Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Daj neki link za te sa 10?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nešto nisam pratio u poslednje vreme razvoj, zadovoljan sam sa AEX 4.6 nougat + redovni security patches, samo da pitam.
1.Jel' izašao neki dobar fw u poslednjih 4 meseca?
2. Vidim na xda zile postavio neki novi camera blobs za cameru za dark prikaz, ali u Oreo threadu, može li to na nougat?
3. Imam gcam gde dobro radi portrait mode, zadovoljan sam, ima li nešto provereno bolje od toga?

Nešto mi se čini lošija baterija na poslednja 2 xiaomi.eu roma. Jedva sastavi 2.5 dana sa 3 sata SOT-a, a sa prethodnim verzijama sam ga punio na 4-5 dana sa 2-3h SOT-a.

Koji aosp rom ima dobar SOT i sve radi kako treba? Malo da promenim ako me ne bude mrzelo...

Meni je LOS 14.1 i Franco R5 savršena kombinacija po svim pitanjima.

Stavi LOS14.1 ako hoćeš stabilan ROM. Možeš i Franco kernel uz njega, mada meni stock radi super. Na oreu se radi trenutno, pegla se.
Nešto nisam pratio u poslednje vreme razvoj, zadovoljan sam sa AEX 4.6 nougat + redovni security patches, samo da pitam.
2. Vidim na xda zile postavio neki novi camera blobs za cameru za dark prikaz, ali u Oreo threadu, može li to na nougat?
3. Imam gcam gde dobro radi portrait mode, zadovoljan sam, ima li nešto provereno bolje od toga?
1. LOS14.1 Nougat official jedino.
2. Može https://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=75941860
3. Mislim da ne postoji bolja app.

Uskoro se prebacuju na treble, Abhishek pustio source.

Poslednja izmena:

Samo da te pitam, napisao si " AEX 4.6 nougat + redovni security patches" je li koristiš ovaj oficijalni: https://forum.xda-developers.com/re...evelopment/rom-aospextended-rom-v3-3-t3578477, pošto je zadnji 4.6 iz novembra sa security patches od oktobra ili neki drugi?
I ja sam zadovoljan AEX 4.6 nougat, samo što je build zadnji iz novembra.

Samo da te pitam, napisao si " AEX 4.6 nougat + redovni security patches" je li koristiš ovaj oficijalni: https://forum.xda-developers.com/re...evelopment/rom-aospextended-rom-v3-3-t3578477, pošto je zadnji 4.6 iz novembra sa security patches od oktobra ili neki drugi?
I ja sam zadovoljan AEX 4.6 nougat, samo što je build zadnji iz novembra.

To jeste poslednji official, ali user piskor je kasnije izbuildovao još nekoliko puta rom, sa jan i feb patchevima. Konkretno ja koristim ovaj iz ovog posta , ali u planu je da izbuilduje i sledeći sa martovskim sec patches koji su spremni, ali valjda čeka još neke commite na gerritu za taj device tree. Ja sam zadovoljan, odnosno nikakvu razliku nisam primetio u odnosu na poslednji official, mada sam malo bio neodlučan jer mu je selinux permisive a ne zna da to promeni.

1. Mislio sam na radio firmware, ne na rom :) koji je best po tebi, nešto nisam zadovoljan sa ovim u zadnje vreme čujem echo svoj kad pričam
2. ti novi blobovi, jel neće da mi poremete gcam app gde mi sada portrait mode radi odlično? Znam da je to teško reći, ali procena?
1. Ne znam, meni je svaki radio dobro. 8.3.15 je dobar i na njemu nemam taj problem.

2. Taj AEX koristi stariji source. Blobove koje sam postavio ispravljaju video, u zip-u se nalaze samo lib-ovi za snimanje videa. Ne bi trebalo da poremete.

Postoje i 7.12.28 blobovi koje sam okačio na AFH. Oni sadrže nove camera lib fajlove koji neće raditi ako se koristi stariji kernel, kao na primer AEX stock kernel.

Dobar je to ROM, samo što je napušten. Kernel je permissive i nema najnovije LOS ispravke.

Za sta sluzi taj lazyflash ?

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

Služi da onemogući verifikaciju sistemskih fajlova da ne bi telefon ušao u bootloop ubacivanjem custom recovery-a ili menjanjem sistemskih fajlova. Dinamički patch-uje ramdisk iz boot.img.

Nije potreban ako koristiš SuperSU ili Magisk pošto oba patch-uju boot.img.

novi redmi note 4x, 32/3gb, kamera je samsungova, miui global 9.2 i stabilna 9.2.1.0. Posle sedam dana upoznavanja sa telefonom (inače mojim prvim androidom), utisci su odlični. Instalirao sam zedge (za pozadine i melodije), accuweather i today weather (za vremensku pr.), libelu, lupu, fis (skijaške vesti), i agendu pčelarstva (moj budući hobi). E sad sam pročitao da bi trebao da skinem i gcam radi poljšanja kamere, ali ne nalazim je u prodavnici?

Šta još bi trebalo da uradim kako bi osvežio i poboljšao osobine telefona sa kojim sam i ovako zadovoljan. Koje još aplikacije bi trebalo da instaliram kako bi ga "unapredio", a koje predlažete kao zanimljive i upotrebljive?

Izvinite na početničkim pitanjima.:d

novi redmi note 4x, 32/3gb, kamera je samsungova, miui global 9.2 i stabilna 9.2.1.0. Posle sedam dana upoznavanja sa telefonom (inače mojim prvim androidom), utisci su odlični. Instalirao sam zedge (za pozadine i melodije), accuweather i today weather (za vremensku pr.), libelu, lupu, fis (skijaške vesti), i agendu pčelarstva (moj budući hobi). E sad sam pročitao da bi trebao da skinem i gcam radi poljšanja kamere, ali ne nalazim je u prodavnici?

Šta još bi trebalo da uradim kako bi osvežio i poboljšao osobine telefona sa kojim sam i ovako zadovoljan. Koje još aplikacije bi trebalo da instaliram kako bi ga "unapredio", a koje predlažete kao zanimljive i upotrebljive?

Izvinite na početničkim pitanjima.:d
Prvo podneses zahtev da otkljucas bootloader (google), pa kada otkljucas bootloader (google) rutujes telefon pa se onda javis ponovo a to ce biti za cirka 17-25 dana. A inace ne znam sta ce ti dve aplikacije za vreme kada ova na miui-ju radi savrseno.

Poslednja izmena:
Prvo podneses zahtev da otkljucas bootloader (google), pa kada otkljucas bootloader (google) rutujes telefon pa se onda javis ponovo a to ce biti za cirka 17-25 dana. A inace ne znam sta ce ti dve aplikacije za vreme kada ova na miui-ju radi savrseno.

Joj bojim se da je to previše komplikovano za mene (*mjau**mjau**mjau* koristio sam nokia 230 prošle decenije:p).

cini mi se da zadnji xiaomi.eu dosta jede bateriju, CPU dosta trosi, vjerujem da je zakucan na vece frekvencije konstantno

Joj bojim se da je to previše komplikovano za mene (*mjau**mjau**mjau* koristio sam nokia 230 prošle decenije:p).
Ne mjauči na forumu :) evo ovako to nama izgleda na tapatalk-u, čisto da vidiš:
fd9106181d8a18fa132d8607021c765a.jpg

Sent from my Redmi Note 4x

cini mi se da zadnji xiaomi.eu dosta jede bateriju, CPU dosta trosi, vjerujem da je zakucan na vece frekvencije konstantno
Meni se to cini sa poslednje 3 verzije, sinoc sam instalirao plslednji pa cu da vidim. Ne prelazi mi se na stock android ako ne moram, ali ovo postaje sve gore. Mada preko noći je pao samo 1% što je ok.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Meni se to cini sa poslednje 3 verzije, sinoc sam instalirao plslednji pa cu da vidim. Ne prelazi mi se na stock android ako ne moram, ali ovo postaje sve gore. Mada preko noći je pao samo 1% što je ok.

Nije problem toliko deep sleep koliko veliko trosenje baterije dok je ekran uključen. Juče sam imao oko 5ipo sati SOT-a, android system zakucan u vrhu potrosnje sa CPU total preko 7-8 sati i jos 15ak posto baterije bilo ostalo, juce ujutru skinut sa punjaca bio. Definitivno nesto nije ok

Malopre sam cekao u domu u zdavlja, sa 39% na 11 za manje od 2h, samo fb, twitter I tapatalk

Razmisljam da li da stavim Los ili RR?

Sent from my AGS-W09 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Malopre sam cekao u domu u zdavlja, sa 39% na 11 za manje od 2h, samo fb, twitter I tapatalk

Razmisljam da li da stavim Los ili RR?

Sent from my AGS-W09 using Tapatalk
Ja sam imao LOS sa franko kernelom, sve je bilo top, al se vratih na MIUI nedostajala mi je ova malo fluidnija animacija i generalno smooth rad koji ima MIUI

Ja ne vidim neke benefite sa Franco Kernel-om. A i LOS je za mene uvek bio smooth.

Phh Treble AOSP v12, čistiji android ne postoji :D
Screenshot_20180322-111009.png

Samo još da nije tako ružan :D Subtratum beše, i čime da promenim status bar ikonice? (signal, wifi etc...)

Nazad
Vrh Dno