu tu negde, malo vise detalja ima samsung, video u 4k meni bolji na rn5...stabilizacija radi vrhunski, a i fokus, u losijim svetlosnim uslovima, samsung bolji, ali ima i agresivniju obradu...prednja kamera na rn5 zna da preeksponira, ali to se lako resi sa ev -1..pri dobrom svetlu, prednja kamera ima vise detalja, plus ima hdr i portrait mode, pri slabijem svetlu, samsung je bolji, ali rn5 ima blic, tako da to mozda moze da popravi situaciju...iskreno, meni se vise svidja zvuk na rn5, dok ovaj lik prica kako je na samsungu bolji, ali nekako mi je zapusen, tj, nema visih tonova... :)

Hmmm...sve mi se vise cini da je ona kombinacija kamera na rn5 pro sa sony senzorima bolja kombinacija, nekako su mi low light performanse poprilicno lose...ali to je sve do softvera, mislim da ce sa gcam da se sve ovo popravi lepo... :)

Zvuk drastično bolji na s7.
4K mi djeluje bolji na rn5 (stabilizacija).
Fotke tu negdje. Selfiji malo ,,isprani'' na rn5.
LL bolji s7.

Xiaomi konačno popravio ono ,,pulsiranje'' fokusa. Još da malo poboljšaju zvuk...

Mogli jednog dana da porade na slikama pri slabijem osvetljenju, vuku taj problem godinama.

Čudi me da prednja kamera nije ubedljivo pobedila ovde, mnogo su svetle slike, iako ima bas dosta detalja na slikama. I naravno i ona losa u mraku.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Ne znam koji senzor ima s7 sto se tice prednje kamere, ali ovaj omnivision nije nesto...mnogo je bolji onaj sony u redmi note 5 pro... :)

Indusi su bas zadovoljni sa selfie kamerom, a oni su manijaci što se toga tice. Ne kapiram što xiaomi nije ostavio i na global istu kameru, mozda problem za nabavku u potrebnim količinama

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Ne shvatam tu tendenciju kineskih proizvođača da prave softver za prednje kamere koji tako agresivno pegla, izbeljuje i "uljepšava" lice, a krajnji proizvod je obično izveštačena slika na kojoj osoba ne liči na sebe. Evo gledam i na p20 pro ista stvar.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ljudi ne sekirajte se GCam je tu. Na MN3 zadnju kameru za preko dana i za uvece vrhunski sredili za u mrak jedino blic a ako ne onda palim GCam. Jedino sta na GCam i nije dobro je video barem po meni jer na MN3 OIS dosta bolji posao radi. Ne bi da malerišem ali bice ovo bas dobar uredjaj. MN3 se isplati samo izgleda zbog jaceg procesora i OIS.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Po najavi Mi Srbija stiže krajem aprila (zvanična prodaja).

Pa da, taj datum i pominju prodavci iz Kine. Samo me zanima koju li ce cenu da mu stave ovde za recimo 4/64gb model, imam osecaj da nece biti ispod 270e.

Pa da, taj datum i pominju prodavci iz Kine. Samo me zanima koju li ce cenu da mu stave ovde za recimo 4/64gb model, imam osecaj da nece biti ispod 270e.

Ne bih znao, ali ni ostali modeli nisu nešto preterano skupi (obzirom na zvaničnu garanciju...).

Ne bih znao, ali ni ostali modeli nisu nešto preterano skupi (obzirom na zvaničnu garanciju...).

Pa u principu skuplji su oko 90e nego u Kini, sto je stvarno mnogo, ali navikli smo da nas deru ovde za sve. A od prodavaca sa KP su skuplji oko 50e, sad ne znam koliko je to isplativo iako imaju domacu garanciju. Mada opet u svakom slucaju, i da se kupi od njih tesko da moze nesto bolje da se uzme za te pare.

U domacim radnjama?! Tipa Win win? Bez 300e nista, pa do skoro su prodavali redmi Note 4X za skoro 250e:d

Ne znam meni to iskren do nije opcija, bez obzira na garanciju. Dosta je to skuplje. Dal vredi? Pa ako ti crkne fon posle 13,14 meseci, onda vredi:d

^redmi note 4x nije zvanicno dosao u srbiju, tako da nije mogao da bude u radnjama kao sto su win win, gigatron i ostali...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pa bio je i tu je i dalje kao Redmi Note 4 (SD 625) trenutno kao na akciji za 23.000.

Redmi 5 je u WinWIn-u 21900 - vaučer 3000 din. Dođe oko 10 e skuplji nego na oglasima.

To je obican, ne plus, mada ok je to cena, to je tipa 185e na kp je 150e, model 3GB/32GB. Plus je 3k skuplji 25k ili oko 210e na KP je 165e. Ima smisla pogledati zbog garancije oba iako u ovoj klasi 35 ili 45e zavisno od modela nije malo, ali opet sasvim ok deal. Kakvo je ugradjivanje bilo sa prethodnom generacijom ovo je vrh.

Stigao telefon i kod Damira, tako da ce verovatno za koji dan i ceo test da izadje... :)

Nazad
Vrh Dno