Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Dobijes kernel od rom

Sent from my Mi Max using Tapatalk

znas kako ja imam i RN4 sa SD verzijom,njega sam rutovao i sredio ga kako mi odgovara,ali nisam znao da moze i verzija sa MTK procesorom da se rutuje kao i SD.

Jel ima kakav modul za xposed za miui 9 da može da mijenja dpi za svaku aplikaciju posebno? Probao app settings ali ne funkcioniše kako treba. Probah i ovaj Skyolinhelper, predlozise ga na xda al ni on ne valja.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Evo jos ss za Omni 8.1.0 + Franco r3 kernel default setovanja, 2G (mobile data iskljucen), wifi samo, 50% adaptive (auto) osvetljenje...
51d29333777934d8fd72f0bb1090150c.jpg
870079aa7689fc1e3fd0cc2401f7f049.jpg
8241ba7c79d183ef9c4d5240118c3369.jpg
cf0a28dc4d1dba6fee936c60050a8dd9.jpg
c77aacf2c0e139e558363b1c223697cc.jpg

Sent from my Redmi Note 4x

Ovo je odlicno :)

Poslano sa mog Redmi Note 4 koristeći Tapatalk
Oduvek sam imao oko ~14h sot sa wifi only koriscenjem i u gornjem postu setovanjem, ali fora je u tome sto je sad sve to sa jos vecom i vidljivom brzinom, boljim perfomansama i boljom fluidnoscu, zahvaljujuci odlicnom frankovom kernelu...

Ozbiljno razmisljam da predjem na custom rom + franco kernel.. Samo me muci hocu da radi sve a ne da mi malo malo bagira i slicno..

Ozbiljno razmisljam da predjem na custom rom + franco kernel.. Samo me muci hocu da radi sve a ne da mi malo malo bagira i slicno..

Za sada nisam naisao ni na jedan bag u omni oreo romu (iako koristim xposed framework beta) bar u svemu onome sto ja koristim, sve je stabilno i apsolutno bez greski...

PixelExperience i ElixirOS nikako, bolje da ih nisam probao. Ovaj prvi ima više Google aplikacija, teži više Pixel izgledu i ima veći system usage. Ne radi fluidno kao neki drugi oreo romovi. Drugi laguje posle prvog boot-a nenormalno. AtomicOS je dosta fluidan, a vidim da izlazi i RR uskoro.

NitrogenOS (performance governor je default) i Omni su jedini sa SELinux Enforcing, izdvajaju se dosta.

Za sada je LineageOS 14.1 najstabilniji. Njegove source Nougat 7.1.2 kopije isto: MK, AICP12.1, SlimROM, CrDroid.

I da, ispravljen je dt2w bug na Franco kernelu.

Čekam da LOS maintainer izbaci novi build. Jedino on i onaj Rus rade ozbiljno. :)

Ja to isto uradio, stavio los plus franco i vratio se na miui, ne vidim nista tamo sto nema miui, ni bolja baterija ni veca brzina, ne razumem sto se svi pale na tog Franca :D

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Poslednja izmena:
MIUI ima krš notifikacije i loš RAM menadžment. Ubija aplikacije koje ni bi trebalo da dira čak i kad se pogase sve njegove "optimizacije".

pojavio mi se image retention pre mesec-dva, a i poceo je da zuti displej u delu blizu volume dugmica...
zanimljivo je da se samo meni to desilo, a ima ga jos 4 meni bliskih osoba.

Dolby Atmos za Oreo koji je meni konacno proradio (ko zna koliko sam verzija do sad probao, uglavnom bio bootloop ili fc) uz prethodno instaliranje Audio Modification Library u Magisk-u: https://androidfilehost.com/?fid=673956719939818582
Samo flesovati u twrp i voila...ps. nemojte posle ako upadnete slucajno u bootloop da mene optuzujete :) Bootloop se resava jednostavno, iz prvog posta https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3740508 download i flesh SuperSU_RecoveryManagement.zip, a posle brisanje doticnog modula kao sto je objasnjeno u prvom postu i ss...
cc2680fcaa5d6272c975d6bb5278f3dc.jpg
6d455a627eb049c275e6c16398528536.jpg
1a69903bc2f90c67a8d74bcaa983aaee.jpg

e826a37dfa707661fb348e46bf7629df.jpg
d58f5aa13c9da8e57a824c62000baf09.jpg

Poslednja izmena:
Uzet juče RN4 3/32 za sestru, malo sam ga čačkao, ništa preterano, instalirao updejt i vraćen u kutiju da čeka vlasnika.
Moram da priznam da sam prijatno iznenađen telefonom, iskreno nisam se preterano informisao o samom telefonu pre kupovine bila mi je dovoljna činjenica samo da predstavlja dobar odnos cene i onoga šta pruza.
Osećaj hladnoće pod prstima kada ga uzmes daje utisak da tel košta dosta više nego što jeste. Mada par puta prilikom podizanja tel sa stola umela je plastika/metal da krcne.
Kamera sasvim solidna, posto sam čitao da je tu najslabiji očekivao sam manje.
Senzor je Samsung, ekran je Boe, zaglavljene pixels nisam primetio.
Sad opasno razmišljam da sebi uzmem A1, ali pošto sam ja stari komjuteras pomalo me odbija činjenica da za 50+ evra više dobijem isti procesor i grafiku mada im je to i jedino zajedničko što imaju, ali pošto nigde ne žurim možda i sacekam A2.
Pozdrav Gremlin

Ni ja jos nigde ne zurim (ceka se RN5), sve radi savrseno jos uvek na RN4, a imam ga od kraja maja tj. 8-9 meseci. Nema mrtvih piksela, zutila i sl. problema sa ekranom (BOE), nema problem sa mikrofonom, proximity dobro radi, sve fercera kako je i zamisljeno... Da ne pricam o RN3 Pro koji je kod supruge, a koji je pre bi moj... isto radi jos uvek odlicno, doduse pojavilo se ipak zutilo na desnoj strani ekrana pre par meseci (BOE), ali to je jedini problem do sad, baterija sljaka jos kao od prvog dana sto bi se reklo, za razliku od kevinog iphone 6s gde treba da se uveliko menja baterija[emoji11][emoji23] RN3 i 4 su mašine za jabuku! [emoji16][emoji28]

probajte i da potpuno isključite memory optimisation u developer settings i onaj miui battery saver. ja poisključivao to još pre dva meseca i telefon radi i traje isto a mnogo bolji ram management. tj. radi onako kako je Google zamislio

Noćas izašao miui 9.2.2

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Instalirao. Ništa bitno

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Retko se javljam jer nista ni ne menjam, furam Los N jos od kako mi je otkljucan BL i nemam potrebe da ga menjam, sve mi radi kako treba, uopste ne zelim da upadnem u agoniju isprobavanja romova, kernela...

Sa predposlednjim update-om (vidim stigao i novi pre neki dan) cini mi se da baterija znatno bolja.
Pa ovo je hit, nije da se palim na sot-ove, jer znam nekad da urnisem bateriju i za dan i sa manje od sat sot-a a pre sam znao i po 14 sati da izguram na heavy koriscenje (dan ipo-dva baterije) ali ovo na lagano koriscenje, nesto 4g po gradu uglanom wi-fi, razgovori cak imam i neke awake-ove ... da izgura ovoliko, stvarno izuva baterija.

Prilozi

• Screenshot_20180209-225226.png
    Screenshot_20180209-225226.png
    139.7 KB · Pregleda: 191
  • Screenshot_20180209-225219.png
    Screenshot_20180209-225219.png
    76.2 KB · Pregleda: 188
Poslednja izmena:
Slažem se sa vama. Napravio sam LOS repository na GitHub-u, vendor, device tree, kernel. Vratio sam stare LED drivere, dodao noise cancellation fix itd. Ubaciću lib fajlove za fix tamnog videa.

Ali džabe sve, nemam jaku mašinu za kompajliranje :D

Izbacili su update za AEX 5.2.

Slažem se sa vama. Napravio sam LOS repository na GitHub-u, vendor, device tree, kernel. Vratio sam stare LED drivere, dodao noise cancellation fix itd. Ubaciću lib fajlove za fix tamnog videa.

Ali džabe sve, nemam jaku mašinu za kompajliranje :D
[emoji847][emoji847][emoji847]

Da li je ikako moguce instalirati Google Camera na ovaj telefon bez cackanja po sistemskim fajlovima? (ne razumem se u rutovanje, flesovanje i ostala otkljucavanja telefona)
Skidao sam razne verzije pomenute aplikacije ali ili samo mogu slikati ali ne i snimati( stalno izbacuje neku gresku)ili jednostavno uopste ne mogu pokrenuti aplikacijiu?

Bez root, i dodavanje teksta u host, nema sanse

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Nije host(s) nego buildprop :p
Striktno gledano sam root nije neophodan može i "samo" custom recovery ali i to zahteva otključan bootloader... tako da ko je već to uradio može i da root-uje

Nazad
Vrh Dno